Προς την ολοκλήρωσή του οδεύει το έργο της ανάπλασης της περιοχής Ψαροπλιών και οι κάτοικοι της Άρτας θα  έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν ένα χώρο, που θα ενδείκνυται για  πολλές δραστηριότητες.

Την περιοχή των Ψαροπλιών, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης και ενημερώθηκε από τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας και από την Δ/ντρια της Τενικής Υπηρεσίας του Δήμου για την εξέλιξη των εργασιών αποκατάστασης των υφιστάμενων κτηρίων και για την ανάπλαση της περιοχής.

Συγκεκριμένα,  με την ήπια παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε  και είχε ως στόχο  την ανάδειξη, αξιοποίηση και λειτουργικότητα του χώρου μέσα από προσδιορισμένες χρήσεις, με παρεμβάσεις που, προκρίνουν το κοινωνικό όφελος και τονίζουν το παραδοσιακό χρώμα στην περιοχή. Στόχος της αναπαλαίωσης των υφιστάμενων κτιρίων, όπως προβλέπει και η σχετική μελέτη, ήταν η ανάδειξή του χώρου και η μόνωση της οροφής των κτισμάτων.

Ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Τσιρογιάννης τόνισε:«Η Δημοτική Αρχή, έχει την τύχη, να παραλαμβάνει  ένα έργο το οποίο χωρίς αμφιβολία θα δώσει άλλο χρώμα στην πόλη μας, καθώς στόχος της μελέτης, ο οποίος και επιτεύχθηκε,  ήταν στα αναπαλαιωμένα κτίρια να αναδειχτεί η φυσιογνωμία τους και να παραμείνει το παραδοσιακό χρώμα στην περιοχή. Το έργο οδεύει προς την ολοκλήρωσή του από την ανάδοχο εταιρία και στη συνέχεια ο Δήμος θα προχωρήσει στην διαδικασία της δημοπράτησης των καταστημάτων.

Το έργο αυτό υλοποιήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αρταίων.

Τέλος να αναφέρουμε ότι, στο χώρο των Ψαροπλιών πρόκειται να μεταφερθεί το ΚΕΠ του Δήμου Αρταίων που βρίσκεται στην οδό Βασ. Κωνσταντίνου, έτσι ώστε ο Δήμος να εξοικονομήσει τα χρήματα του ενοικίου.

 

 

 

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top