Θλίψη και αγανάκτηση προκαλεί η απόφαση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την κατάργηση σημαντικής εξέτασης για ασθενείς με καρκίνο του μαστού. Σχετική ερώτηση κατέθεσε προς τον αρμόδιο Υπουργό ο Γιώργος Στύλιος μαζί με 16 ακόμη Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρουν οι Βουλευτές, πρόκειται για διαγνωστική εξέταση η οποία δείχνει πόσο πιθανό είναι να επανέλθει ο καρκίνος του μαστού, αλλά και την πιθανότητα που έχει μιαασθενής να ωφεληθεί από τη χημειοθεραπεία.Ενώ ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας είχε προβεί σε σχετική ανακοίνωση, εδώ και έξι (6) μήνες ο ΕΟΠΥΥ δεν αποζημιώνει την εξέταση για καμία ασθενή. Ως αποτέλεσμα, ένας σημαντικός αριθμός ασθενών με καρκίνο του μαστού στερείται πλέον της δυνατότητας ορθήςδιάγνωσης. Ταυτόχρονα αφαιρείται ένα καθοριστικής σημασίας εργαλείο από τους θεράποντες ιατρούς για την επιλογή της κατάλληλης θεραπείας των ασθενών.

Οι Βουλευτές τονίζουν ότι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία μία στις οχτώ γυναίκες παγκοσμίως θα παρουσιάσει καρκίνο του μαστού σε κάποια φάση της ζωής της, με τη νόσο να  αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου από καρκίνο (σε γυναίκες). Καταλήγοντας ερωτούν τον αρμόδιο Υπουργό:

- Για ποιο λόγο προβήκατε στην κατάργηση της εν λόγω εξέτασης για ασθενείς με καρκίνο του μαστού χωρίς να έχετε μεριμνήσει πρώτα για την κάλυψη τους;
- Πότε σκοπεύετε να πράξετε αυτό που εσείς οι ίδιοι έχετε δεσμευθεί;
- θα εκδώσετε νέα απόφαση που θα διορθώνει την προηγούμενη;
- Θα καλύπτονται όλες οι ηλικιακέςομάδες;

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top