Η δήλωση του Ευρωπαίου Επιτρόπου Χαν, αρμόδιου για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για αλλαγή συνόρων, η οποία θα επέλθει με την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, ήταν για κάποιους άστοχη και για κάποιους άλλους περίεργη, ενώ η διάψευση – διευκρίνιση των Βρυξελλών σίγουρα αναγκαία για να αποφευχθούν τριγμοί και αναστάτωση στο εσωτερικό των δύο Χωρών.

Σε συνδιασμό όμως με τα ως άνω προφανή, η προσφιλής τακτική της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να διαπραγματεύεται τα εθνικά θέματα με τρόπο αδιαφανή και επιζήμιο για την Ελλάδα, όπως πρόσφατα στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, δημιουργεί τουλάχιστον ανασφάλεια και φόβο.  
Είναι πλέον ολοφάνερο ότι ο κος Τσίπρας φαντάζεται τον εαυτό του ως μεγάλο ηγέτη και αυτό επιδιώκει να εμφυσήσει στη Χώρα, αλλά και τη διεθνή κοινότητα.
Τη φαντασίωσή του προσπαθεί να ικανοποιήσει θυσιάζοντας ακόμη και τα εθνικά συμφέροντα, αφού ικανοποιεί τα συμφέροντα τρίτων αδιαφορώντας για το Σύνταγμα και την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Η ψοφοδεής, όσο και επικίνδυνη εξωτερική πολιτική που ακολουθείται από τον ίδιο και την Κυβέρνησή του είναι προφανές ότι θα ακολουθηθεί και με οποιαδήποτε άλλη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της Αλβανίας, με βασικό επιχείρημα τον εξ ανατολών γείτονα (σ.σ. Τουρκία), και μάλιστα πολύ σύντομα, όπως έχει δηλώσει ο Υπουργός Εξωτερικών κος Κοτζιάς.
Υπάρχουν, όμως, δεδομένα που δεν γίνεται να παραληφθούν, όπως ο σεβασμός της ιδιοκτησίας και των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στη Βόρειο Ήπειρο και η απάλειψη των αλυτρωτικών, επικίνδυνων για την σταθερότητα στην περιοχή, φαντασιώσεων περί μεγάλης Αλβανίας.
Η συμφωνία με τα Σκόπια κατέδειξε ότι για την Κυβέρνηση δεν υπάρχουν δεδομένα, γι΄αυτό ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να εμπιστεύεται τον ΥΠΕΞ να κάνει οποιαδήποτε διαπραγμάτευση, πόσο μάλλον να υπογράψει μια νέα συμφωνία με την Αλβανία. Δεν πρέπει να ανοίξει και άλλη μία εθνική πληγή, κυρίως, όταν οι εκλογές έρχονται, αύριο, μεθαύριο και ο χρόνος τους μετριέται πλέον με… μήνες!
Όμως, Έλληνα, για να τερματίσουν το ψέμα, οι αυταπάτες, οι ψεύτικες ελπίδες, η εξουσία της καρέκλας, αλλά κυρίως η διακύβευση των εθνικών μας συμφερόντων, για να ξαναβρεί η Χώρα την λάμψη της και ο λαός μας το δρόμο του, την κρίσιμη εκείνη ώρα της κάλπης σκέψου τι Χαν(εις) και στείλε το πιο ηχηρό μήνυμα ήττας στους σημερινούς Κυβερνώντες!

                                                                                                    

                                                                                                                           ΕΥΗ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ

                                                                                                                   Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω
                                                                                                                              Αρχαιολόγος
                                                                                                                     Πολιτευτής Άρτας Ν.Δ.
                                                                                                              Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top