Κατά τον πρώην Νομάρχη Άρτας ΛΑΜΠΡΟ ΡΙΖΟ «Πάσχα σημαίνει αγάπη και προσφορά σε εκείνους που την έχουν ανάγκη και στοργή και φροντίδα στους ανθρώπους που την χρειάζονται…».

Ήταν οι σταθερές αρχές του, αρχές που δεν παραβιάζονταν ακόμα και σε δύσκολες περιόδους για τον λαό μας.
Είχε επιμελώς «αρχειοθετήσει» δεκάδες συμπολίτες μας, που χρειάζονταν ουσιαστική στήριξη κι όχι μόνο ευχές και διακριτικά, απλόχερα και ταπεινά την πρόσφερε.
Δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι τις ημέρες του Πάσχα κάποιος συνάνθρωπός του, δεν θα ένοιωθε και δεν θα απολάμβανε την πασχαλινή ατμόσφαιρα, που διαλύει τα μίση των ανθρώπων και προσφέρει σε όλους τη συμφιλίωση της αγάπης.
Και οι προσφορές του ήταν πάντα εξ ιδίων!
Αυτά ως εισαγωγή!
Όμως η ευγένεια του χαρακτήρα του και η πνευματική του καλλιέργεια είναι τα γνωρίσματά του.
Μια ευγένεια και έμφυτη καλοσύνη που σπάνια συναντά κανείς σε πρόσωπα που ασχολούνται ή ασχολήθηκαν ενεργά με την πολιτική.
Μια πνευματική καλλιέργεια, με σταθερούς κανόνες ηθικής και με αυθεντικότητα που συγκινεί ακόμα και σε περιπτώσεις που είναι περιττή.
Εκείνο όμως που είναι ευρέως γνωστό, είναι οι αδυναμίες του, τις οποίες… «αδυνατούσε» να τις τιθασεύσει, αδυνατούσε να τις αποκρύψει.
Είναι αρρωστημένα ευαίσθητος στις ανάγκες των συνανθρώπων του, χωρίς διακρίσεις και προϋποθέσεις.
Ειδικότερα σε θέματα υγείας εξαντλούσε όλες τις δυνατότητές του σε εκείνους που τις είχαν ανάγκη.
Ως Νομάρχης Άρτας άφησε ανεξίτηλο το προσωπικό του αποτύπωμα, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός, ακόμα και από τους πολιτικούς του αντιπάλους, ήταν ακέραιος και άψογος στην άσκηση των καθηκόντων του και κανείς και ποτέ δεν διανοήθηκε να τον κατακρίνει σε κάτι, ή να τον καταγγείλει κάποιος, έστω και από σκοπιμότητα.
Μια πρωτόγνωρη κοινωνική ασυλία, μοναδική για τα τοπικά δεδομένα.
Τα προαναφερόμενα είναι όλα γνωστά και σε όλους.
Ένα άλλο που δεν γνωρίζουν οι αρτινοί, είναι η αγάπη, ο σεβασμός και η στήριξή του προς της εφημερίδες της Άρτας.
Ήταν και είναι φίλος όσων ασχολούνται με τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, στην πολύχρονη διαδρομή του στα κοινά, ουδέποτε είχε πρόβλημα μαζί τους, κανένα δημοσιογραφικό κείμενο δεν ήταν αρνητικό για τον ίδιο.
Μια αλληλοεκτίμηση χωρίς προηγούμενο και… μοναδική, την οποία οφείλουμε και να την μνημονεύουμε!
Με την ευκαιρία του Πάσχα, ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΡΙΖΟΣ ένοιωσε την ανάγκη να στείλει και φέτος τις προσωπικές του ευχές σε όλους τους αρτινούς για ένα «ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ, με υγεία, αγάπη, δύναμη και ανάταση, προσωπική και οικογενειακή».

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top