Πρώτα απ’ όλα να καλωσορίσουμε, ως φιλόξενοι Ηπειρώτες οικοδεσπότες, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα στην Άρτα, την ιδιαίτερη πατρίδα του.

Μια περιοχή που όπως ο ίδιος γνωρίζει καλύτερα ή εάν δεν έχει εικόνα, ας τον ενημερώσουν τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και η βουλευτής του νομού και πρώην υπουργός Όλγα Γεροβασίλη, ότι οι Αρτινοί έχουν και μνήμη και κρίση.

Οι Αρτινοί γνωρίζουν ποιοι στάθηκαν, στέκονται και θα είναι δίπλα τους. Η Ν.Δ. το έπραξε, το πράττει και θα συνεχίσει να κινείται με τον ίδιο τρόπο, εν αντιθέσει με τον πρώην Πρωθυπουργό που ονειρεύεται και πάλι εξουσία. Όμως ο λαός έχει μνήμη από τις πολιτικές που ασκήθηκαν και ειδικά στην Άρτα θυμάται πολύ καλά τι…ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΓΙΝΕΙ.

Πάντως, ως φιλόξενοι εδώ στην Άρτα, θα του υπενθυμίσουμε τα…«ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα». Πολλά μπορεί να ειπωθούν για μια σειρά εξαγγελιών που απλά έμειναν εξαγγελίες.

Ενδεικτικά, αξίζει να αναφερθεί η αναβάθμιση του πρώην ΤΕΙ Ηπείρου σε πανεπιστήμιο Ιωαννίνων που έμεινε στα χαρτιά. Και όχι μόνο έμεινε στα χαρτιά, αλλά αντί για Ηπείρου εντάχθηκε στα Ιωάννινα και ακόμα και το όνομα άλλαξε. Ονομάστηκε Πανεπιστήμιο δίχως σχέδιο, υποδομές, και χρηματοδότηση και αυτή την περίοδο, συζητείται η μεταφορά και τμημάτων από την Αρτα στα Ιωάννινα, όπως έγινε στην διπλανή Πρέβεζα. Επ’ αυτού ας ρωτήσει τον πρύτανη του Πανεπιστήμιου κ. Τριαντάφυλλο Αλμπάνη που είναι και μέλος της ομάδας των εξωκοινοβουλευτικών συμβούλων του που έχει συγκροτήσει ο κ. Τσίπρας και είναι αρμόδιος για θέματα Παιδείας. Ακόμη και η περίφημη Γεωπονική Σχολή που ανακοινώθηκε με τυμπανοκρουσίες σχεδιάζεται να μεταφερθεί και από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ουδεμία ουσιαστική διαμαρτυρία υπάρχει.

Ως απόφοιτος του Ε.Μ.Π. θα κατανοήσει πλήρως τι ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΓΙΝΕΙ στα ζητήματα της διευθέτησης της κοίτης του Αράχθου, των εγγειοβελτιωτικών και αρδευτικών έργων. Και εδώ παχιά λόγια.

Μην συζητήσουμε για τα ανύπαρκτα έργα υποδομών που και αυτά έμειναν σε επίπεδο εξαγγελιών, ενώ π.χ. ακόμα και το πολυσυζητημένο Αγροδιατροφικό πάρκο ήταν μόνο μια ωραία έκθεση ιδεών.

Να ευχηθούμε καλή επιστροφή στην πραγματικότητα στον κ. Τσίπρα.

 

Ντίνος Παπαδημητρίου

Πολιτευτής ΝΔ Άρτας

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top