Ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας καταφεύγουν στον Ερυθρό Σταυρό ζητώντας βοήθεια για να αντιμετωπίσουν βασικές ανάγκες επιβίωσης όπως σίτιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ένδυση κ.τ.λ.

Ο Ερυθρός Σταυρός, στα πλαίσια της αποστολής του και του κοινωνικού έργου που επιτελεί, και αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και την παραμικρή βοήθεια που διαθέτει, προσπαθεί να στηρίζει όσο γίνεται περισσότερο αυτούς τους συνανθρώπους μας, αλλά οι ανάγκες συνεχώς μεγαλώνουν και είναι καθημερινές και επείγουσες, ενώ οι δυνατότητες, που προέρχονται μόνο από προσφορές συμπολιτών μας, είναι περιορισμένες.

Για το λόγο αυτό ο Ερυθρός Σταυρός απευθύνει θερμή παράκληση, όσοι συμπολίτες μας μπορούν, ας βοηθήσουν σ΄αυτή την προσπάθεια.

Τα είδη που χρειάζονται περισσότερο είναι τρόφιμα, ρούχα χειμερινά, ανδρικά και παιδικά, (όπως πάντα καθαρά και σε καλή κατάσταση) και φυσικά χρήματα που μπορούν να μετατραπούν σε οποιαδήποτε βοήθεια χρειασθεί.

Όσοι έχουμε τη δυνατότητα να βοηθήσουμε περισσότερο ή λιγότερο ας μην αμελήσουμε. 

Ας έλθουμε για λίγο στη δύσκολη θέση αυτών των συνανθρώπων μας που χρειάζονται τρόφιμα, φάρμακα, γιατρούς, ιατρικές εξετάσεις (πολλές φορές πολυδάπανες), ένα δεύτερο ρούχο ή ένα ζευγάρι παπούτσια και δεν έχουν τη δυνατότητα να τα προμηθευτούν.

Και κυρίως ας προσπαθήσουμε να νοιώσουμε, έστω και για λίγο, πόσο δύσκολο είναι αυτά να τα βιώνεις καθημερινά.

Ας σκεφτούμε επίσης ότι και με μικρή από τον καθένα μας βοήθεια μπορούμε και αυτούς τους συνανθρώπους μας να ανακουφίσουμε, όσο γίνεται, αλλά και εμείς να νοιώσουμε την πραγματική χαρά της προσφοράς και της αδελφικής αλληλεγγύης που πρέπει να χαρακτηρίζει μια ανθρώπινη κοινωνία με αρχές και ιδανικά, όπως είναι ευτυχώς η κοινωνία μας.

 

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top