Γεννήθηκα το 1972 στην Άρτα και κατάγομαι από τους Χαλκιάδες Άρτας. Από το έτος 1994 και μέχρι σήμερα, είμαι εγγεγραμμένη στον Δικηγορικό Σύλλογο Άρτας και ασκώ μάχιμη δικηγορία.

Είμαι παντρεμένη με τον Νίκο Πριτσιβέλη, Παθολόγο Ιατρό / Διευθυντή Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας και μητέρα δύο αγοριών, του Πέτρου μου (3ετή φοιτητή Ιατρικής) και του Δημήτρη μου (μαθητή 3ου Γυμνασίου Άρτας). Μεγαλωμένη σε μια οικογένεια με έντονο πολιτικό χρώμα (ο πατέρας μου Πέτρος Ρίζος υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑ.ΣΟ.Κ το 1974, ενώ διετέλεσε Νομάρχης Θεσπρωτίας, Νομάρχης Τρικάλων και Δήμαρχος Φιλοθέης Άρτας) ήταν φυσικό να είμαι έντονα πολιτικοποιημένη. 

Ανήκω σε μια γενιά που έζησε όλη την ιστορική διαδρομή της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Έζησα την θυελλώδη πορεία του, την άνοδο στην εξουσία, το μεγάλο μεταρρυθμιστικό- κοινωνικό έργο στα χρόνια της ακμής αλλά και τη φθορά που οδήγησε το Κίνημα στα ‘’πέτρινα χρόνια ‘ , όταν ο λαός του γύρισε την πλάτη, ενώ οι πολιτικοί του αντίπαλοι το μετέτρεψαν στον αποδιοπομπαίο τράγο, επιρρίπτοντας του όλες τις ευθύνες για τα πολιτικά – κι όχι μόνο – δεινά του τόπου.  Γιατί ναι, το ΠΑΣΟΚ λοιδορήθηκε, τιμωρήθηκε – δυσανάλογα, ομολογουμένως – αλλά άντεξε σε πείσμα πολλών και προς απογοήτευση ακόμα περισσότερων.  

Σήμερα, διαπιστώνουμε όλο και εντονότερα ότι, οι αποτυχημένες κι αδιέξοδες πολιτικές των τελευταίων κυβερνήσεων, σε μία εποχή μάλιστα διαρκών, διαδοχικών και παρατεταμένων κρίσεων (οικονομικής, υγειονομικής, ενεργειακής) απαιτούν ένα νέο υπόδειγμα, μία νέα εκδοχή δημοκρατικής διακυβέρνησης, μία νέα δύναμη ΑΛΛΑΓΗΣ. 

Το ΠΑΣΟΚ έκανε την αυτοκριτική του, ανασυντάχθηκε, ανανεώθηκε. Διδάχθηκε από τα λάθη και τις αστοχίες του και ξαναείναι εδώ !!! Απευθύνεται στην ζώσα μνήμη των Ελλήνων, στην συνείδηση των Ελληνίδων, σε όλους αυτούς που το συναντούν και το αγκαλιάζουν. 

Είναι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής με τον Νίκο Ανδρουλάκη που προβάλλει ως αξιόπιστη δύναμη ελπίδας και Αλλαγής και είμαστε όλοι εμείς που πιστεύουμε βαθιά στην προοπτική του.

Σ'  αυτό το νέο ξεκίνημα, σε αυτή την νέα πρόκληση, ανταποκρίνομαι ως πολίτης, ως επαγγελματίας, ως γυναίκα, ως σύζυγος και ως μητέρα και δηλώνω παρούσα, έχοντας θέσει στην κρίση των θεσμικών οργάνων του Κινήματος την πρόθεσή μου να συμμετάσχω ως υποψήφια στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

 

Κατερίνα Ρίζου

Δικηγόρος

 

 

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top