Και τώρα που έπεσε ο «κουρνιαχτός» των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών, «σηκώθηκε» ο κουρνιαχτός  των εθνικών εκλογών.

Κανένας σεβασμός στα μπάνια του λαού!

Και το εύλογο ερώτημα του κάθε νοήμονα πολίτη αυτής της χώρας: Κανένας «πρωτοκλασάτος» του ΣΥΡΙΖΑ δεν έβλεπε και δεν αντιλαμβάνονταν ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα των προαναφερόμενων αναμετρήσεων;

Τι «πρωτοκλασάτοι» μαζεύτηκαν πέριξ του πρωθυπουργού;

Αυτοί αν παίζανε ΠΡΟ-ΠΟ θα βάζανε διπλό και σε αγώνα Μπαρτσελόνας – Κωστηλάτας!!!

Για τέτοια πολιτική ασχετοσύνη μιλάμε!

Θα μου πείτε και τι να κάνανε, να θυσιάζανε τις καρέκλες τους… αδόξως;

Ενώ… ενδόξως, όπως σε αυτές τις εκλογές και στις άλλες, στις 7 Ιουλίου, θα «παραδώσουν τα όπλα», αριστεροπαληκαρίσια κι όχι… καρεκλάτα!

Βέβαια αδέρφια, όπως είπε και ο πρωθυπουργός μας, κάποιοι τον «τσίγκλαγαν» για πρόωρες εκλογές, μαζί με όλες τις άλλες, αλλά δεν τους… άκουσε!

Ήθελες τα και επαθές τα !

Και παρά ταύτα και παρά τα όσα απίστευτα έχει κάνει αυτό το κόμμα τα τελευταία χρόνια, παρέμεινε ισχυρό στις ευρωεκλογές και δημοσκοπικά πετυχαίνει το ίδιο και για τις εθνικές εκλογές!

Σκεφθείτε ότι αν αυτά που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, τα έκανε οποιοδήποτε άλλο κόμμα, δεν θα είχε θέση στην επόμενη Βουλή.

Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο «ξεγλίστρησε» από αυτόν τον κανόνα, αλλά και χωρίς σοβαρές απώλειες.

Ματασκεφθείτε ότι το ΠΑΣΟΚ του 43%, στις εκλογές του 2009, κατρακύλησε στο… 5% εξαιτίας της επιβολής του ΕΝΦΙΑ.

Τον οποίο ΕΝΦΙΑ «τίμησε» δεόντως και ο ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο ΕΝΦΙΑ θα τον καταργούσε την επόμενη των εκλογών.

Άρα ο ΣΥΡΙΖΑ «κρατάει γερά»!

Εθνικές λοιπόν εκλογές στο μέσον του Καλοκαιριού και από σήμερα και για τέσσερις εβδομάδες, θα… υποφέρουμε!

Ποιος θα κερδίσει; Σίγουρα ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, με επίσημο «χορηγό» τον ΣΥΡΙΖΑ!

Από την άλλη το ΚΙΝΑΛ, μόλις αποθηκεύσει «λίγες αναπνοές», κάτι θα προκύψει και επανέρχεται στη… δύσπνοια!

Τελευταίο συμβάν η περίπτωση του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ. Είχε δεν είχε η Φώφη, την έκανε την… κουζουλάδα της!

Τι να πεις, πέρα από το γνωστό «κακό χωριό τα λίγα σπίτια»;

Πάμε τώρα και στα δικά μας, στα… αρτινά και μην τα ανακατώνετε!

Το ψηφοδέλτιο Άρτας της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ ήταν να ανακοινωθούν από πέρυσι τέτοιο καιρό!

Και προκηρύχθηκαν οι εκλογές κι ακόμη να τα μάθουμε!

Τι να φταίει άραγε;

Η αναγκαία ποσόστωση των γυναικών, η πληθώρα η ή έλλειψη ενδιαφερομένων, οι… βροχές ή ότι η ΑΕΚ έχασε και πάλι το κύπελλο από τον ΠΑΟΚ;

Πάντως εμείς τα ξέρουμε, τα έχουμε πει πολλές φορές, βαρεθήκαμε τα ίδια και τα ίδια.

Στη Ν.Δ. θα έχουμε τους ΓΙΩΡΓΟ ΣΤΥΛΙΟ, ΕΥΣΤΑΘΙΟ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ, ΕΥΗ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ, ΝΤΙΝΟ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και για την Πέμπτη θέση τον ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ και την σύζυγο του αείμνηστου βουλευτή  ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, την ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΔΡΟΥΓΚΑ ή τη νεαρή δικηγόρο ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.

Στο ΠΑΣΟΚ σίγουροι είναι οι ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΚΑΣ, ΑΛΚΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΑΚΗΣ και από εκεί και κάτω «μάχονται», «αναζητούνται» και δεν βρίσκονται.

Στον ΣΥΡΙΖΑ η ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ και ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΡΚΑΣ, είναι οι μόνοι σίγουροι! Για τις υπόλοιπες τρεις θέσεις, ούτε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκει άκρες.

Ας σταθούμε για λίγο στους τωρινούς βουλευτές, οι οποίοι διεκδικούν με αξιώσεις την επανεκλογή τους και στις εκλογές της 7ης Ιολίου.

Θα τα καταφέρουν;

Από την πλευρά του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» σπανίως ξοδεύουμε «λιβάνι» για πρόσωπα, ακόμη κι όταν έχουμε λόγους και αιτίες να το κάνουμε.

Και τούτο, γιατί είμαστε μια κλειστή κοινωνία, οι πάντες γνωρίζουν τους πάντες και περισσότερο από όλους, γνωρίζουν αυτούς που διεκδικούν την ψήφο τους.

Εμείς θα μιλήσουμε μόνο για τον ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΡΚΑ, για τον οποίο, αμφιβάλλουμε αν υπάρχει κάτι το κατακριτέο, για την τετράχρονη και πλέον, παρουσία του στη Βουλή, αλλά και εκτός Βουλής!

Ήταν ο βουλευτής που δεν έδωσε ποτέ αφορμές για αρνητικά σχόλια, εισηγητής σε πολλά και σοβαρά νομοσχέδια του ΣΥΡΙΖΑ, όπως στο τελευταίο, για τον Ποινικό Κώδικα,  σεμνός στις πολιτικές του συμπεριφορές, με πολιτικό πάντα λόγο και με σκέψεις και προτάσεις, που διατυπώνονταν συχνά με άρθρα του, στα περισσότερα τοπικά Μέσα ενημέρωσης κι όχι μόνον.

Ήταν «μαλωμένος» με την αλαζονεία, τις υπερβολές, τις παλαιοκομματικές νοοτροπίες.

Δούλευε αθόρυβα, αλλά αποτελεσματικά, με κανόνες πολιτικού πολιτισμού κι όχι με τακτικές λαϊκισμού ή συμπεριφορές έστω και με απλά στοιχεία λαϊκισμού.

Όλα τα παραπάνω θέλαμε πολλές φορές να τα πούμε για τον ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΡΚΑ και για πολλούς λόγους, αλλά ποτέ δεν το κάναμε.

Και δεν το κάναμε κακώς – κάκιστα!

Το κάνουμε σήμερα, διότι ο εν λόγω βουλευτής, συγχωριανός, φίλος και ίσως και συγγενής του πρωθυπουργού ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ και όχι μόνο, δεν επιδίωξε να εκμεταλλευθεί πολιτικά αυτές τις σχέσεις του, αλλά και ποτέ του δεν είχε διανοηθεί να κάνει κάτι τέτοιο.

Σκεφθείτε να ήταν στη δική του θέση κάποιοι άλλοι και πως θα το εκμεταλλεύονταν αυτό!

Και το πιο σημαντικό στην περίπτωσή του. Ποτέ του δεν επιζήτησε, δεν διεκδίκησε και δεν «αγόρασε» ή «εξαγόρασε» δημοσιότητα!

Βασίλη Τσίρκα, από καρδιάς σου εύχομαι επιτυχία και στην επόμενη εκλογική σου δοκιμασία, της 7ης Ιουλίου. Το αξίζεις, όσο ελάχιστοι και το εννοούμε!

 


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top