«Βαδίζουμε το δρόμο της αλήθειας και της ευθύνης, είμαστε εγγύηση για το αύριο, πάμε μπροστά κι όχι πίσω…»!

Τα παραπάνω τόνισε στον «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ», η υποψήφια βουλευτής Άρτας της Ν.Δ., ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ, λέγοντάς μας, χαρακτηριστικά: «Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΩΖΕΙ»!

Ακόμη:

- ΕΞΕΦΡΑΣΕ την αισιοδοξία της, ότι η Ν.Δ. θα είναι ο νικητής και σε αυτές τις εκλογές.

- ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ την αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου, σαν «μητέρα των μαχών», των τελευταίων 40 χρόνων.

- ΕΔΩΣΕ το προσωπικό της πολιτικό στίγμα, λέγοντας: «ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΓΕΡΑ»!

 

Το κείμενο της συνομιλίας μας, έχει ως εξής:

Κυρία Καραμπίνα, λίγες μέρες πριν από την πρόωρη εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου και ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να προηγείται στις δημοσκοπήσεις. Ποια είναι η δική σας άποψη;

Χωρίς να αμφισβητώ τις δημοσκοπήσεις, πιστεύω ότι η διαφορά των 2,5 – 3% με τον ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι την ώρα της κάλπης, δεν θα υπάρχει. Καθημερινά η ψαλίδα μικραίνει, οι αναποφάσιστοι που κινούνται άνω του 15%, κατά βάση προέρχονται από το δικό μας χώρο και το μεγαλύτερο μέρος θα επανέλθει στις τάξεις μας και είμαι βέβαια ότι αυτό θα συμβεί. Κατά τη γνώμη μου, αλλά και κατά την άποψη των ψύχραιμων και ρεαλιστών, Ελλήνων και ξένων πολιτικών αναλυτών, η χώρα μας έκανε τεράστια βήματα εξόδου από την κρίση, πέτυχε τα μέγιστα, ώστε με ασφαλή τρόπο να ξεπεράσουμε την κρίση, να τελειώνουμε με τα μνημόνια και να οδηγηθούμε στην ανάπτυξη. Εμείς πολιτικά επενδύουμε στην αλήθεια και με τη συνέπειά μας και τους προσανατολισμούς μας, εγγυόμαστε το αύριο, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, που μοιράζει φρούδες ελπίδες, διχάζει την κοινωνία και ασύστολα εκμεταλλεύεται την οργή και τη δυσαρέσκεια των πολιτών, που δημιουργήθηκαν εξαιτίας των δύσκολων μέτρων που πάρθηκαν, για να σωθεί η χώρα. Τονίζω όμως πως με αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ως έχει ειπωθεί από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά,δεν πρόκειται να υπάρξουν άλλες μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.

Επίσης δεν θα υπάρξουν φορολογικές επιβαρύνσεις.

Αντίθετα θα υπάρξουν ελαφρύνσεις (μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ) και θα δοθούν λελογισμένες αυξήσεις.

Με την σταθεροποίηση της Οικονομίας που έχουμε επιτύχει και την ανάπτυξη που είναι ορατή, θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για τους νέους μας, που αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα εξαιτίας της υψηλής ανεργίας.

Ήδη με τις πολιτικές που εφαρμόσαμε, είναι ορατά τα πρώτα δείγματα μείωσης της ανεργίας και αύξησης ης απασχόλησης.   

 

Πολωτική η μάχη

Είναι η μάχη των σκεπτόμενων και υπεύθυνων Ελλήνων κατά των ανεύθυνων και λαϊκιστών και δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε, ότι είναι η μητέρα των μαχών, των τελευταίων δεκαετιών.

 

Με διακύβευμα;

Απλό! Πάμε μπροστά ή πίσω; Εμείς περπατάμε το δρόμο της αλήθειας, της ευθύνης και του ρεαλισμού και σε καμιά περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να κινδυνεύσει το μέλλον των επόμενων γενεών. Ο αντίπαλός μας, ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι το παλιό, που αντιστέκεται σε κάθε τι το νέο, είναι το κόμμα που πορεύεται χωρίς προορισμούς, είναι μια σύγχρονη Βαβυλωνία, που πολλά λέγονται, που όλοι κραυγάζουν και κανείς δεν βρίσκει άκρη.

 

Συχνά – πυκνά, οι αντίπαλοί σας, σας υπενθυμίζουν ότι την κρίση την δημιούργησαν εκείνοι που είχαν την εξουσία, τα κόμματα που ασκούσαν αυτή την εξουσία. Διαφωνείτε;

Ασφαλώς και διαφωνώ! Αυτοί που καταλογίζουν τέτοιες ευθύνες, που ήταν, έξω από την οικονομία, έξω από την κοινωνία, έξω από τις πολιτικές εξουσίας; Μέχρι το 1994, οι συνιστώσες του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν οι «λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις», που κουβαλούσαν νερό στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ; Οι ίδιες αυτές δυνάμεις δεν ήταν ουρά του ΠΑΣΟΚ, στις δημοτικές και στις συνδικαλιστικές εκλογές και μοίραζαν, κατ’ αναλογία, τα οφίτσια; Μάλιστα παλιότερα σε κάποιες μονοεδρικές, δεν ήταν αυτοί που δεν κατέβαζαν ούτε υποψήφιο βουλευτή, για να τις χάσει η Ν.Δ. και να τις κερδίσει το ΠΑΣΟΚ; Ποιοι υιοθετούσαν στο παρελθόν τις πιο τρελές και παράλογες αξιώσεις διάφορων κοινωνικών ομάδων, σε βάρος των υπολοίπων;

 

Τι υπόσχεσθε σε εκείνους που θα σας εμπιστευθούν την ψήφο τους;

Δεσμεύομαι να αγωνιστώ για το Νομό μας και την επίλυση των πολλών και μεγάλων προβλημάτων του. Ζητώ την ψήφο τους με τη βεβαιότητα ότι μπορώ να εκπληρώσω της δεσμεύσεις μου.

 

Το γεγονός ότι είστε η κόρη του βουλευτή Κώστα Καραμπίνα, με πολυετή μάλιστα θητεία στο ελληνικό Κοινοβούλιο, λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στην προσωπική σας πολιτική πορεία;

Νοιώθω υπερήφανη για τον πατέρα μου, τον Κώστα Καραμπίνα, όχι μόνο για την προσφορά του, ως βουλευτής, στην Ελλάδα, τους αρτινούς και την Άρτα μας, αλλά και γιατί ήταν ένας από εκείνους, που επί 40 χρόνια, κρατούσαν ψηλά τη μεγάλη παράταξη της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, μαζί με τους Γιώργο Παπαγεωργίου,  Λευτέρη Παπαδημητρίου, Θανάση Κονταξή και άλλους. Όμως την προσωπική μου πολιτική πορεία, την καθορίζω η ίδια, όπως η ίδια διαμορφώνω τον πολιτικό μου λόγο και οι επιλογές μου, είναι της αποκλειστικής μου ευθύνης.

 

Το πολιτικό σας στίγμα;

Η αλήθεια σώζει!

 

Και το προσωπικό σας μήνυμα, προς τους αρτινούς ψηφοφόρους;

Να κρατήσουν γερά! Σε αυτές τις εκλογές, καμιά ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη, όλοι στις κάλπες, λέμε όχι στην ανασφάλεια και στην οπισθοδρόμηση, λέμε ναι στην Ευρώπη, η νίκη είναι δική μας! Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά! 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top