Πολύ πιο πριν ο ΣΥΡΙΖΑ βρεθεί στην εξουσία (2105), είχαμε ένα κόμμα με στελέχη υψηλού πολιτικού κύρους (Κύρκος, Παπαγιαννάκης, Μπανιάς, Κωνσταντόπουλος, Αλαβάνος, Δαμανάκη κ.α.), ένα κόμμα «συμπαθητικό» σε όλους τους πολίτες, όλων των πολιτικών χώρων, με «ηθικό πλεονέκτημα», άφθαρτο σε όλα, ένα κόμμα μεν μικρό, αλλά αξιόπιστο και αγαπητό!

Αναφερόμαστε βέβαια στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον διαχωρίζουμε από το ΚΚΕ εσωτερικού και τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ.
Εκείνες τις πολιτικά «ηθικές» εποχές της Αριστεράς κι εδώ στη Άρτα υπήρχαν κομματικά στελέχη αυτού του χώρου, που «ξεχώριζαν», άτομα καταξιωμένα κοινωνικά και επαγγελματικά, με ενεργό συμμετοχή στα τοπικά δρώμενα.
Ήρθε η οικονομική κρίση, ήρθαν τα μνημόνια, άνοιξαν οι Ασκοί του Αιόλου, ήρθε η ώρας της Αριστεράς.
Ήρθε η ώρα που η λαϊκή οργή και η απόγνωση του κοσμάκη, ήταν «εκτός ελέγχου», μια εκρηκτική κατάσταση που τροφοδοτούσε με δύναμη και ενέργεια όλους τους εντός και εκτός εισαγωγικών «πικραμένους», αριστερούς, κεντρώους, δεξιούς κι όχι μόνο.
Άρχισαν να επικρατούν πρακτικές «νεοαυριανισμού» και μέσα σε αυτό το κλίμα, «ξεπηδά» ο ΣΥΡΙΖΑ, με ΟΛΟΦΑΝΕΡΑ ΑΝΕΦΙΚΤΑ ΤΑΞΙΜΑΤΑ, με επαναστατικές κορώνες και με νταούλια, με απειλές κατά όλων των «τεράτων» της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με υποσχέσεις πέρα και μακρά της κοινής λογικής και της ελληνικής πραγματικότητας.
Έτσι και «συγκυριακά» βρέθηκε στην εξουσία αυτό το κόμμα, ταμακιάζοντας με τον ακροδεξιό Πάνο Καμμένο, φέρνοντας και ένα τρίτο μνημόνιο, πιο βαρύ και ασήκωτο, των δύο άλλων προηγούμενων.
Στην εξουσία λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ, με αρτινό πρωθυπουργό, τον ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, με αρτινιά υπουργό και κορυφαίο ηγετικό στέλεχος , την ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ και με βουλευτή Άρτας τον ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΡΚΑ, με αριστερό μεν πολιτικό λόγο, αλλά συμβιβασμένο με τα κομματικά τεκταινόμενα εκείνης της περιόδου.
Και σχεδόν όλοι οι αρτινοί καμαρώνανε τον τότε ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο έφεραν και πρώτο σε ψήφους, σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις.
Βολεύτηκαν σε κυβερνητικά πόστα δεύτερης και τρίτης κατηγορίας κάποια τοπικά στελέχη και όλα καλά, όλα ανθηρά, όλα ωραία.
Έπεσαν οι «μάσκες» στη συνέχεια και στις εκλογές του 2019 ο λαός τους προσγείωσε ομαλά στην αξιωματική αντιπολίτευση.
Και αντί να κάνουν απολογισμό των λαθών τους, συνέχισαν να προκαλούν, να ρίχνουν «λάσπη» Αριστερά και Δεξιά και να πολιτεύονται με απλόχερη τοξικότητα και προς κάθε κατεύθυνση.
Μια βαριά και ανίατη αρρωστημένη… «αριστεροσύνη»!
Έως τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2023, στις οποίες και έπαθαν απίστευτη πανωλεθρία.
Τέτοια πανωλεθρία που φθάσανε να πούνε και το άκρως απολίτικο και ανόητο: «… φταίει ο λαός που δεν κατάλαβε»!
Βέβαια εδώ στην Άρτα δεν είχαμε οξυμένες καταστάσεις και πολιτικά αρνητικές συμπεριφορές.
Δεν είχαμε καν ΑΡΙΣΤΕΡΑ, παρά το γεγονός ότι στην περιοχή μας και παρά την πανελλαδική πανωλεθρία του ΣΥΡΙΖΑ, συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων (35%) από όλες της ελληνικές περιφερειακές ενότητες της χώρας.
Οι αρτινοί ψηφοφόροι τα κατάπιναν όλα αμάσητα, όλα αυτά τα χρόνια;
Πίστευαν και ακόμη πιστεύουν με απλή παιδιακίστικη αφέλεια τις ανύπαρκτες αριστερές και προοδευτικές πολιτικές αυτού του κόμματος;
Ας πιστέψουμε ότι χάρη του αρτινού αρχηγού ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, έκλειναν «μάτια και αυτιά» σε όλα τα προαναφερόμενα.
Σήμερα όμως προέκυψε άλλος αρχηγός, από το πουθενά κι όπως λέγαμε παλιότερα σε τέτοιες περιπτώσεις… «τον βρήκανε στο ΚΛΙΝ»!
Πέρναγε στον πεζόδρομο της Κουμουνδούρου, είδε φως και μπήκε, έδωσε ένα… 2ευρω και χάρη στην εκτός κάθε λογικής εσωκομματική διαδικασία ανάδειξης νέου προέδρου, τους… «μπήκε στο σβέρκο»!
Κι εδώ στην Άρτα, στην πατρίδα του πρώην αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, της ΟΛΓΑΣ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ, του ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΡΚΑ κα πολλών άλλων στελεχών αυτού του χώρου… «ΔΕΝ ΚΟΥΝΗΘΗΚΕ ΦΥΛΛΟ»!
Εδώ στην Άρτα, που είχε γίνει επί Αλέξη… «Κάστρο της Αριστεράς», ψήφισαν για αρχηγό τον… «τουρίστα» Κασσελάκη! Και… «καμάρωσαν» για την εκλογή του.
Αριστεροσύνη υπό… διάλυση!
Μόνο η ΑΓΛΑΪΑ ΝΑΤΣΙΚΑ, η Συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής Άρτας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, στάθηκε στο ύψος της Αριστεράς και αντιστάθηκε σε αυτή την… «θολή» και «χωρίς πυξίδα» νέα πορεία αυτού του κόμματος. Και μπράβο της! Αλλά για την τιμή του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, μια… Αγλαΐα δεν φθάνει!
Έτσι… «τα ρολά κατέβηκαν» εδώ στην Άρτα, το «μαγαζί»… άδειασε, η αυλαία του τοπικού Σινέ ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε και η συνέχεια επί της πολιτικής οθόνης φαντάζει πλέον… αβέβαιη και μακρινής δοκιμασίας!

Λ.Σ.


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top