Επειδή η υπομονή μας έχει εξαντληθεί από καιρό και η αγανάκτησή μας είναι πια δικαιολογημένη θέλουμε με αυτήν την επιστολή μας να κάνουμε γνωστό ευρύτερα το πρόβλημα που μας ταλαιπωρεί εδώ και πάρα πολύ καιρό.
Εξαιτίας του εμπαιγμού και της αδιαφορίας του δημάρχου και της δημοτικής αρχής είμαστε όμηροι εμείς και οι ιδιοκτησίες μας για σχεδόν μια δεκαετία, χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός.

Ο κ. Τσιρογιάννης, δήμαρχος από το 2014, ανάμεσα στις πολλές εξαγγελίες του, υποσχέθηκε να φτιάξει και τη «γέφυρα της χιλιετίας» στη θέση Τρίγωνο.Για να προχωρήσει όμως το έργο αυτό έπρεπε πρώτα να απαλλοτριώσει τις ιδιοκτησίες που βρίσκονται εκεί.
Έτσι λοιπόν με την με αριθμό Π2/2014 Πράξη προσκύρωσης και αναλογισμού Αποζημίωσης της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Αρταίων, απαλλοτρίωσε τις ιδιοκτησίες μας που βρίσκονται στην οδό Κομμένου και στις διπλανές ανώνυμες οδούς και ανήκουν στα εντός σχεδίου πόλεως ακίνητα. Στη συνέχεια το Τριμελές Εφετείο Ιωαννίνων καθόρισε τις οριστικές τιμές αποζημίωσης. Όλα είχαν «τακτοποιηθεί» λοιπόν και περιμέναμε να αποζημιωθούμε και πάντα μέσα στο χρονικό όριο (18μηνο) που όριζε ο νόμος.

Ο καιρός όμως περνούσε και φως στον ορίζοντα δεν βλέπαμε. Ο δήμαρχος από τη μια έριχνε το φταίξιμο τις υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών που καθυστερούσαν  και από την άλλη μάς έλεγε πως αυτός από τη μεριά του συνεχώς πίεζε για να λυθεί το θέμα. Τούςζητούσαμε επίμονα να μας δείξουν τα δημόσια έγγραφα της αλληλογραφίας μεταξύ Δήμου και Υπουργείου για να μάθουμε και εμείς επιτέλους που μπλόκαρε το θέμα.
Με τα πολλά ο δήμαρχος μάς έστειλε δύο έγγραφα,  με ημερομηνία Φεβρουάριος 2020. Δηλαδή όλο αυτό το διάστημα που μας παραμύθιαζαν ότι φρόντιζαν για να λυθεί το ζήτημα, οι ενέργειες και οι πιέσεις του δημάρχου ήταν όλα και όλα δύο υπηρεσιακάέγγραφα (!) προς το Υπουργείο και αυτά πριν από σχεδόν 4 χρόνια.

‘Όλα αυτά τα χρόνια δεν μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε με κανένα τρόπο την περιουσία μας, επειδή αυτή είχε δεσμευθεί για την εφαρμογή του ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Αρταίων και τη γέφυρα που θα γινόταν. Κάναμε όμως υπομονή πιστεύοντας ότι τα πράγματα θα έπαιρναν το δρόμο τους.
Κάτι τέτοιο όμως δεν φαινόταν στον ορίζοντα, για αυτό επανήλθαμε με δύο συνεχόμενες αιτήσεις μας, τον Μάιο και τον Ιούλιο 2023, ζητώντας να μας ενημερώσει ο δήμος για τις νέες ενέργειες που έλεγαν πως έκαναν προκειμένου να ξεμπλοκάρει το θέμα. Τελικά μας απάντησε ο αντιδήμαρχος κ. Χρηστούλης επαναλαμβάνοντας, στο έγγραφο που μας έστειλε, τα ίδια γνωστά πράγματα που ξέραμε και από παλιά.

Στο μεταξύ έχει περάσει το 18μηνο που προβλέπει ο νόμος για την καταβολή των αποζημιώσεων και μπορούμε πλέον να προχωρήσουμε στην ανάκληση των απαλλοτριώσεων. Αυτό σημαίνει ότι στην περίπτωση που ο Δήμος επαναφέρει στο μέλλον την Πράξη προσκύρωσης την  Π2/2014 για να γίνει το έργο θα χρειαστεί να ξεκινήσει όλη η διαδικασία από την αρχή και τότε με τις καθυστερήσεις που θα υπάρξουν, θα μιλάμε πραγματικά για «γέφυρα χιλιετίας».
Χώρια που θα αυξηθούν πολύ οι αποζημιώσεις, αφού τα δικαστήρια θα βγάλουν νέες υψηλότερες τιμές  με βάση την νέα αξία της γης αλλά και της οικοδόμησης στην περιοχή. Έτσι λοιπόν προστατεύουν το δημόσιο συμφέρον; Αυξάνοντας το κόστος του έργου και επιβαρύνοντας το δημόσιο ταμείο; Εκτός και αν όπως γράφτηκε και δεν διαψεύστηκε η γέφυρα δεν πρόκειται να γίνει ποτέ και ήταν μια ακόμα προεκλογική φούσκα του κ. Τσιρογιάννη.

Για το δήμαρχο μπορεί να μην κοστίζει τίποτε να υπόσχεται, όμως εμείς πληρώνουμε τις συνέπειες, δέκα χρόνια τώρα «όμηροι» της πολιτικής του. Και μάλιστα ζημιωμένοι διπλά: ούτε αξιοποιήσαμε την περιουσία μας, ούτε αποζημιωθήκαμε για τις απαλλοτριώσεις.
Την ευθύνη δεν την έχουμε εμείς αλλά θα φροντίσουμε να την αποδώσουμε εκεί που πρέπει. Φτάνει πια η κοροϊδία.

Για τους
ιδιοκτήτες δημότες
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΗΣ








ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top