Επανειλημμένα, τόσο με δημόσιες παρεμβάσεις όσο και υποβάλλοντας μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου προς το αρμόδιο Υπουργείο (ενδεικτικά η από 3.11.2022 Αναφορά, η από 12.07.2021 Ερώτησή μας, η από 02.11.2020 Αναφορά κ.α.) έχουμε διαχρονικά αναδείξει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γ. Ν. Άρτας, ιδίως δε κατά την περίοδο της πανδημίας.

Τελευταία μας ερώτηση στις 16.10.2023, όταν κατατέθηκε ερώτημα προς τον Υπουργό Υγείας με τίτλο: «Υπό κατάρρευση το Γ.Ν. Άρτας. Θα παρέμβει το Υπουργείο Υγείας;»
Ωστόσο, ο Υπουργός, όχι μόνο δεν παρενέβη αλλά τήρησε και σιγή ιχθύος, αφού μέχρι σήμερα η ερώτησή μας παραμένει αναπάντητη.
Ρωτούσαμε τότε, μεταξύ άλλων: «Θα προβεί [ο Υπουργός] άμεσα σε μόνιμες προσλήψεις ιατρικού, παραϊατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Γ.Ν. Άρτας;»
Η προκήρυξη μίας και μόνο θέσης, ωστόσο, δεν συνιστά παρά εμπαιγμό.
Μετά δε τη σκόνη που σηκώθηκε και τις δεσμεύσεις του τοπικού Βουλευτή της ΝΔ, η προκήρυξη διορθώθηκε και έτσι οι προκηρυσσόμενες θέσεις ανέρχονται σε …5!
Η ανωτέρω εξέλιξη, όμως, απλά επιβεβαιώνει ότι το Υπουργείο ούτε λαμβάνει υπόψιν αλλά ούτε και προκηρύσσει τις θέσεις ιατρών με βάση τις ανάγκες του Γ.Ν. Άρτας και του πληθυσμού που εξυπηρετεί. Κοινώς, οι θέσεις προκηρύχθηκαν ευκαιριακά και χωρίς κανέναν απολύτως σχεδιασμό και πάντως σίγουρα όχι με κριτήριο το να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου.
Η πραγματικότητα, λοιπόν, παραμένει πως από τις 96 θέσεις ιατρικού προσωπικού, οι 37 είναι κενές, με κλινικές και τμήματα να λειτουργούν με 1 μόνιμο γιατρό (ακτινοδιαγνωστικό), με 2 μόνιμους γιατρούς (ΜΤΝ), με 3 μόνιμους γιατρούς (πνευμονολογική, ψυχιατρική, γυναικολογική-μαιευτική, χειρουργική, ορθοπεδική, παθολογική), με ελάχιστους ειδικευόμενους, με «εντέλλεσθε» για εφημερίες, με μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού από και προς άλλα Νοσοκομεία, σε ένα Νοσοκομείο που εφημερεύει κάθε μέρα και λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο.
Η προκήρυξη τόσο λίγων θέσεων συνεπάγεται υπέρ-εντατικοποίηση και «υπέρ-εφημέρευση».
Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1. Με ποια κριτήρια τελικά λαμβάνονται οι αποφάσεις για την προκήρυξη θέσεων ιατρικού προσωπικού στο Γ.Ν. Άρτας, αφού σίγουρα δεν λαμβάνονται με βάση τις πραγματικές ανάγκες;
2. Θα καλυφθούν τα οργανικά κενά στο Γ.Ν. Άρτας και πότε;

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top