Ρεσιτάλ αρλουμπολογίας παρακολουθήσαμε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αρταίων, με θέμα την αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ.

Μια συνεδρίαση κατώτερη των περιστάσεων, κατώτερη και του ρόλου αυτού του κυρίαρχου οργάνου, που συζητά και αποφασίζει για ζητήματα, θέματα και προβλήματα του Δήμου μας, με γνώμονα το συμφέρον  της τοπικής κοινωνίας.
Με θέσεις «άρες-μάρες, κουκουνάρες», τόσο του Δήμαρχου, όσο και των περισσότερων εκ των δημοτικών συμβούλων που πήραν το λόγο, υποστηρίχθηκε για μια ακόμη φορά μια λαθεμένη απόφαση για το ΞΕΝΙΑ, απόφαση που το… «αξιοποιεί», για αχρείαστες και ανούσιες χρήσεις ( βιβλιοθήκη κ.λ.π.) κι όχι για τουριστική αξιοποίηση που έχει ανάγκη η περιοχή μας.
Με εξαίρεση τις τοποθετήσεις του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου και επικεφαλής της νέας αυτοδιοικητικής παράταξης «ΑΡΤΑ, ΥΠΕΘΥΝΑ ΜΑΖΙ» ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΣΙΑΦΑΚΑ, του επίσης ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου ΔΗΜΗΤΡΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ, αλλά και του πρώην Δημάρχου Αρταίων ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ, όλοι οι άλλοι «διαγωνίστηκαν» στο ποιος θα πει τη μεγαλύτερη ανοησία πάνω σε αυτό το θέμα.
Έτσι το ΞΕΝΙΑ βρίσκεται πλέον «ΕΝ ΤΑΦΩ», με «ΑΡΧΙΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ», δυστυχώς τον νυν Δήμαρχο ΧΡΗΣΤΟ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ.
Ο οποίος δήμαρχος, ανερυθρίαστα και ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΕΝΤΙΜΑ, δεν δίστασε να εμφανίσει τον βουλευτή Άρτας και Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ΓΙΩΡΓΟ ΣΤΥΛΙΟ, ως όψιμο υποστηριχτή της τουριστικής αξιοποίησης του ΞΕΝΙΑ, ο οποίος κ. Στύλιος, κατά το Δήμαρχο έδειξε ενδιαφέρον μόνο τον τελευταίο μήνα, καταγγέλλοντάς τον έμμεσα  ότι το έκανε για προεκλογικούς λόγους.
Όμως η αλήθεια είναι άλλη. Από τον κ. Στύλιο ζητήθηκε η βοήθειά του, για εξεύρεση λύσης, που να παρακάμπτει το ΚΑΣ και να μη χαθούν τα 12 εκατομμύρια, που ήδη εξασφαλίστηκαν, ώστε να τροποποιηθεί η μελέτη και από βιβλιοθήκη, να γίνουν χώροι φιλοξενίας.
Αυτό ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ, προφανέστατα γιατί πίστευε ότι ο κ. Στύλιος δεν θα έβρισκε λύση.
Κι όταν διαψεύστηκε, το ίδιο ανερυθρίαστα, άλλαξε τροπάρι και αντί να σιωπήσει, βγήκε και από πάνω!
Προς το παρόν τίποτα άλλο!
Ραντεβού στα… «Γουναράδικα»!

Λ.Σ.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top