«Στο 5ο Περιφερειακό Συνέδριο για την αναπτυξιακή προοπτική της Ηπείρου, έγινε αναφορά σε μία Ελλάδα που υπάρχει μόνο στο μυαλό των κυβερνώντων. Η κυβερνητική κουστωδία θύμισε εικόνες από κομματικά πανηγύρια και προεκλογικές φιέστες της μεταπολίτευσης. Οι ίδιες εξαγγελίες και δεσμεύσεις του παρελθόντος. Μόνο οι ημερομηνίες και οι αριθμοί αλλάζουν.

Tο ΤΕΙ Ηπείρου με έδρα την Άρτα καταργείται, συγχωνεύεται με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ενώ δεν εξασφαλίζεται η συνέχιση της λειτουργίας των τμημάτων του.Δεν γίνεται καμία αναφορά στην ίδρυσηΑγροτοδιατροφικού (ή αντίστοιχου) Ινστιτούτου στην Άρτα, ούτε στην ίδρυση των διετών Προγραμμάτων. Τα προγράμματα Γαλακτοκομίας, Γεωργοκτηνοτροφικής Παραγωγής και Ιχθυοκαλλιεργειών, θα πραγματοποιηθούν εκτός πόλης. Μάλιστα ανακοινώθηκε ότι το πρόγραμμα  Γεωργοκτηνοτροφικής Παραγωγής θα λειτουργήσει στα Ιωάννινα.

Εξαγγέλθηκε η ίδρυση Γεωπονικής Σχολής χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο, πλάνο και εξασφαλισμένους πόρους. Δόθηκαν υποσχέσεις για έγκριση 31 εκ ευρώ το 2017 και 62 εκ ευρώ την επόμενη τριετία, όταν μέχρι στιγμής δεν έχει δημοπρατηθεί κανένα έργοαπό την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ στο νομό Άρτας.Συγκεκριμένα: Τα έργα οδοποιίας είναι παγωμένα. Ο κάμπος της Άρτας έχει εγκαταλειφθεί. Τα μνημεία Βυζαντινής κληρονομιάς, πηγή πλούτου για τον τόπο μας, μαραζώνουν ανεκμετάλλευτα. Το Δικαστικό Μέγαρο παραμένει ένα ερειπωμένο και εγκαταλειμμένο κτίριο. Οι κοινωνικές υποδομές υποβαθμίζονται, η Άρτα φτωχαίνει.

Η Κυβέρνηση ανακάλυψε το νέο παραγωγικό μοντέλο που θα στηρίζεται στα «συγκριτικά και ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα». Μόνο που αυτό το μοντέλο συνειδητά το πολεμά με φόρους, καθυστερήσεις και πισωγυρίσματα. Η κυβέρνηση αγαπά τόσο πολύ τους φτωχούς που θέλει να τους αυξήσει. Το δόγμα της είναι φτώχεια για όλους έτσι ώστε να μην έχει κανείς παράπονο. Η Ελλάδα της φτώχειας, της ελεημοσύνης, η Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν μας αξίζει. Οι πολίτες της Ηπείρου, της Άρτας το γνωρίζουν και θα δώσουν την δική τους απάντηση όταν έρθει η στιγμή των εκλογών. Αξίζουμε περισσότερα».   






ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top