Γενναία στήριξη των εμπόρων και της παραγωγικής τάξης με 3 κινήσεις:

1. 3 εκ. ευρώ για δράσεις στήριξης, προβολής και εξωστρέφειας των τοπικών επιχειρήσεων
2. Σύμφωνο Συνεργασίας για επιδότηση νέων θέσεων εργασίας για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις
3. Χρηματικές επιχορηγήσεις σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, Συλλόγους και Φορείς.

Λίγες εβδομάδες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι πολίτες της Άρτας – όλοι εσείς που μας διαβάζετε τώρα- κάνετε τις δικές σας σκέψεις για το μέλλον του τόπου μας. Ξέρω καλά πως τα πράγματα τα τελευταία χρόνια ήταν δύσκολα. Δεν ήταν μόνο η πανδημία που μας πήγε πίσω, δεν ήταν μόνο η ενεργειακή κρίση που άλλαξε τα δεδομένα, ήταν και όλα αυτά που είχαν προηγηθεί: μνημόνια, οικονομικά μπρος πίσω, πολιτικές «κωλοτούμπες» που στοίχισαν στη χώρα μας εκατομμύρια ευρώ αλλά και ευκαιρίες.
Σε όλες αυτές τις προκλήσεις, ο Δήμος μας προσπάθησε να σταθεί όρθιος. Και να βοηθήσει όλους εσάς, σε όποια κοινωνική κατηγορία και αν ανήκετε, όποιο κόμμα και αν ψηφίζετε. Και δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένας σοβαρός άνθρωπος στην Άρτα που να μπορεί να ισχυριστεί ότι η Δημοτική μας Αρχή «βόλευε» τους δικούς της ανθρώπους ή ότι δεν σεβόταν το δημόσιο χρήμα. Το χρήμα που με τόσο κόπο καταφέραμε να φέρουμε με τη μορφή χρηματοδοτήσεων και προγραμμάτων για την Άρτα.
Έτσι καταφέραμε να κάνουμε πολλά έργα σε όλους τους τομείς και να φτιάξουμε υπηρεσίες και κάποιες απ’ αυτές δωρεάν, για όλους τους Αρτινούς. Θα είχαμε καταφέρει περισσότερα αν μέσα στη δημοτική αρχή είχαν όλοι σαν στόχο να προσφέρουμε ευκαιρίες σε εσάς, αντί να κάνουν ανταρτοπόλεμο στον Δήμαρχο. Θα είχαμε καταφέρει περισσότερα αν Αντιδήμαρχοι σε κρίσιμα πόστα κοίταγαν πως να προτείνουν ένα μέτρο οικονομικής ανακούφισης, πως να προτείνουν ένα μέτρο που θα δώσει βοήθεια στον έμπορο, στον παραγωγό και στον επιχειρηματία, όταν βλέπει την πτώση της αγοραστικής δύναμης του καταναλωτή.
Και δεν θα κρυφτώ, θα μιλήσω με στοιχεία και ονόματα. Στις εκλογές που έρχονται κατεβαίνουν 4 συνδυασμοί. Σ’ αυτούς οι δύο επικεφαλής έχουν θητεύσει σε θέσεις ευθύνης: ο υπογράφων ως Δήμαρχος και ο πρώην Αντιδήμαρχός μου, ο οποίος έχει διατελέσει Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού, Αντιδήμαρχος για την Αξιοποίηση της Δημοτικής Περιουσίας, Αντιδήμαρχος για την Κοινωνική Μέριμνα. Σε κρίσιμους δηλαδή τομείς, είχαμε έναν Αντιδήμαρχο που ναι μεν μπορούσε να λειτουργήσει διεκπεραιωτικά, αλλά δεν είχε όραμα, δεν έπαιρνε πρωτοβουλίες, δεν είχε τη διάθεση να σπρώξει ο ίδιος τα πράγματα παρακάτω. Το όποιο καλό έργο έχει να επιδείξει, οφείλεται στο γεγονός πως ήταν ένας διαχειριστής, ο οποίος υπό την καθοδήγησή μου, έφερε εις πέρας κάποιο έργο. Ένας διεκπεραιωτής, αλλά όχι ένας εμπνευσμένος επικεφαλής. Είναι αυτές οι ιδιότητες και συμπεριφορές που θέλουμε να έχει ο Δήμαρχος μας;
Θεωρεί κανείς τυχαίο το γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν έχει τολμήσει να κάνει μια σοβαρή κριτική για το έργο του Δήμου; Θεωρεί κανείς τυχαίο το γεγονός, πως οι όποιες προγραμματικές του θέσεις είναι αντιγραφή του δικό μου έργου; Είναι δυνατόν ένας άνθρωπος με δική του επιχείρηση να μην κυνηγήσει μειώσεις και απαλλαγές για τους άλλους επιχειρηματίες ως Αντιδήμαρχος;
Τα πράγματα είναι απλά: δεν έχει θέσεις, δεν κάνει κριτική γιατί τότε θα έπρεπε πρώτα και κύρια να κάνει κριτική στον εαυτό του. Σε αυτά που δεν έκανε όταν ήταν Αντιδήμαρχος, στις λύσεις που ο ίδιος δεν πρότεινε, σε όσα εκ των υστέρων κρίνοντας καταλαβαίνω και εγώ ο ίδιος ότι δεν ήθελε να κάνει, γιατί είχε συγκεκριμένο πλάνο: να μην γίνουν ούτως ή άλλως.
Όμως, αυτά που δεν έγιναν είναι λίγο πολύ γνωστά. Το θέμα είναι τι θα κάνουμε από εδώ και στο εξής. Η Άρτα έχει μόνο μια επιλογή: να πάει μπροστά. Και για να πάει μπροστά πρέπει να εμπιστευθούμε ανθρώπους που ξέρουν και που έχουν συγκεκριμένες προτάσεις.

Έτσι από την επομένη των εκλογών, βάζουμε μπροστά συγκεκριμένες δράσεις για τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας. Δράσεις που θα εξειδικευτούν μετά από διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αλλά που στον πυρήνα τους περιλαμβάνουν:

1. 3 εκ.(από το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης ΒΑΑ και δημοτικούς πόρους) για δράσεις στήριξης, προβολής και εξωστρέφειας των τοπικών μας επιχειρήσεων
2. Σύμφωνο Συνεργασίας για επιδότηση νέων θέσεων εργασίας για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις 
3. Χρηματικές επιχορηγήσεις σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, αθλητικούς, πολιτιστικούς και εκκλησιαστικούς Συλλόγους, περιλαμβανομένων και των φορέων όπως η αστυνομία, η πυροσβεστική και το Στρατόπεδο.

Η Άρτα μπορεί να κερδίσει το στοίχημα της ανάπτυξης για ένα καλύτερο εισόδημα για όλους. Και η «Αρτινών Συνεργασία» είναι απολύτως αποφασισμένη να κάνει ότι μπορεί για να το πετύχει.
Σας καλώ αυτή την προσπάθεια να την κάνουμε μαζί.Να μην ρισκάρουμε όλα όσα με κόπο πετύχαμε κι όσα σχεδιάσαμε να μην γίνουν ποτέ.

 

Χρήστος Τσιρογιάννης
Δήμαρχος Αρταίων  

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top