Οι δράστες επικοινώνησαν με πολίτες, που είχαν αναρτήσει αγγελίες στο διαδίκτυο και κατάφεραν να τους αποσπάσουν κωδικούς ηλεκτρονικής τραπεζικής και στη συνέχεια μετέφεραν χρηματικά ποσά από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς σε δικούς τους. 

Η συνολική λεία ανέρχεται στις (15.800) ευρώ 

Εξιχνιάσθηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο περιπτώσεις απάτης που διαπράχθηκαν σε βάρος πολιτών στην Άρτα. 

Σε αμφότερες τις περιπτώσεις, οι δράστες εντόπισαν αγγελίες πολιτών στο διαδίκτυο και αφού επικοινώνησαν μαζί τους παριστάνοντας τους ενδιαφερόμενους, κατάφεραν να τους αποσπάσουν κωδικούς ηλεκτρονικής τραπεζικής, προκειμένου δήθεν να καταθέσουν το συμφωνημένο χρηματικό ποσό στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. 

Στη συνέχεια, με τη χρήση αυτών μετέφεραν χρηματικά ποσά από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των παθόντων σε δικούς τους. 

Συγκεκριμένα, στη μία περίπτωση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού και ημεδαπής, οι οποίοι απέσπασαν συνολικό χρηματικό ποσό -11.600- ευρώ, από ημεδαπό, που είχε αναρτήσει αγγελία για πώληση τιμονιέρας. 

Στην άλλη περίπτωση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία αλλοδαπού, ο οποίος απέσπασε χρηματικό ποσό -4.200- ευρώ από ημεδαπό, που είχε αναρτήσει αγγελία για ενοικίαση διαμερίσματος. 

Με αφορμή τα παραπάνω περιστατικά, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου υπενθυμίζει στους πολίτες: 

• Για κατάθεση χρημάτων αρκεί μόνο να δώσετε τον IBAN του λογαριασμού σας και τίποτα άλλο. Ποτέ μην αποκαλύπτετε τους κωδικούς σας στο ebanking, τα στοιχεία της κάρτας σας ή τυχόν κωδικούς μίας χρήσης (OTP) που θα λάβετε εκείνη τη στιγμή.

• Σε περίπτωση που ο αντισυμβαλλόμενος ισχυριστεί ότι έχει προβεί στην κατάθεση των χρημάτων στο λογαριασμό σας, ελέγξτε οι ίδιοι το ακριβές ποσό και μη βασίζεστε σε τυχόν αποδείξεις που μπορεί να σας αποστείλει, καθόσον υπάρχει το ενδεχόμενο να είναι πλαστές. 

 

 

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top