Το θέμα των συχνών και εκτεταμένων πλημμυρικών φαινομένων που αντιμετωπίζει η περιοχήτου Δ.Δ. Συκιών του Δήμου Νικ. Σκουφά Άρτας έφερε στη Βουλή ο Γιώργος Στύλιος.

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε στον αρμόδιο Υπουργό ότι ακόμη και ήπιες βροχοπτώσεις αρκούν για να πλημμυρίσουν χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών. Ο κ. Στύλιος, τόνισε ότι ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται μεγάλη διάβρωση του εδάφους, με αποτέλεσμα τεράστιες εκτάσεις όπου μέχρι πρόσφατα χρησιμοποιούνταν ως βοσκότοποι, σήμερα έχουν μετατραπεί σε θάλασσα. Επιπλέον, ανέφερε ότι οι αποστραγγιστικοί αύλακες όταν δεν υπάρχουν πλημμύρες είναι γεμάτοι με θαλασσινό νερό καταστρέφοντας καλλιέργειες με ελιές και εσπεριδοειδή.

Στη συνέχεια, ο Βουλευτής της ΝΔ, μετέφερε την αγωνία των κατοίκων ότι σύντομα η περιοχή θα μετατραπεί σε νησί στο Δέλτα του Βωβού ποταμού. Ο κ. Στύλιος ανέφερε επίσης τις προτάσεις τους για την επίλυση του προβλήματος, οι οποίες περιλαμβάνουν έργα εκβάθυνσης στις εκβολές του Βωβού ποταμού και την κατασκευή αναχώματος στο αλίπεδο Συκιών.

Καταλήγοντας, ο κ. Στύλιος, υπενθύμισε στον αρμόδιο Υπουργό ότι ηευρύτερη περιοχή του Δ.Δ Συκιών αποτελεί Ζώνη Δυνητικά Υψηλού Κινδύνου Πλημμύρας (Ζ.Δ.Υ.Κ.Π.) και του ζήτησε να στηρίξει ταδίκαια αιτήματατων κατοίκων δίνοντας άμεσα λύση σταεν λόγω θέματα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top