Από το 2001, υπάρχουν τέσσερις ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αρταίων, για μεταφορά του αγάλματος του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ, από τον προαύλιο χώρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου στο οποίο το είχαν «κρύψει», στον κόμβο, απέναντι του Στρατοπέδου «ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ», στον εμφανή αυτόν χώρο που ταιριάζει στον μεγάλο αυτόν ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Η πρώτη απόφαση πάρθηκε επί δημαρχίας ΚΩΣΤΑ ΒΑΓΙΑ, αλλά λόγω της τότε προεκλογικής περιόδου, δεν υλοποιήθηκε.
Πέρασαν άλλοι τρεις δήμαρχοι (Οικονομίδης, Παπαλέξης, Τσιρογιάννης) οι οποίοι με τη σειρά τους, δεν ασχολήθηκαν με αυτό το θέμα.
Οι αρτινοί και οι τοπικοί παράγοντες και Φορείς, επί 25 χρόνια πάλεψαν για να αναγνωριστεί ως γενέτειρα του Καραϊσκάκη, η Σκουληκαριά Άρτας.
Και δεν το πέτυχαν, για λόγους που έχουν ειπωθεί και είναι γνωστοί.
Ως ελάχιστο φόρο τιμής σε αυτόν τον ήρωα, από πλευράς της Άρτας, της ιστορικά πραγματικής γενέτειράς του, ούτε μια απλή και ανέξοδη μεταφορά του αγάλματός του δεν κάνανε.
Και γι’ αυτό δεν υπάρχουν δικαιολογίες.
Ο Κώστας Βάγιας, που έκανε και αυτό το άγαλμα, αναγνώρισε δημόσια το λάθος του, αλλά και την ανάγκη να αλλάξει θέση, αλλά δεν πρόλαβε.
Οι διάδοχοί του, όχι μόνο αγνόησαν τις ομόφωνες αποφάσεις των Δημοτικών τους Συμβουλίων, αλλά τηρούσαν και «σιγήν ιχθύος» όταν με συνεχή δημοσιεύματά μας, τους «ενοχλούσαμε»!
Ο σημερινός Δήμαρχος Αρταίων ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΣΙΑΦΑΚΑΣ, σε αυτό το θέμα, τι θα κάνει;
Διότι όταν ο πρώτος πολίτης της περιοχής μας αγνοεί τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, για ένα ιστορικό πρόσωπο της περιοχής μας, αγνοεί την ίδια την ιστορία του τόπου μας, αγνοεί και το ρόλο του, ως Δημάρχου της πρωτεύουσας της Περιφερειακής Ενότητας της Άρτας.

«Π»

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top