Τις τελευταίες ημέρες έντονη συζήτηση γίνεται σε όλα τα Μ.Μ.Ε για την πολλά υποσχόμενη διανομή κοινωνικού μερίσματος προς όφελος των πιο αδύναμων των συμπολιτών μας.

Η Κυβέρνηση  μετράει τις δυνάμεις της και η Αντιπολίτευση σύσσωμη αντιδρά. Επικοινωνιακό τρικ ή επικείμενη πραγματικότητα όμως, ένα είναι αδιαμφισβήτητο! Η έλλειψη ανθρώπινης συμπόνιας, η σκληρότητα και η απονιά, της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν εξισορροπείται με τη διανομή ενός κοινωνικού μερίσματος, το οποίο προέρχεται από την φορολογική αφαίμαξη των πολιτών, από κατασχέσεις καταθέσεων και περιουσιών, από αυθαίρετη επιβολή χαρατσιών, δήθεν υπέρ της κοινωνικής αλληλεγγύης.
Δεν εξισορροπείται από μια ανάλγητη κυβέρνηση, που αβασάνιστα και κυνικά περικόπτει συντάξεις, μειώνει εξοργιστικά τις δαπάνες για την Υγεία και την Παιδεία, καταργεί κοινωνικά επιδόματα, ακόμη και αυτό το ΕΚΑΣ, το οποίο ελάμβαναν κάθε μήνα οι χαμηλοσυνταξιούχοι, για να το αντικαταστήσει με ένα πενιχρό κοινωνικό επίδομα-χαρτζηλίκι, προϊόν φορολογικού σφαγιασμού όλων των Ελλήνων, ακόμη κι εκείνων που βρίσκονται στην ανεργία ή έχουν μηδενικό εισόδημα.
Υπάρχουν και άλλοι δρόμοι, κε Χουλιαράκη, πέρα από την ανερυθρίαστη παραδοχή σας ότι η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης ήταν συνειδητή επιλογή της Κυβέρνησης! Αυτοί της παραγωγικής ανασυγκρότησης της Χώρας και της ανάπτυξης. Το μόνο που έπρεπε να κάνετε ήταν να αποκοπείτε από τις ιδεοληπτικές εμμονές – κατάλοιπα καθεστωτικών αντιλήψεων που σας κατατρέχουν και να τους ακολουθήσετε. Γιατί στο τέλος αξιότιμε κε Χουλιαράκη, ας μην κρυβόμαστε, όσο δεν το πράττετε, η υποκρισία σας ξεχειλίζει.

ΕΥΗ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ
Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω
Πολιτευτής Άρτας Ν.Δ.
Μέλος Πολιτικής Επιτροπής  Ν.Δ.




ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top