Το 2023 είναι χρονιά δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

Που σημαίνει ότι οι διεργασίες προς αυτή την κατεύθυνση άρχισαν ήδη και συνεχίζονται σε ρυθμούς ιδιαίτερα  γρήγορους και αποφασιστικούς.
Στην περιοχή μας, στον νομό της Άρτας, κάποιες από αυτές τις διαδικασίες οδεύουν και προς οριστικές αποφάσεις.
Αυτοδιοικητικοί, εν ενεργεία και πρώην, πολίτες και ομάδες πολιτών, «ψάχνονται» για σχήματα - συνδυασμούς για να εκφραστούν και πρόσωπα που θα ηγηθούν των ψηφοδελτίων τους.
Ειδικότερα στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων οι προβληματισμοί και η αγωνία για το μέλλον της περιοχής, έχουν δρομολογήσει σχετικές πρωτοβουλίες και σύμφωνα με αυτές, το πρόβλημα είναι το πρόσωπο που θα ηγηθεί, το πρόσωπο εκείνο που μπορεί να κάνει τη διαφορά, ώστε ο Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων, να βρεί τον βηματισμό του, να βγεί από το τέλμα που σήμερα βρίσκεται και να βαδίσει στο δρόμο της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης, ανταποκρινόμενος στις απαιτήσεις των καιρών και των αναγκών της τοπικής κοινωνίας.
Το όνομα που τώρα  παίζει «δυνατά» σε αυτές τις διαδικασίες, είναι του πρώην Αντιδημάρχου Αρταίων και γνωστού Δικηγόρου ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΑ, ενός Τζουμερκιώτη που υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση για πάρα πολλά χρόνια, στο πλευρό του πρώην Δημάρχου Αρταίων ΠΑΝΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ.
Δεν θα αναφερθούμε τώρα στο πλούσιο βιογραφικό του, αλλά στα προσόντα που πρέπει να διαθέτει, ο επόμενος δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων, για να είναι χρήσιμος για τον τόπο μας.
Διότι το αντικείμενο που καλούνται να διαχειριστούν (Δήμαρχοι και Δημοτικές Αρχές) είναι και πολύπλοκο και πολυπληθές.
Η επαρκής αντιμετώπιση των προβλημάτων απαιτεί γνώση, εμπειρία και ικανότητα.
Απαιτεί διορατικότητα, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα.
Για να πετύχει ένας δήμαρχος στο έργο του και στις προσδοκίες των δημοτών του, απαιτούνται πρώτιστα προτερήματα και προσόντα ικανού MANAGER.
Ο καλός δήμαρχος πρέπει να είναι λάτρης του τόπου του, να αγαπάει το αξίωμά του και να ανταποκρίνεται απόλυτα στις υποχρεώσεις και τις ευθύνες που απορρέουν από αυτό.
Βέβαια απαιτούνται και άλλα προσόντα για έναν καλό δήμαρχο, όπως η εργατικότητα, η κοινωνική ενσυναίσθηση, ο μη λαϊκισμός και η δημαγωγία, ο μη φόβος του λεγόμενου πολιτικού κόστους.
Ακόμη πρέπει να κάνει σωστή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου του και να αξιοποιεί στο μέγιστο βαθμό τις ικανότητές του.
Είναι συνεπώς εξαιρετικά σημαντικό και ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ, για τη βάση μιας επιτυχημένης θητείας Δημάρχου και Δημοτικής Αρχής, αυτό το σοφό που λέει ο λαός μας, ο κατάλληλος άνθρωπος, στην κατάλληλη θέση.
Όλα τα παραπάνω προσόντα και με μεγάλη επάρκεια, τα διαθέτει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΑΣ.
Άποψή μας και χωρίς αστερίσκους, μέχρι στιγμής ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΑΣ, είναι ο πιο κατάλληλος για το αξίωμα του Δημάρχου Κεντρικών Τζουμέρκων και η απόφασή του να είναι επικεφαλής ψηφοδελτίου, δεν είναι απλά μια θετική κίνηση, αλλά και μια αναγκαία - επαναλαμβάνουμε - προϋπόθεση, για να προκόψει κι αυτός ο Δήμος, που τα τελευταία χρόνια είναι ουραγός στην πρόοδο, σε σύγκριση με τους άλλους δήμους της Άρτας κι όχι μόνον.
Τέλος, την ερχόμενη εβδομάδα θα δημοσιεύσουμε μια άκρα ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τον ΓΙΩΡΓΟ ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΑ, στην έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας μας.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top