Οι πρόωρες εκλογές τον προσεχή Σεπτέμβριο, είναι πλέον δεδομένες και το ζητούμενο είναι η ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής τους.

Σε τοπικό επίπεδο οι προετοιμασίες των κομμάτων ξεκίνησαν από τις αρχές της χρονιάς και των ενδιαφερόμενων για μια θέση στα ψηφοδέλτια των κομμάτων τους εκδηλώνονται από τα τέλη Μαΐου.

Και το ποιοι «παίζουν» στην Άρτα, είναι κάτι παραπάνω από γνωστοί.

Όπως:

Στη Ν.Δ. οι τέσσερις θέσεις είναι κλεισμένες από τους ΓΙΩΡΓΟ ΣΤΥΛΙΟ, ΕΥΣΤΑΘΙΟ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ, ΝΤΙΝΟ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και ΕΥΗ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ.

«Παίζει» βέβαια και το όνομα του αντιπεριφερειάρχη Άρτας ΒΑΣΙΛΗ ΨΑΘΑ, ο οποίος δέχεται σχετικές πιέσεις, αλλά ακόμα δεν έχει πάρει τις αποφάσεις του. Απομένει μια θέση γυναίκας, την οποία θα καλύψει η πρώην υποψήφια ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ εάν η ίδια το θελήσει.

Στο ΠΑΣΟΚ η κατάσταση φαίνεται λίγο μπερδεμένη, λόγω του μεγάλου αριθμού των ενδιαφερόμενων, κάπου δέκα στον αριθμό. Κατά τις δικές μας εκτιμήσεις και σε αυτό το κόμμα οι τέσσερις θέσεις είναι σχεδόν καλυμμένες, από τους ΧΡΗΣΤΟ ΓΚΟΚΑ, ΧΡΗΣΤΟ ΜΕΓΑ, ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ και ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΡΙΖΟΥ.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, ίσως να προκύψουν αλλαγές. Πάντα κατά τις δικές μας εκτιμήσεις, πιστεύουμε ότι το κόμμα αυτό, σε αυτές ακριβώς τις εκλογές, θα ρίξει τα «ρέστα» του, στην μεγάλη Περιφέρεια της Αττικής, καταρτίζοντας τα ψηφοδέλτιά του με τα πιο προβεβλημένα στελέχη του. Σε μια τέτοια περίπτωση η αρτινιά βουλευτής ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ, θα είναι από τις πρώτες που θα δοκιμαστούν σε αυτή την αναμέτρηση, σε εκλογική περιφέρεια της Αθήνας. Άλλωστε στην Άρτα μια έδρα «δικαιούται», την οποία θα την κερδίσει με όποιο ψηφοδέλτιο κι αν κατεβάσει.

Και στο ψηφοδέλτιο αυτό, πέραν του πρώην βουλευτή ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΡΚΑ, πιστεύουμε ότι θα διεκδικήσουν θέση οι πρώην υποψήφιοι ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΛΑΡΑΣ και ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΤΣΗΣ και ενδεχομένως και η συντονίστρια της Τοπικής Οργάνωσης ΑΓΛΑΪΑ ΝΑΤΣΙΚΑ, αν και μέχρι τώρα δείχνει προτίμηση προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τέλος για τα υπόλοιπα κόμματα, δεν υπάρχουν στοιχεία ικανά για εκτιμήσεις εκείνων που θα συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιό τους, καθόσον σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, εμφανίζονται πολλά και νέα πρόσωπα.

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top