Τα έργα του Open Mall και της ανάπλασης στον κεντρικό δρόμο της Σκουφά, όσο καλοπροαίρετα κι αν κανείς τα κρίνει, είναι αδύνατο να μην καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πρόκειται περί «εκτρωμάτων», τα οποία στερούνται αισθητικής κοινόχρηστου χώρου.

Τσιμεντοποίηση, μονοχρωμία σε αποχρώσεις του γκρι, παγκάκια χωρίς ίχνος καλαισθησίας, κατάλληλα για υπαίθριους χώρους δασών και… καταφυγίων, σιντριβάνια που «πιτσιλίζουν» τους διερχόμενους, τίποτα το ωραίο και το αξιοπρόσεκτο.
Ήδη οι σχετικές αντιδράσεις των πολιτών εκδηλώνονται σε κάθε προσφερόμενη στιγμή, αντιδράσεις που φτάσανε στο Δήμαρχο Αρταίων και ζητούν παρέμβασή του, ώστε να σταματήσουν αυτές οι αισθητικές «ανορθογραφίες» στο Κέντρο της πόλης.
Και μάλιστα με μελέτες που ακριβοπληρώθηκαν και με χορό εκατομμυρίων ευρώ.
Τέλος, το συγκεκριμένο θέμα θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, αφού ο Δήμος Αρταίων και ο Εμπορικός Σύλλογος Άρτας, την ερχόμενη Τετάρτη 17 Απριλίου στο αμφιθέατρο του Επιμελητηρίου Άρτας και ώρα 19:00, θα διεξάγουν ανοιχτή συζήτηση - ενημέρωση για το Open Mall, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης – αποπεράτωσής του, καθώς και τις όποιες δυνατότητες τροποποίησής του.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top