Υπό την παρουσία υψηλών προσκεκλημένων πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής η καθιερωμένη τελετή «Φιλελλήνια» από τον Δήμο Νικολάου Σκουφά, προς τιμήν των πεσόντων φιλελλήνων της «Μάχης του Πέτα».
 

Την εκδήλωση κάλυψαν αρκετά Μ.Μ.Ε, μεταξύ αυτών και ο Εθνικός Κήρυξ της Νέας Υόρκης, ενώ τηλεοπτική κάλυψη, εκτός από τον ART TV, υπήρχε και από την Δημόσια Τηλεόραση (ΕΡΤ) που πραγματοποίησε μάλιστα «ζωντανή» σύνδεση με τον χώρο της εκδήλωσης, στέλνοντας εικόνες της τελετής και του «Μνημείου Πεσόντων Φιλελλήνων του Πέτα» σε όλο τον κόσμο. Η τελετή μεταδόθηκε απευθείας και μέσω του arta2day στο YouTube.  
 
Η έναρξη της τελετής έγινε με την επιμνημόσυνη δέηση, και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο.
 
Μετά από έναν σύντομο χαιρετισμό της Δημάρχου κ. Ροζίνας Βαβέτση, ακολούθησε η ομιλία του Εφέτη Αθηνών, κ. Δημήτρη Ορφανίδη, που ως γενικός γραμματέας του συλλόγου «Κύκλος Ελλήνων Λογοτεχνών Δικαστών», παρουσίασε θέμα με τίτλο : «Γιατί οι Φιλέλληνες»
 
Στη συνέχεια πήραν το λόγο για τον δικό τους χαιρετισμό, οι αντιπρόσωποι των Πρεσβειών Πολωνίας, Μάλτας , Η.Π.Α, Γερμανίας και Ελβετίας, στους οποίους μάλιστα απονεμήθηκε και τιμητική – αναμνηστική πλακέτα για την παρουσία τους στα Φιλελλήνια 2021.
 
Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρέσβης της Πολωνίας κ. Artur Lompart, ο Πρέσβης της Μάλτας, κ. Joseph Cuschieri, συνοδευόμενος από τον ακόλουθο της χώρας του στην Ελλάδα κ. Charles Axisa,
O Επιτετραμμένος της Πρεσβείας των Ηνωμένων πολιτειών Αμερικής στην Ελλάδα, κ. David Burger,
η Γενική Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, κ. Sibylla Bendig, και ο Αναπληρωτής Αρχηγός Αποστολής της Ελβετικής Πρεσβείας στη χώρα μας, κ. Marc Bruchez.
 
Στην τελετή, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν επίσης, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γεώργιος Στύλιος ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο βουλευτής του Νομού Άρτας κ. Χρήστος Γκόκας, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων η βουλευτής Νομού Ιωαννίνων κ Μαρία Κεφαλα, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης και η  πρόεδρος Εφετών Αθηνών κ. Σοφία Λιγνού.
Το παρόν έδωσαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς, μέλη του Δ.Σ του Δήμου Νικολάου Σκουφά, ο πρώην Δήμαρχος Ευστάθιος Γιαννούλης, οι Δήμαρχοι Αρταίων, Γεωργίου Καραϊσκάκη, και Σουλίου, κύριοι Χρήστος Τσιρογιάννης, Περικλής Μίγδος και Ιωάννης Καραγιάννης αντίστοιχα, ενώ την Ιερά πόλη του Μεσολογγίου εκπροσώπησε η αντιδήμαρχος κ. Περσεφόνη Μελαχρή.
 
Σημαντική ήταν και η παρουσία των Σωμάτων Ασφαλείας, με Στρατιωτικό Άγημα και την μπάντα του στρατού τόνο.
 
Ο Διοικητής της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας, Ταξίαρχος κ. Χρήστος Σιόρεντας ήταν ο εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, ενώ ο Διοικητής του F.O.B AKTION,  Σμήναρχος κ. Αργύριος Κοστούρος ήρθε ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.
Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, Ταξίαρχος, κ. Γεώργιος Βασιλείου, εκπροσώπησε τον Γενικό Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος, ενώ από πλευράς Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το παρόν έδωσαν ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Ιονίων Νήσων, Υποστράτηγος
κ. Δημήτριος Κοντογιάννης και ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άρτας κ. Γιώργος Δημητρίου.


ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ LIVE ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΑΦΙΣΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟΥΣ BLACK HEART PROCCESSION , τους ELEPHANT και τους διοργανωτές.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top