Αυτή είναι η μεγάλη είδηση για τους λάτρεις του συγκροτήματος που έφτιαξε το όνομά του τη δεκαετία του ’90. Οι Dubrovniks από τη μακρινή Αυστραλία έχουν επανασυνδεθεί και πραγματοποιούν ξανά περιοδείες. 

Στην περιοδεία τους στην Ελλάδα θα εμφανιστούν στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στην Άρτα όπου θα παίξουν στις 13 Ιουνίου στο Clockwork Castle Fest (Κάστρο Άρτας), που διοργανώνει το «ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, και συμμετέχουν επίσης οι αμερικανοι Sister of Υour Sunshine Vapor, οι False Alarm και οι Heritage. 

 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Ξεκίνησε η προπώληση των εισιτηρίων στην τιμή των 15 ευρώ (μέχρι 7 Ιουνίου), αντί των 17 ευρώ που θα ισχύει στην είσοδο του φεστιβάλ, στα εξής σημεία:

ΑΡΤΑ:

KOYΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, Αλεξοπούλου 5

OLD POST, Κασσοπίτρας & Κωλλέτη

FOGG’S Beerhouse, Καραπάνου 11

ΧΑΡΤΑ, Πλ. Μονοπωλείου

ΙΩΑΝΝΙΝΑ:

ΒΕΑΤΝΙΚ, Ανεξαρτησίας 123

 

ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:

PLACEBO+, Χατζηκώστα 3

 

ΠΡΕΒΕΖΑ:

ΜΠΟΤΙΛΙΑ ΣΤΟ ΠΕΛΑΓΟ, Θεοφάνους & Ιωνίας

 

Τηλεφωνικές κρατήσεις:

Επίσης για όσους δεν έχουν πρόσβαση στα σημεία προπώλησης, μπορούν να κάνουν τηλεφωνική κράτηση στο κιν. 6972008661. Tα εισιτήρια μπορούν να τα παραλάβουν την ημέρα του φεστιβάλ μέχρι τις 6 το απόγευμα από το ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, Αλεξοπούλου 5 – Άρτα.

 

OI DUBROVNIKS

Οι Dubrovniks, μπάντα που δημιουργήθηκε στο Περθ πριν από 30 χρόνια περίπου, από δύο φίλους, μετανάστες δεύτερης γενιάς από το Ντουμπρόβνικ της Κροατίας (εξ ου και το όνομα) και τον Τζέιμς Μπέικερ, «ιερό τέρας» της γκαράζ σκηνής της Αυστραλίας. H μπάντα πήρε τη θέση της ανάμεσα σε εξαιρετικά αυστραλιανά συγκροτήματα όπως οι Hoodoo Gurus, οι Lime Spiders, οι Beasts of Burbon. Οι δύο πρώτοι τους δίσκοι ήταν κυριολεκτικά «διαμάντια» του είδους, ενώ διαλύθηκαν το 1995.  Μέχρι τότε, πρόλαβαν να φτιάξουν και μια «διαστημική» επιτυχία, το Audiosonic love affair. 

 

SISTERS OF YOUR SUNSHINE VAPOR

Oι Αμερικανοί Sisters of Your Sunshine Vapor είναι μια μπάντα garage-psych από το Detroit. Η μπάντα δημιουργήθηκε αρχικά το 2004 με το ψευδώνυμο "Sik Sik Nation», από τους Sean Morrow (κιθάρα, φωνητικά), Eric Oppitz (μπάσο, όργανο), και Richard Sawoscinski (ντραμς, κρουστά).

Σταδιακά έχει μεταμορφωθεί σε μία hard Garage -blues μπάντα που πάιζει ατμοσφαιρικό, ηλεκτρισμένο ψυχεδελικό ροκ. 

Οι S.O.Y.S.V. έχουν μοιραστεί τη σκηνή με τους  Black Angels, Acid Mothers Temple, Black Moth Super Rainbow, Spindrift, Dead Meadow και τους Duke Spirit.

 

FALSE ALARM

Οι False Alarm, μετά από μια σύντομη προσπάθεια το 1998, επανέκαμψαν το 2010. Είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες μπάντες της αθηναϊκής σκηνής που μέσα από την δημιουργική τους έκφραση αλλά και μέσα από εντατικές πρόβες καταφέραν να αποκτήσουν σε λίγο χρόνο τον δικό τους προσωπικό ήχο. 

 

ΗΕRITAGE

Οι HERITAGE σχηματίστηκαν στην Άρτα το Νοέμβριο του 2006, από τον Κώστα (μπάσο) και τον Δήμο (κιθάρα, φωνητικά). Τον Απρίλιο του 2007, η μπάντα κυκλοφόρησε το πρώτο της demo με τίτλο “One more for the road”. 

Το καλοκαίρι του 2008 - με την προσθήκη δεύτερου κιθαρίστα - ηχογράφησαν το πρώτο τους full length άλμπουμ με τίτλο: "Herencia on the road".

Τον Ιανουάριο του 2012 σε συνεργασία με τον Γιώργο Μπόκο (Stone Cold Dead, πρώην Rotting Christ) του Grindhouse Studio, ξεκίνησαν την προ-παραγωγή του δεύτερου άλμπουμ τους. Ένα χρόνο αργότερα ολοκληρώθηκε με παραγωγό τον Γιώργο Μπόκο.

Η μπάντα έχει πάνω από 100 ζωντανές εμφανίσεις, σε γνωστούς χώρους σε όλη την Ελλάδα. Έχουν μοιραστεί τη σκηνή με τους Gus G, Mats Leven, Holocaust, Nightstalker, Lord 13 και Deus Ex Machina. 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top