Με επίκεντρο των συζητήσεων την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο Άρτας, παρουσία του Προέδρου του ΤΕΙ Ηπείρου και των αρμόδιων φορέων, καθώς και εκπροσώπων των σπουδαστών, για να συζητηθούν τα προβλήματα που οδήγησαν στη ρήξη των δύο πλευρών (της διοίκησης και των σπουδαστών) ώστε από κοινού να βρεθεί μια λύση, για να συνεχιστεί χωρίς περαιτέρω προβλήματα η λειτουργία του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου. 

Το παρόν στη σύσκεψη έδωσαν ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου, Ευριπίδης Γλαβάς, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου, Ιωάννης Γκανάς, ο Εξωτερικός Έκτακτος Συνεργάτης του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου, Τάσος Κολυδάς (εκπροσωπώντας τους έκτακτους καθηγητές που δεν υπέγραψαν τις συμβάσεις), ο Εκπρόσωπος Γονέων και Φοιτητών, Ιωάννης Μαντζάνας, ο Πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου, Φάνης Κουσιουνέλος, η Περιφερειακή Σύμβουλος, Αναστασία Σίμου (εκπροσωπώντας την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας), η Περιφερειακή Σύμβουλος από την «Ήπειρος Ανατροπή», Τζένη Ταπρατζή –Κοίλια, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Κοινωνικής Πολιτικής, Κώστας Πατήλας, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Διά Βίου Μάθησης, Χάρης Παπάζογλου, οι Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης Παύλος Στασινός, Λίτσα Κιτσαντά και Κώστας Παπαϊωάννου, Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής και πλήθος σπουδαστών, ενώ επιστολή για τη συνάντηση έστειλε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη.      

Η Δημοτική Αρχή ζητά την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του Τμήματος με την αντιμετώπιση των κύριων και καίριων προβλημάτων που έχουν οδηγήσει στη βαθιά ρήξη μεταξύ διοίκησης και σπουδαστών, με αποτέλεσμα την υπολειτουργία του Τμήματος και την αγανάκτηση τόσο των γονιών των φοιτητών όσο και της τοπικής κοινωνίας που μήνες τώρα παρακολουθεί τις άσχημες εξελίξεις, με αποκορύφωμα την κατάληψη του Διοικητηρίου και του Τμήματος από τους σπουδαστές και την επέμβαση της αστυνομίας για τη λήξη της κατάληψης. «Στόχος είναι η αναβάθμιση του ΤΕΙ Ηπείρου» δήλωσε ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, «και όλοι οι φορείς πρέπει να συμβάλλουμε σε αυτό, ενισχύοντας τη λύση των διαφορών και την αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ διοίκησης και σπουδαστών, ώστε να πετύχουμε  τη συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου». 

Ηχηρό μήνυμα αγωνίας έστειλε ο Εκπρόσωπος Γονέων και Φοιτητών, Ιωάννης Μαντζάνας, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά «Έχουμε δύο αντιμαχόμενες παρατάξεις σε μια μάχη με μόνο θύμα τους φοιτητές και τους γονείς τους. Εδώ και έξι μήνες, εμείς οι γονείς πληρώνουμε ενοίκια, μετακινήσεις των παιδιών και άλλα έξοδα, χωρίς να γίνονται καν μαθήματα. Δεν είμαστε με το μέρος κανενός, παρά μόνο με το μέρος της μάθησης. Να μην χαθεί άλλος χρόνος ζητάμε! Τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι ότι το κύρος της σχολής έχει υποβιβαστεί και πολλά παιδιά που είναι στο πρώτο έτος, βλέποντας την κατάσταση αυτή, επιθυμούν να δώσουν ξανά πανελλήνιες εξετάσεις. Αν δεν βρεθεί λύση στη διαμάχη σύντομα, εμείς οι γονείς θα απευθυνθούμε στον Εισαγγελέα για την απόδοση ευθυνών στους υπαίτιους της κατάστασης αυτής». 

Ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου, Ευριπίδης Γλαβάς, υπογράμμισε ότι αν και όλη αυτή η υπόθεση έχει αφήσει ένα τεράστιο κενό, από την Τρίτη όλα τα μαθήματα θα διεξαχθούν κανονικότατα, και έχει προγραμματιστεί να γίνονται μαθήματα και τα Σάββατα και όλο τον Ιούλιο, χωρίς επιπλέον αμοιβή των καθηγητών, ώστε να μην χαθεί το εξάμηνο. 

Ο Δήμαρχος Αρταίων, θέτοντας τη συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας του ΤΕΙ Ηπείρου και την αναβάθμισή του ως ακρογωνιαίο λίθο κάθε προσπάθειας και ενέργειας από πλευράς Δημοτικής Αρχής, και αφού άκουσε όλες τις πλευρές, δήλωσε χαρακτηριστικά «Έχουμε την τύχη να έχουμε στην πόλη της Άρτας και το Μουσικό Σχολείο που αποτελεί το προστάδιο, αφού πολλοί μαθητές από το Μουσικό Σχολείο θα φοιτήσουν στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου συνεχίζοντας έτσι τις μουσικές τους σπουδές. Το Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου είναι ένα στολίδι, ένα κόσμημα για την ακαδημαϊκή κοινότητα και την πόλη της Άρτας αφού διατηρεί την παράδοση της περιοχής μας, προάγει τον πολιτισμό μας και συμβάλλει στη στήριξη της τοπικής οικονομίας. Δεν μπορούμε να επέμβουμε στο καθεστώς λειτουργίας του ΤΕΙ Ηπείρου, η Διοίκηση έχει το δικό της νομοθετικό πλαίσιο με το οποίο λειτουργεί, μα σίγουρα συμμεριζόμαστε την αγωνία των γονιών για το μέλλον των παιδιών τους και τα έξοδα που κάνουν τώρα. Κανένα πρόβλημα δεν είναι χωρίς λύση, εφόσον υπάρχει θέληση να βρεθεί λύση. Ο καθένας μας έχει ένα ρόλο να υπηρετήσει και θέλω να πιστεύω ότι στόχος της Διοίκησης είναι να αναβαθμιστεί το ΤΕΙ κι όχι να μείνει πίσω. Εμείς ως Δημοτική Αρχή επιθυμούμε, μαζί με τους Βουλευτές του Νομού και τη Διοίκηση του ΤΕΙ Ηπείρου, να γίνει μια σύσκεψη με τον Αρμόδιο Υπουργό, ώστε να του εκφράσουμε  την πρόθεσή μας πρώτον, για αύξηση των πόρων, για να υπάρχει ακόμη και δωρεάν μετακίνηση των φοιτητών προς το ΤΕΙ, και δεύτερον, για την ανάδειξη και αναβάθμιση του ΤΕΙ Ηπείρου. Ο Δήμος Αρταίων θα είναι εγγυητής της προσπάθειας να βρεθεί μια γρήγορη λύση, μια λύση που θα αποκαταστήσει και το κύρος και τη λειτουργία του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου, αφού στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η ανάδειξη του πολιτισμού μας και της παράδοσής μας καθώς και η στήριξη της τοπικής οικονομίας, και το ΤΕΙ Ηπείρου συμβάλλει τόσα χρόνια με τη λειτουργία του σε αυτά, οπότε θα το στηρίξουμε ενεργά με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να συνεχίσει να αποτελεί στολίδι για την Άρτα μας και να συνεχίσει να παρέχει υψηλού επιπέδου γνώσεις στις νέες γενιές σπουδαστών».   

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top