Ο Γιώργος Στύλιος βουλευτής Άρτας και αναπληρωτής Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας και ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών του κόμματος, με ερωτήσεις που κατέθεσαν στο Ελληνικό και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναδεικνύουν το διατροφικό σκάνδαλο με τα μολυσμένα με το εντομοκτόνο Fipronil αυγά.

Το θέμα απασχολεί ήδη από τον περασμένο Ιούλιο αρκετές ευρωπαϊκές χώρες και φαίνεται να παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Με τις ερωτήσεις τους παράλληλα τονίζουν την ανάγκη ενημέρωσης και προστασίας τόσο των Ελλήνων καταναλωτών όσο και της ελληνικής αυγοπαραγωγού πτηνοτροφίας και σημειώνουν την ανάγκη άμεσης ενεργοποίησης όλων των απαραίτητων μηχανισμών ελέγχου. Είναι ενδεικτική η κατάσταση στη γειτονική Βουλγαρία όπου κατασχέθηκαν και αποσύρθηκαν παρτίδες αυγών,  ενώ ήδη έχουν αποσυρθεί από την αγορά, 25 τόνοι παγωτού και 9 τόνοι μαγιονέζας.

Η πρόσφατη δήλωση του αντιπροέδρου του ΕΦΕΤ “…εμείς εισάγουμε αυγά από χώρες όπως η Ιταλία, η Πολωνία, η Βουλγαρία…” δημιουργεί εύλογη ανησυχία στους Έλληνες καταναλωτές.Ενώ η σιωπή διαρκείας για το θέμα από πλευράς υπουργείου και ΕΦΕΤ, εγείρει ερωτηματικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top