Πριν από 20 και πλέον ημέρες, ο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» έκανε ένα ερώτημα στο Δήμαρχο Αρταίων ΧΡΗΣΤΟ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ, για το ΞΕΝΙΑ και περιμέναμε την απάντησή του.

Πιο συγκεκριμένα, ρωτήσαμε τον κ. Δήμαρχο, αν το 60% της τοπικής κοινωνίας εκφραστεί υπέρ της τουριστικής αξιοποίησης του ΞΕΝΙΑ, είναι διατεθειμένος να επαναφέρει αυτό το θέμα εκ νέου στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), για αλλαγή χρήσης, από βιβλιοθήκη, ωδείο και άλλων αχρείαστων χρήσεων, σε ξενοδοχείο, εστιατόριο, καφετέρια, υπαίθριο αναψυκτήριο, αίθουσα κοινωνικών εκδηλώσεων, που θα φέρουν έσοδα στο Δήμο και στην τοπική οικονομία, όπως ακριβώς έγινε και σε άλλες περιοχές της χώρας;
Ο κ. Τσιρογιάννης, αντί για απάντηση, προτίμησε τη σιωπή.
Όμως η σιωπή δεν είναι πάντα «χρυσός».
Και ειδικότερα στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν είναι υπεύθυνη στάση.
Θα αγνοήσει και την τοπική κοινωνία αν αυτή εκφραστεί αρνητικά για βιβλιοθήκη και ωδείο;
Διότι όταν σε όλη τη χώρα, όλες οι τοπικές περιφερειακές εξουσίες, αναζητούν μανιωδώς τρόπους και ευκαιρίες, για ανάπτυξη και τουρισμό, ο δικός μας Δήμος, δεν μπορεί να «θυσιάζει» το  μοναδικό ΦΙΛΕΤΟ της πρωτεύουσας του Νομού, που προσφέρεται για αυτή τη χρήση, υπέρ παντελώς αχρείαστων χρήσεων.
Όπως αυτής της δημοτικής βιβλιοθήκης, τον 21ο αιώνα, με το διαδίκτυο, να κυριαρχεί σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας και η πληροφορία – ενημέρωση του καθένα μας, να ξεπερνά κατά πολύ τις όποιες απαιτήσεις, ανάγκες και αξιώσεις μας.
Το Κάστρο, το ΞΕΝΙΑ και ο χώρος που το περιβάλει, δεν αποτελεί μόνο ένα σημαντικό τουριστικό προϊόν, είναι και ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μας.
Θέλουμε το ΞΕΝΙΑ, όπως παλιά και προχωράμε σε ΓΚΑΛΟΠ, για να εκφραστεί και η τοπική κοινωνία.
Κάτι που θα έπρεπε ήδη να έχει κάνει ο Δήμος Αρταίων, πριν καταλήξει στην απόφαση, αυτό το τουριστικό ΦΙΛΕΤΟ, να το θυσιάσει, υπέρ κάποιων εκατομμυρίων ευρώ του ΕΣΠΑ, που στην τελική θα καταλήξουν μόνο στις τσέπες κάποιων εργολάβων, σε βάρος της τοπικής οικονομίας, σε βάρος και των θελήσεων και αναγκών της τοπικής κοινωνίας.
Θα επανέλθουμε πολύ σύντομα!

Λ.Σ.

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top