Η Άρτα μας είναι ένας ευλογημένος τόπος, με ζεστούς, φιλόξενους κι ευγενικούς ανθρώπους, που ανά πάσα ώρα και στιγμή είναι έτοιμοι να βοηθήσουν το συνάνθρωπο.

Έχουμε την ευτυχία λοιπόν να ζούμε σε μια πόλη που συνδυάζει την παράδοση και την ιστορία με την τέχνη και τον πολιτισμό, όμως αντί να καλπάζουμε ως πολίτες του τόπου αυτού με γοργά άλματα προς την πρόοδο και την ανάπτυξη, αντίθετα βιώνουμε μια σκληρή, δύσκολη και αρκετές φορές ζοφερή καθημερινότητα λόγω προβλημάτων και ελλείψεων που δεν θα έπρεπε να υφίστανται. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που πήρα την απόφαση να ασχοληθώ με τα κοινά. Θέλω να προσφέρω στον τόπο μου, στον τόπο που γεννήθηκα, μεγάλωσα και αγαπώ! Το να δω το πρόβλημα και να γυρίσω το κεφάλι μου από την άλλη μεριά δεν με χαρακτηρίζει επ’ ουδενί ως άνθρωπο, ως προσωπικότητα. Ως νοσηλεύτρια έχω μάθει να υπηρετώ το συνάνθρωπο, να είμαι δίπλα του στον πόνο του και να προσπαθώ να τον απαλύνω. Το νοσηλευτικό επάγγελμα είναι επάγγελμα φροντίδας που απαιτεί διανοητική, συναισθηματική και φυσικά προσπάθεια με στόχο την ικανοποίηση των αναγκών των ασθενών. Ο γιατρός θεραπεύει, αλλά το νοσηλευτικό προσωπικό είναι αυτό που φροντίζει τον ασθενή και τον ενισχύει τόσο συναισθηματικά όσο και σωματικά, σαν να είναι μέλος της οικογένειάς του. Η δουλειά μου λοιπόν, μάλλον ορθότερα, το λειτούργημα που επιτελώ, με έμαθε τόσες δεκαετίες να έχω υπομονή, επιμονή, ανοχή, δυναμισμό και καρτερικότητα, αξίες που με τον καιρό έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι της προσωπικότητάς μου! Με όλα αυτά τα εφόδια συμμετέχω στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου και ζητώ την ψήφο σας ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δ. Αρταίων Δ.Ε. Φιλοθέης, για μια καλύτερη Άρτα, για μια Άρτα Υπεύθυνα Μαζί! Συμμετέχω με το συνδυασμό του Χριστόφορου Σιαφάκα, γιατί στο πρόσωπό του είδα αξίες και αρχές, που πρέπει να διακατέχουν κάθε πολίτη που αποφασίζει να ασχοληθεί με τα κοινά, αξίες όπως η ουσιαστική συνεργασία και επικοινωνία, η ταπεινότητα, η ειλικρίνεια, η μαχητικότητα, ο δυναμισμός για δράση και έργα. Πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να δοθεί η ευκαιρία σε νέους ανθρώπους, που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο τους, να το πράξουν! Διότι οι νέοι άνθρωποι έχουν περίσσια όρεξη, όνειρα, πάθος, νέες και φρέσκιες ιδέες και είναι έτοιμοι να πέσουν με δυναμικότητα, με σθένος και πάθος στη μάχη να βελτιώσουν τον τόπο τους! Σε αυτήν την κατηγορία ανθρώπων ανήκω κι εγώ, και η ψήφος σας θα μου δώσει την ενέργεια και την ώθηση να προσφέρω εμπράκτως στη βελτίωση της καθημερινότητάς σας, στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής μας στον τόπο μας, την Άρτα.

Όπως προείπα, οι περισσότεροι από εμάς βιώνουμε σε αυτόν τον όμορφο ευλογημένο τόπο μια δύσκολη και άσχημη καθημερινότητα, καθώς λείπουν οι υποδομές αλλά και οι πρωτοβουλίες για δράσεις που θα φέρουν την αλλαγή, που θα προσφέρουν ευημερία στους πολίτες και θα τους χαρίσουν το χαμόγελο στα χείλη. Απαιτούνται δράσεις ευθύνης για καλύτερη καθημερινότητα! Υπάρχουν βασικές προϋποθέσεις που μπορούν να καταστήσουν εφικτή μια λειτουργική και όμορφη καθημερινότητα, μία από τις προϋποθέσεις αυτές είναι η καθαριότητα. Αν και όλο ακούμε τα τελευταία χρόνια για ενέργειες που θα συμβάλλουν στο να είναι η Άρτα καθαρή, δυστυχώς η ίδια η πραγματικότητα μάς έχει δείξει ότι και ελλιπείς είναι οι δράσεις αυτές, αλλά και ότι δεν υπάρχει ένα μεγαλύτερο όραμα πίσω από αυτές. Υπάρχουν σημεία, γειτονιές της Άρτας που πραγματικά υποφέρουν από την εγκατάλειψη στον τομέα της καθαριότητας! Το κέντρο της Άρτας με τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα εστίασης θα έπρεπε να λάμπει. Οι κεντρικές πλατείες της πόλης μας θα έπρεπε να αποτελούν στολίδι καθαριότητας. Πώς να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών αν δεν αρχίσουμε από τα βασικά, τα οποία αξίζει να τονίσουμε ότι για άλλους δήμους θεωρούνται αυτονόητα… Ζητούμενο είναι να προσφέρουμε στους δημότες όχι απλά μια αξιοπρεπή διαβίωση στην Άρτα, αλλά μια αξιοζήλευτη διαβίωση, η οποία θα αποτελεί πόλο έλξης και για τους συμπολίτες μας που άφησαν την Άρτα για τη ζωή σε μια άλλη πόλη, ώστε να έχουν το κίνητρο πλέον να επιστρέψουν πίσω.

Επιπρόσθετα, πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα χωριά του Δήμου μας, ώστε να τεθούν οι βάσεις για ανάπτυξη σε αυτά. Τα περισσότερα χωριά της Άρτας είναι παραμελημένα και δεν έχουν τύχει της δέουσας προσοχής. Απομόνωση και εγκατάλειψη είναι τα κύρια χαρακτηριστικά αυτών, ενώ οι κάτοικοί τους αντιμετωπίζουν πληθώρα δυσκολιών στην καθημερινότητά τους καθώς είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται πολλά χιλιόμετρα για να φτάσουν στις δημόσιες υπηρεσίες, καλύπτοντας αυτές και άλλες ανάγκες τους! Οι αγροτικοί δρόμοι και οι δρόμοι εντός των οικισμών παρουσιάζουν κακοτεχνίες, με έντονα σημεία επικινδυνότητας για την οδική ασφάλεια, ως αποτέλεσμα των συνεχών αναβολών ολοκλήρωσης των έργων υποδομής! Αξίζει να τονίσω ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα επιληφθεί όλων αυτών των θεμάτων που πλήττουν τα χωριά μας και τους κατοίκους τους και θα φέρει νέα πνοή σε αυτά!

Ως εργαζόμενη στο Κέντρο Υγείας Άρτας, θα ήθελα επιπλέον να επισημάνω ότι ιδιαίτερη μέριμνα πρέπει να υπάρξει για τα άτομα με αναπηρίες στην Άρτα. Η δυσκολία πρόσβασης σε κοινόχρηστους χώρους, δημόσια κτίρια και μέσα μεταφοράς πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα! Η προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ σε όλους τους χώρους μέσα στην πόλη μας πρέπει να είναι εύκολη και τα πεζοδρόμια πρέπει να είναι κατάλληλα διαμορφωμένα, ώστε να μην εμποδίζουν τη διέλευσή τους. Ως νέα Δημοτική Αρχή θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες και δράσεις που θα εξαλείψουν τις δυσκολίες που βιώνουν κατά τις μετακινήσεις τους τα ΑΜΕΑ στην Άρτα, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις αρνητικές συνέπειες που έχουν επιφέρει τα προβλήματα αυτά στην ποιότητα της ζωής τους. Είμαστε εδώ για όλους σας! Είμαστε εδώ ενωμένοι για μια Άρτα φωτεινή, για μια Άρτα όπου ΟΛΟΙ θα έχουν τα ίδια δικαιώματα σε μια λειτουργική και όμορφη καθημερινότητα! Είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε μια Άρτα Υπεύθυνα Μαζί!

Ευγενία (Βάνα) Μπαΐλη – Νοσηλεύτρια Κ.Υ. Άρτας, Πτυχιούχος Π.Ε. Νοσηλευτικής Ιωαννίνων
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Αρταίων Δ.Ε. Φιλοθέης
με την παράταξη “Άρτα Υπεύθυνα Μαζί” με επικεφαλής τον Χριστόφορο Σιαφάκα
   

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top