Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα που τον φέρουν υποψήφιο βουλευτή Άρτας της Ν.Δ., ο γνωστός γιατρός καρδιολόγος ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΛΙΟΓΚΑΣ, μιλώντας σχετικά στον «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ», δεν απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο, λέγοντας ότι: «Αν οι συνθήκες το επιτρέψουν ή επιβάλλουν την παρουσία μου στην κεντρική πολιτική σκηνή, αυτό θα το αποφασίσω όταν θα έρθει η ώρα…».

Έδωσε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες απαντήσεις και σε άλλες ερωτήσεις μας και συγκεκριμένα ο διάλογος που είχαμε μαζί του, έχει ως ακολούθως:

 

Κύριε Σιλιόγκα, το τελευταίο διάστημα σε τοπικά Μέσα ενημέρωσης, μεταξύ αυτών και του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ», «παίζει» το όνομά σας, για το ψηφοδέλτιο Άρτας της Ν.Δ., χωρίς από την πλευρά σας να διαψεύδονται τα σχετικά δημοσιεύματα. Αληθεύουν;

«Με τα κοινά ασχολούμαι αρκετά χρόνια και κύρια με την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων, στον οποίο είμαι δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος του Δ.Σ. Συνεπώς το ενδιαφέρον μου είναι δεδομένο σε αυτόν τον τομέα. Όσον αφορά τις πληροφορίες περί συμμετοχής μου, στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, είναι κάτι που θα το αποφασίσω, όταν έρθει αυτή η ώρα κι αν οι συνθήκες το επιτρέπουν ή επιβάλλουν την παρουσία μου, στο στίβο της κεντρικής πολιτικής σκηνής».

 

Σας έχει γίνει κάποια σχετική πρόταση;

«Όχι επίσημα».

 

Ανεπίσημα;

«Συζητήσεις και βολιδοσκοπήσεις γίνονται, παροτρύνσεις υπάρχουν, αλλά όχι και αποφάσεις. Η γενικότερη πολιτική κατάσταση είναι ρευστή, η οικονομική κρίση δεν γνωρίζουμε που τελικά θα μας οδηγήσει και τις όποιες εξελίξεις, είναι δύσκολο κανείς να τις προβλέψει. Συνεπώς το πολιτικό κλίμα δεν προσφέρεται για προσωπικούς σχεδιασμούς».

 

Οι προσωπικές σας φιλοδοξίες;

«Όποιος ασχολείται με την πολιτική έχει προσωπικές φιλοδοξίες. Σήμερα το πιο σημαντικό είναι να έχεις τη βασική φιλοδοξία, να είσαι χρήσιμος στον τόπο σου και στην κοινωνία που δραστηριοποιείσαι κι αυτό κάνω. Οι φιλοδοξίες μου δεν είναι αδέσποτες. Υπηρετώ τα κοινά από το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπηρετώ την κοινωνία από το χώρο της επιστήμης, την ιατρική, υπηρετώ τον τόπο μου, ασχολούμενος ενεργά με τα θέματα και τα προβλήματά του». 

 

Η Άρτα είναι μια από τις φτωχότερες περιοχές της χώρα, με περιορισμένες προοπτικές και δυνατότητες ανάπτυξης. Αντιμετωπίζει πολλά, οξυμένα και χρονίζοντα προβλήματα, που δεν βρίσκουν λύση. Τι φταίει;

«Πιστεύω ότι μόνον οι συνεργίες και οι συνέργειες των τοπικών φορέων, μπορούν να φέρουν θετικά αποτελέσματα κι όχι μόνον τα πολιτικά πρόσωπα. Η περιοχή μας δεν υποφέρει μόνο από τα γνωστά και συσσωρευμένα προβλήματά της. Υποφέρει από την υψηλή ανεργία, την ανυπαρξία άξιων λόγου παραγωγικών μονάδων και βέβαια από την οικονομική και κοινωνική κρίση που μαστίζει τα τελευταία χρόνια  τη χώρα μας. Όλα αυτά δεν αποτελούν βέβαια άλλοθι για εκείνους που χειρίζονται τις τύχες μας».

 

Κατά τη γνώμη σας, τι πρέπει να αλλάξει;

«Να αλλάξουν οι νοοτροπίες αντιμετώπισης των προβλημάτων μας, από τις κυβερνήσεις, τα κόμματα, τους πολιτικούς και τους πολίτες. Να λείψουν οι υπερβολές, οι λαϊκισμοί, τα ψέματα και οι αυταπάτες. Οι καιροί είναι δύσκολοι και κανείς δεν γνωρίζει τι μας περιμένει. Όλοι μας να αναζητήσουμε τις αλήθειες και όλοι μας να τις στηρίξουμε, με μοναδικό γνώμονα το κοινό συμφέρον».

 

Σε μια τέτοια προσπάθεια, η δική σας συμβολή, ποια μπορεί να είναι;

«Καταρχάς η ενεργός συμμετοχή σε δράσεις και δραστηριότητες που υπηρετούν τα κοινά και από όποιο μετερίζι, μπορώ να προσφέρω προς αυτή την κατεύθυνση».

 

Και από το αξίωμα του βουλευτή Άρτας;

«Γιατί όχι, αν και αυτό δεν είναι αυτοσκοπός μου. Πιστεύω πάντως και υποστηρίζω ότι το αξίωμα του βουλευτή, ταιριάζει σε καταξιωμένους και δοκιμασμένους, στους πολιτικούς, επαγγελματικούς και κοινωνικούς στίβους. Δεν το βλέπω σαν επάγγελμα και πολύ περισσότερο σαν μέσο οικονομικής και κοινωνικής ανέλιξης».

 

Αυτό δεν είναι κάπως ονειροπόλο;

«Πολιτικά δεν περιπλανιέμαι σε ονειρικούς κόσμους. Πιστεύω στο αξίωμα του βουλευτή και όχι του «βολευτή»…».

 

Αν διαμορφωθούν τέτοιες συνθήκες, θα είστε υποψήφιος;

«Θα το σκεφτόμουν σοβαρά!».

 

Βλέπετε τέτοια προοπτική;

«Η κρίση ίσως γίνει αφορμή πολλά να αλλάξουν στην ελληνική πολιτική σκηνή και στις νοοτροπίες εκείνων που φιλοδοξούν να υπηρετήσουν τον τόπο τους, ως βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Προσωπικά αισιοδοξώ στην αναβάθμιση του αξιώματος του έλληνα βουλευτή και σε μια τέτοια προσπάθεια, δηλώνω «παρών»!

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top