Όποια κι αν θα είναι τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών της ερχόμενης Κυριακής, στην Άρτα «μηδενίζονται τα κοντέρ» για όλους εκείνους που ασχολούνται ή φιλοδοξούν να ασχοληθούν με τα κοινά.

Κι αυτό δεν θα είναι απόρροια της γενικότερης κατάστασης που θα διαμορφωθεί σε όλη τη χώρα από αυτή την αναμέτρηση, αλλά γιατί στην περιοχή μας αλλάζουν τα δεδομένα για πρόσωπα και καταστάσεις, από πολλές και διάφορες αιτίες και γεγονότα που έλαβαν χώρα τα τελευταία χρόνια.
Ξεκινάμε από το Δήμο Αρταίων.
Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές είχαμε δύο ασυνήθιστα γεγονότα για τα τοπικά δεδομένα, χωρίς προηγούμενο.
Μονομάχησαν δύο συνδυασμοί «δεξιάς» απόκλισης, «πρωτοξαδέλφια» από «γεννησιμιού» τους, με επικεφαλής δύο «κολλητούς» μέχρι και πριν 12 μήνες.
Έχασε ο «αναγνωρίσιμος» σε ποσοστό 100% ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ, κέρδισε ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΣΙΑΦΑΚΑΣ, με αναγνωρισιμότητα μόλις 60%, σύμφωνα με προεκλογική δημοσκόπηση του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ».
Κι επειδή συνήθως στο Δήμο Αρταίων οι δήμαρχοι… «δικαιούνται» δύο θητείες και επειδή η θητεία τους τώρα είναι και 5ετής, θα ήταν αδιανόητο για τον ΧΡΗΣΤΟ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ, και για οποιονδήποτε άλλον, να «αντέξει»… εκτός «εξουσίας» για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.
Που σημαίνει, όπως έχουμε ξαναγράψει, κατά τη δική μας εκτίμηση και πρόβλεψη, ο επί 9 χρόνια πρώην δήμαρχος Αρταίων «βάζει πλώρη» προς άλλο πολιτικό μετερίζι!
Το δε γεγονός ότι υπάρχει «κενή θέση» στο ψηφοδέλτιο Άρτας της Ν.Δ., ο «πειρασμός» για τον κ. Τσιρογιάννη δεν είναι απλά ελκυστικός, είναι και πολιτικά, για τον ίδιο, μονόδρομος.
Στις ίδιες δημοτικές εκλογές, τις τελευταίες, για πρώτη φορά η Κεντροαριστερά δεν είχε δικό της υποψήφιο.
Όμως στις επόμενες δημοτικές εκλογές, αυτοδιοικητικοί από αυτόν τον χώρο εμφανίζονται αποφασισμένοι και… «ορκισμένοι» να αναλάβουν από τώρα πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.
Επίσης ο Δήμαρχος «Γ. Καραϊσκάκη» ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΙΓΔΟΣ, όπως γράφτηκε και στον «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ», με τη σειρά του αλλάζει πολιτικούς στόχους και η τωρινή του θητεία θα είναι και η τελευταία.
Ένα ακόμα πολιτικό πρόσωπο που «κλείνει τον κύκλο του» στο χώρο της Περιφερειακής Διοίκησης Ηπείρου, είναι ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΑΘΑΣ, με τρεις θητείες στο αξίωμά του και σε ηλικία που δεν του «επιτρέπει» απόδραση από τα κοινά της περιοχής μας.
Τέλος πιστεύουμε ότι από την επόμενη των Ευρωεκλογών και μόλις καταλαγιάσουν τα πράγματα, στην περιοχή μας πολλά και πολλοί θα πάρουν το δρόμο τους και το ζητούμενο θα είναι… «ποιοι» θα τον «βρούνε»!

 

«Π»

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ LIVE ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΑΦΙΣΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟΥΣ BLACK HEART PROCCESSION , τους ELEPHANT και τους διοργανωτές.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top