Σύμφωνα με δήλωσή της στα τοπικά Μ.Μ.Ε., η Τζένη Ταπραντζή, εξασφάλισε και επίσημα  τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ για την διεκδίκηση του Δήμου Αρταίων, μια ακόμη δικαίωση των εκτιμήσεων του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ που είχαν δει και το φως της δημοσιότητας πριν από ένα περίπου μήνα, (29-10-2018).

Μία επιλογή που σίγουρα δυσκολεύει την κατάσταση όσο αναφορά την προσεχή εκλογική αναμέτρηση για το Δήμο Αρταίων, γιατί η κυρία Ταπραντζή είναι πρόσωπο που έχει προσβάσεις όχι μόνο  στην Αριστερά, αλλά και προς όλους τους άλλους πολιτικούς χώρους.

Τέλος, η σχετική ανακοίνωσή της έχει ως εξής:

«συμπολίτες του τόπου μας,
τα χρόνια που πέρασαν, υπηρετώντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση, προσπάθησα υπερβάλλοντας τις ταπεινές μου δυνάμεις, να σταθώ αντάξια της τιμής που μου κάνατε και της εμπιστοσύνης που απέδειξε κυρίως το καταφατικό σας χαμόγελο και το ζεστό σφίξιμο του χεριού σας. Κοινός παρονομαστής ήταν το ασυμβίβαστο της ψυχής μας, το αδιαπραγμάτευτο του κοινού μας στόχου. Κάθε φορά που χρειάστηκε να υπηρετήσω την βούληση των πολιτών, το έκανα, μακριά από τον κίνδυνο ισορροπισμών, που σαν σαράκι παραμονεύει στην ενασχόληση με τα κοινά.
Μέσα από συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς αγώνες, όπως και τα 17 αυτά χρόνια της Αυτοδιοίκησης, μάθαμε μαζί να επικοινωνούμε, να αγωνιζόμαστε και κυρίως να πιστέψουμε πως μπορούμε να σηκώσουμε τον τόπο μας πιο πάνω.  
Ο καθένας από μάς, στο σταυροδρόμι των δύσκολων αποφάσεων στην στάση του στα κοινά, εκτιμάει μαζί με συνδημότες και συντρόφους στον αγώνα, και τελικά αποφασίζει σε ποιό μετερίζι θα στρατευτεί, υπηρετώντας την συνείδησή του και τον τόπο.
Στην Άρτα της Ιστορίας και του πολιτισμού πρέπει να δώσουμε την μάχη της ανάδειξής τους, της ηλιοφόρας φύσης μας να την προστατεύσουμε, προωθώντας ήπια ανθρωποκεντρική ανάπτυξη, στην Άρτα της κτηνοτροφίας που πέρασε μέρες απόγνωσης, του οικονομικού πνεύμονα της πτηνοτροφίας που ασθμαίνει, της Αλιείας που χτυπήθηκε νόμιμα και "λάθρα", του κάμπου των καλλιεργειών που έθαψε το χρυσάφι του, των μνημείων που δεν σεβάστηκαν "κάμποσοι", του περήφανου και φιλόξενου λαού της, που αποσαρθρώνεται ο κοινωνικός ιστός του από μια άγρια μορφή «σύγχρονης» μετανάστευσης, στην Άρτα της ζωής μας, πρέπει να είμαστε εκεί!  
Σ’ αυτές τις κρίσιμες στιγμές, με ορατό κίνδυνο να μείνουμε πιό πίσω απ'το χθες στον δικό μας τόπο, έκρινα λοιπόν, πως είναι η ώρα να συστρατευθώ, μαζί με συμπολίτες μου, που υπηρετήσαμε την τοπική αυτοδιοίκηση από το ίδιο αλλά και από διαφορετικό χωροταξικό και παραταξιακό μετερίζι, με ανθρώπους που δεν τους είχε δοθεί μέσο δημόσιας έκφρασης ή που είχαν έντονη συμμετοχή και στην πορεία κάποιοι τους απογοήτευσαν στην δημοτική πορεία του τόπου, με την νέα γεννιά που διεκδικεί όχι μόνον έκφραση αλλά και συμμετοχή στις αποφάσεις για το μέλλον τους.
Αποφασίσαμε, λοιπόν, να συστρατευτούμε στον τόπο μας,
με την ιδιαίτερη τιμή για μένα να είμαι επικεφαλής σ’ αυτή την προσπάθεια.
Στα μέρη της αρχαίας Αμβρακίας και του Πύρρου, του Αράχθου και του Αμβρακικού μας, των μνημείων και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, της ιστορικής εμπορικής και αγροτικής μας δραστηριότητας, των λόφων και του κάμπου μας...
είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε, με πλατύ βήμα συμπόρευσης στην ευρύτερη βάση της κοινωνίας μας, να κάνουμε το "άλμα στο μέλλον" για τον τόπο μας,
και θα δικαιωθούμε στ’ όνειρο!
   Με σεβασμό και αγάπη ζητούμε την στήριξη και την συμμετοχή σας...».
                                                                                                                                      
                                                                                                                                       Ταπραντζή-Κοίλια Πολυξένη (Τζένη

 

σύντομο βιογραφικό

προσωπικά:

 -γεννήθηκα στην Άρτα το 1964
-τελείωσα το γυμνάσιο και Λύκειο στην Άρτα                                    
-σπούδασα στην Φιλοσοφική σχολή του                  
Παν/μίου Αθηνών και φοίτησα στις πολιτικές επιστήμες του ίδιου παν/μίου.
-είμαι παντρεμένη με τον Γιατρό-Καρδιολόγο Βασίλη Κοίλια και έχω δυό παιδιά τον Γιώργο(χημικό μηχανικό) και την Μαριάνθη(μουσικολόγο).
συμμετοχή στα κοινά:
-είμαι εν ενεργεία εκλεγμένη, για δεύτερη θητεία, αντιπρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Ηπείρου, και περιφερειακή σύμβουλος με την παράταξη της γιατρού και μετέπειτα υπουργού Όλγας Γεροβασίλη.
-έχω εκλεγεί τρεις εν συνεχεία θητείες Δημοτική σύμβουλος, υπηρετώντας τον θεσμό από τις θέσεις του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, του αντιδημάρχου και του Δημάρχου για σύντομο διάστημα αντικαθιστώντας τον εκλιπόντα δήμαρχο σαν πλειοψηφούσα σύμβουλος.
-είμαι εκλεγμένη εν ενεργεία πρόεδρος του σωματείου πρατηριούχων υγρών καυσίμων Άρτας και για 2η θητεία γραμματέας την Πανελλήνιας ομοσπονδίας βενζινοπωλών
-σαν φοιτήτρια ήμουν μέλος της διοίκησης του συλλόγου Αρτινών φοιτητών στην Αθήνα
-υπήρξα πρόεδρος του συλλόγου γυναικών Άρτας και μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας.
επαγγελματικά:
-είμαι καθηγήτρια Γαλλικών
-τα τελευταία 15 χρόνια διευθύνω την επιχείρηση που ίδρυσε ο πατέρας μου Βελισσάρης Ταπραντζής και είμαι επικεφαλής της Shell-Μυρτέα Άρτας.


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top