Το εκλογικό αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής, δεν ήταν μια συνηθισμένη ήττα που συνέβη στον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν «Βατερλό» χωρίς προηγούμενο.

Και τα αίτια είναι γνωστά και ορατά από όλους, πλην των υπευθύνων αυτής της ήττας, των κομματικών ηγετικών στελεχών αυτής της (μέχρι στιγμής) παράταξης, πρόσωπα -  πρωταγωνιστές του προεκλογικού αγώνα αυτού του κόμματος, που είχαν πολιτικά υπερεκτιμηθεί, και υπερτιμολογηθεί από τον ίδιο τον ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ.
Το αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής δεν είναι  μόνο σοκαριστικό, είναι και καθοριστικό για το μέλλον αυτού του χώρου.
Το «καράβι» μπάζει «νερά» από όλες τις πλευρές σε βαθμό που δεν αντιμετωπίζονται, ούτε με θαύματα, ούτε με ευχέλαια και τάματα, ούτε με κατάρες και αναθέματα και στις εκλογές της 25ης Ιουνίου όλα δείχνουν ότι θα έχει την τύχη του «Τιτανικού».
Μετά από αυτές τις εκλογές οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες, θα είναι ανατρεπτικές και θα αλλάξουν όλα τα δεδομένα.
Γιατί εάν το ΠΑΣΟΚ «τσιμπήσει» έως και 2-3 μονάδες και ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει άλλες τόσες, με τον νέο εκλογικό νόμο της ενισχυμένης αναλογικής, τα πάντα «παίζονται».
Και κυρίως οι βουλευτικές έδρες.
Όπως στην Άρτα, η μία έδρα ανήκει στον ΓΙΩΡΓΟ ΣΤΥΛΙΟ και η δεύτερη θα παιχτεί μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, μεταξύ ΟΛΓΑΣ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ και ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΚΟΚΑ.
Και τα απόνερα από αυτή την πανωλεθρία θα είναι σε βάρος όλης της ελληνικής Αριστεράς.
Γιατί μπορεί το «σκαρί» του «καραβιού» του ΣΥΡΙΖΑ, να ήταν «σκουριασμένο» ή αλλοιωμένο, όμως ο κόσμος που ακολούθησε και πίστεψε αυτό το κόμμα, είναι σίγουρο ότι θα εκτονωθεί μπροστά στην επόμενη κάλπη και όχι στους καναπέδες.

Β.Σ.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top