Από τις 27 Ιουλίου 2017, πάνω από 400.000 επιχειρήσεις που ακόμη καταφέρνουν να επιβιώνουν, ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να εγκαταστήσουν συσκευές POS, ώστε να δέχονται  ηλεκτρονικές πληρωμές. Για όσους εξ αυτών δεν συμμορφωθούν, προβλέπεται  η επιβολή προστίμου ύψους 1.500 €.

Μέχρι εδώ, ας πούμε, όλα καλά! Αφού δόθηκε ΣΥΡΙΖΑΝΕΛικη διαταγή, τα σκυλιά δεμένα!
Αλλά πώς;
Η μια στις δύο επιχειρήσεις, αν όχι οι δύο στις τρείς, λόγω της υφισταμένης οικονομικής κρίσης, έχουν μη εξυπηρετούμενες οφειλές, δηλαδή κατά την τραπεζική ορολογία, δεν είναι φερέγγυες!  Όπερ μεθερμηνευόμενον, δεν τους χορηγούνται από τις τράπεζες οι συσκευές.
Και ανακύπτει έυλογα το εξής ερώτημα “Γιατί λαμβάνεται υπόψη η αφερεγγυότητα για την παραχώρηση ή μη POS, αφού τα χρήματα θα εισπράττονται από τις τράπεζες κι όχι από τον αφερέγγυο δικαιούχο;”
Πέραν τούτου, οι τραπεζικοί λογαριασμοί μεγάλου αριθμού επιχειρηματιών έχουν κατασχεθεί εξαιτίας οφειλών προς το Δημόσιο και τους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς! Λογικά λοιπόν συμπεραίνει κανείς ότι οι εισπράξεις τους, δεν θα εισπράττονται από τους ίδιους, αλλά θα εξυπηρετούν κατευθείαν τις οφειλές τους.
Δύο «αγκάθια» που προκαλούν «πόνο» στους επαγγελματίες!!!
Μια συσκευή, που λέγεται POS, επιβάλλεται προς όφελος μόνο των τραπεζών.
Θα αναρωτηθεί κανείς “Αυτές οι συσκευές χρησιμοποιούνται σε όλες τις χώρες του κόσμου, γιατί όχι και στην Ελλάδα;” Ναι, αλλά με τις ίδιες προϋποθέσεις για την εγκατάστασή τους και χωρίς τις κατασχέσεις λογαριασμών!
POS λοιπόν, αλλά… πώς;
Υπάρχουν απαντήσεις σε όλα αυτά ;

ΕΥΗ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ
Δικηγόρος
Πολιτευτής Άρτας της Ν.Δ.
Μέλος Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ.


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top