Σημεία συνέντευξης της Όλγας Γεροβασίλη στον Τ/Σ ΣΚΑΪ και στους Δ. Οικονόμου και Α. Παυλόπουλο

Σχετικά με τα τρέχοντα δημοσκοπικά ευρήματα η Ό. Γεροβασίλη είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «το τελευταίο διάστημα καταγράφει μία ανάκαμψη η οποία τείνει να λάβει μόνιμα χαρακτηριστικά. Η διαφορά μας με τη ΝΔ βλέπουμε ότι έχει μειωθεί από το 24% στο 12%».
«Το μεγάλο ζήτημα που απασχολεί  την κοινωνία και αποτυπώνεται στη φθορά της κυβέρνησης είναι η οικονομία και η ακρίβεια. Διότι ο κόσμος ενδεχομένως στο παρελθόν να είχε πεισθεί από το κυβερνητικό αφήγημα ότι είναι παγκόσμιο φαινόμενο, όμως πλέον διακρίνει ότι άλλες ευρωπαϊκές χώρες ανακάμπτουν, αλλά όχι η δική μας. Αυτό το οποίο λέγαμε ότι η ακρίβεια συνδέεται με κυβερνητικές ευθύνες, αποτυπώνεται πια στην κοινή γνώμη. Παράλληλα όμως, το θέμα των Τεμπών τρυπάει την καρδιά της ελληνικής κοινωνίας. Το πολύνεκρο συμβάν αλλά και η διαχείρισή του από την κυβέρνηση έχει να κάνει με θέματα ηθικής, κράτους δικαίου αλλά και του αισθήματος της ασφάλειας των πολιτών.  Ο κόσμος  έχει κλονιστεί από το γεγονός ότι αρχικά είχε την ελπίδα ότι θα αποδοθούν ευθύνες  όμως στη συνέχεια διαπίστωσε ότι επιχειρείται η συγκάλυψη».   

Ερωτηθείσα για το αίτημα Σπίρτζη, η πρώην υπουργός παρατήρησε τα ακόλουθα: «Η κυβέρνηση παραδέχεται με τα λεγόμενά της  ότι η απόρριψη της  πρότασής μας (και του ΠΑΣΟΚ) για σύσταση προανακριτικής  σχετίζεται με την προσπάθειά της να συγκαλύψει τις πιθανές ευθύνες  του κ. Καραμανλή. Διότι εάν γινόταν αυτή η ειδική επιτροπή και αποφαινόταν ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες τι θα συνέβαινε στη συνέχεια;  Θα βρισκόταν σε δύσκολη θέση και  το πολιτικό σύστημα και η δικαιοσύνη. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Σπίρτζης  έκανε αυτή την κίνηση διότι είναι  βέβαιος ότι δεν φέρει ποινικές ευθύνες ο ίδιος. Όμως, το αναπάντητο ερώτημα  είναι: Εφόσον είναι τόσο ανέξοδη μία ανάλογη πράξη,  γιατί ο κ. Καραμανλής δεν βγήκε μπροστά να κάνει το ίδιο»;  

Αναφορικά με τις επερχόμενες ευρωεκλογές, η Αντιπρόεδρος της ΒτΕ,  αναφέρθηκε κατ’ αρχάς στην  δημοσιοποίηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με την οικονομία και την ακρίβεια και την αυξανόμενη ανταπόκριση των πολιτών, στην ανάδειξη καίριων ζητημάτων όπως η στέγαση η ασφάλεια ,κ.ό.κ. και στην παράλληλη εκκίνηση μίας περιόδου έντονα εξωστρεφούς δράσης και επικοινωνίας με τους πολίτες, καταλήγοντας με την εκτίμησή της ότι «σύμφωνα και με τις δημοσκοπικές καταγραφές είμαστε δεύτερο κόμμα, πράγμα που αποτελεί και τον μίνιμουμ στόχο μας στις ευρωεκλογές, να παραμείνουμε στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης».«Και όταν πάμε καλά και όταν πάμε άσχημα η ευθύνη επιμερίζεται σε όλους μας» υπογράμμισε στη συνέχεια σε σχετικό ερώτημα για το σενάριο μιας χαμηλής εκλογικής επίδοσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και την απόδοση ευθυνών.   

Ερωτηθείσα στη συνέχεια για το κλίμα που δημιουργείται σχετικά με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, η πρώην υπουργός έκανε λόγο για καλλιέργεια αυτού του κλίματος μέσω κινήσεων αντιπερισπασμού εκ μέρους της κυβέρνησης καθώς «από την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα ο Πρόεδρος μίλησε απολύτως ανοιχτά για το ποιος είναι και τι κάνει. Πραγματικά δεν θεωρώ ότι το μείζον ερώτημα που καίει την ελληνική κοινωνία είναι το ‘πόσες επιχειρήσεις’ έχει ο κ. Κασσελάκης, αλλά σε κάθε περίπτωση και αυτό θα απαντηθεί, όπως ο Πρόεδρος έχει πει δημοσίως, όπως επίσης δημοσίως έχει πει ότι δεν έχει τίποτα να κρύψει. Γιατί όντως, κάθε δημόσιο πρόσωπο και οργανισμός οφείλει να είναι κινείται με διαφάνεια. Όμως αυτό το υποτιθέμενο λαβράκι που η κυβέρνηση αναζητά διακαώς πώς ακριβώς συμβιβάζεται με το γεγονός των ανεξόφλητων και έτι αυξανόμενων δανείων των 500 εκατομμυρίων του κόμματός της; Ακόμη ένα αναπάντητο ερώτημα πολλών ετών που προβληματίζει και για το κίνητρο αυτής της συζήτησης που διατηρούν αλλά και για το ποιόν των κυβερνώντων».

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top