ΣΥΡΙΖΑτα και τσουβαλάτα χρειάζεται καμιά φορά να τα λέμε, γιατί γιατρέ μου, δεν με βλέπω καλά!

Διότι το να είσαι ή να λες ότι είσαι αυτή την περίοδο ΣΥΡΙΖΑίος, σημαίνει ότι κινείσαι εντός της πολιτικής… «μόδας»! Όμως το να αυτοαποκαλείσαι… «αντιμνημονιακός» και αυθαίρετα να αποκαλείς τους απέναντί σου «μνημονιακούς», δεν… «τρώγεται»! Και αν τρώγεται δεν «καταπίνεται»!

Διότι «συντρόφια» στην πράξη κρίνεστε κι όχι στα λόγια! Κι εκεί στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων δεν τα πάτε καλά. Και για να ακριβολογούμε, τα πάτε… κάκιστα! Και… συμπεριφέρεστε άκρως… «μνημονιακά»!

Εισηγούνται ο «μνημονιακός» δήμαρχος ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ και ο «εγκάθετος» της Τρόικας και της Μέρκελ, αρμόδιος επί των οικονομικών, αντιδήμαρχος ΦΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, μια γενναία μείωση των δημοτικών τελών, ώστε να ελαφρυνθούν τα βάρη των δημοτών και των κατοίκων κι εσείς οι «αντιμνημονιακοί» την… καταψηφίζετε!!!!!!! Και για λόγους; Άρες – μάρες – κουκουνάρες!

Στην περίπτωση, δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν! Ή η μείωση των δημοτικών τελών είναι «μνημονιακή»… επιταγή ή οι ΣΥΡΙΖΑίοι της «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ», βάλθηκαν να μας τρελάνουν!

Ή πολιτικά… «να χάνουν πεταλιές»!

Αλλά και ο «αντιμνημονιακός» δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ καταψήφισε αυτή τη μείωση των δημοτικών τελών. Ο οποίος δημοτικός σύμβουλος, τα προηγούμενα χρόνια, επίμονα ζητούσε την μείωσή τους!

Ποιος βλαξ είπε ότι «στην Ελλάδα είσαι, ότι δηλώσεις»;

Και πάλι συλλαμβάνω τον εαυτό μου, να… παραφέρεται!

Αλλά τι να κάνω, όταν διαβάζω ότι ο «αντιμνημονιακός» και επικεφαλής της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, κ. Ξυλογιάννης, αποκάλεσε «μνημονιακό» τον δήμαρχο, μόνο και μόνο, επειδή προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ;;;

Διότι, από ότι… «ακούστηκε» και δεν βάζω το χέρι μου στο Ευαγγέλιο, ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ δεν ψήφισε κανένα μνημόνιο, για να χαρακτηρίζεται «μνημονιακός» ούτε και ο κ. ΞΥΛΟΓΙΑΝΝΗΣ καταψήφισε κάποιο μνημόνιο, ώστε να αυτοαποκαλείται… «αντιμνημονιακός»!

«Μνημονιακός» λοιπόν ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ, ο οποίος, ως δήμαρχος, όπως και όλοι οι δήμαρχοι της χώρας, είναι ΘΥΜΑ των μνημονίων!

Και «αντιμνημονιακός» ο κ. Ξυλογιάννης όπως και όλοι οι απανταχού ΣΥΡΙΖΑίοι, επειδή ο Λαφαζάνης θα το «σκίσει»(!) το μνημόνιο, ο Στρατούλης θα το «κάψει»(!!!), ο Παπαδημούλης θα το «διαπραγματευθεί»(!!!), η Ζωή θα το στείλει στο «Ειδικό Δικαστήριο»(!!!!) και ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ θα το…«κορνιζάρει»;;;

«Γαργάρα» θα το κάνουν, όπως «γαργάρα» έκανε και το… ΝΑΤΟ, ο μακαρίτης ο Ανδρέας Παπανδρέου!!!

Και τότε «μνημονιακοί» και «αντιμνημονιακοί», Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες, από… «κοινού συμφέροντος ορμώμενοι», δεν θα… «νερώσουν» το κρασί τους, αλλά το νερό τους θα… «κρασώσουν»!

«Μνημονιακός», ματαλέω ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ, ο οποίος, μετά την παραίτηση του πρώην… «μνημονιακού» ΠΑΥΛΟΥ ΣΤΑΣΙΝΟΥ, «απαρνήθηκε» το βουλευτιλίκι, το οποίο το είχε «στο τσεπάκι» και προτίμησε το δημαρχιλίκι των πολλών ευθυνών και των πολλών πονοκεφάλων.

Πιστεύω ότι αυτό δεν θα το έκανε κανείς άλλος και περισσότερο, κανείς νυν… «αντιμνημονιακός»!!!

Διότι «μνημονιακός» δεν μπορεί να είναι κανένας πολίτης αυτής της χώρας, που υποφέρει τα πάνδεινα από τα μνημόνια, αλλά αναλογίστηκαν ποτέ οι υποτιθέμενοι «αντιμνημονιακοί», που «καμαρώνουν» τώρα σαν… παγώνια, τις συνέπειες… εκτός μνημονίων;

Κάποιοι, μεταξύ αυτών των δύο κακών, επέλεξαν τα μνημόνια κι όχι το δρόμο της… δραχμής! Θα κριθούν!!!

Ο γράφων ήταν υπέρ της δραχμής, πριν έρθουν τα μνημόνια, γιατί τότε υπήρχαν αντοχές, υπήρχε… «λίπος» στους πολίτες. Σήμερα είναι υπέρ, γιατί το «λίπος»… «κάηκε» και εξαντλήθηκαν οι αντοχές. Τώρα μεταξύ εμού και του… Λαφαζάνη, ποιος από τους δυο μας είναι… «αντιμνημονιακός»;

Διαβάσαμε ένα κείμενο της κ. ΕΥΗΣ ΣΙΑΠΑΤΗ (προσωπικά δεν την γνωρίζω), που φιλοξενήθηκε από πολλά τοπικά Μέσα Ενημέρωσης και προβληματίστηκα, περισσότερο από ότι… αντέχω!

Και αναρωτήθηκα, μήπως τελικά δεν ξέρω τι μου γίνεται και «παριστάνω» και τον… δημοσιογράφο;

Για πέστε μου κι εσείς!

Μας λέει η κ. Σιαπάτη, η οποία είναι και σύμβουλος της Δ.Κ. Δήμου Αρταίων, του ΣΥΡΙΖΑίου συνδυασμού «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ», ότι η κατάσταση στο Δήμο μας είναι «χαοτική», λόγω «της πολιτικής των μνημονίων» που ασκεί ο δήμαρχος!!!

Ρε πατριώτες, μήπως είναι έτσι; Μήπως η Τρόικα και η Μέρκελ διέταξαν τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ, να μειώσει τα δημοτικά τέλη; Λέω, μήπως!

Γιατί αν είναι έτσι, καλώς οι ΣΥΡΙΖΑίοι δημοτικοί σύμβουλοι, καταψήφισαν αυτή τη μείωση!!!

Λέει ακόμη η κ. Σιαπάτη: «Συγκεκριμένα η Δημοτική Αρχή αποδέχτηκε(!!!) τις κυβερνητικές πολιτικές και εφάρμοσε(!!!) τις μορφές ελαστικών εργατικών σχέσεων(!!!)! Και προσθέτει: «Η μόνη διαδικασία που τους ενδιαφέρει είναι η ψηφοθηρία μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας…»!!!

Ενώ θα «μπορούσε» να μην «αποδεχτεί», να μην «εφαρμόσει», να μην δεχτεί το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας!!!

Μόνο που αν ο δήμαρχος έκανε τα προαναφερόμενα, το λιγότερο που θα «πάθαινε», ήταν να πάει σπίτι του, μέχρι λήξεως της θητείας του! Αυτό λέει ο Καλλικράτειος νόμος!

Αυτό θα έκανε στη θέση του, η κ. Σιαπάτη; Θα θέλαμε να μάθουμε!

Διότι, από ότι μάθαμε στα 70 χρόνια μας, οι δήμαρχοι υπόκεινται σε νόμους! Μήπως κ. Σιαπάτη κι εδώ κάνουμε λάθος;

 Αν κάνουμε, μαζί να πάμε και να κρεμάσουμε ανάποδα το δήμαρχο!

ΣΥΡΙΖΑτα και τσουβαλάτα, μέρος δεύτερο!

«Μνημονιακός» φίλος, με μη ΣΥΡΙΖΑϊικα βέβαια κριτήρια, μας είπε: «Έχασες επεισόδια! Τι γράφεις ότι ο ΠΑΥΛΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ πορεύεται με ΣΥΡΙΖΑ; Άλλα λένε οι ΣΥΡΙΖΑίοι !»! «Τι λένε»; Τόλμησα να τον ρωτήσω: «Διάβασε την ¨ΗΧΩ¨ για να μάθεις…»!

Κι έψαξα την «ΗΧΩ» και διάβασα: «Να όπως έκανε ο Γόρης, προχθές ενώπιον πολλών (και δημοσιογράφων), διέλυσε τις φήμες πως ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει άλλον υποψήφιο για δήμαρχο Αρταίων, πλην δικού του στελέχους…! Δεν πρόκειται να στηρίξουμε τον… (ανέφερε το όνομα πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, που σύμφωνα με φήμες, ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος δήμαρχος), είπε ο Γόρης, αλλά θα έχουμε καταδικό μας υποψήφιο δήμαρχο…!»!

Και συνεχίζει η «ΗΧΩ»: «Για να το λέει, λοιπόν, δημοσίως ο Γόρης, σίγουρα θέλει να το μάθουν και άλλοι, ότι ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να στηρίξει τον… αλλά για να το λέει και ενώπιον ντόπιων δημοσιογράφων, θέλει να καταγραφεί. Οπότε του κάνουμε τη χάρη και επισημαίνουμε πως ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, θα κατέλθει με δικό του υποψήφιο δήμαρχο στον μεγάλο Δήμο Αρταίων, οπότε ας περιμένουμε τις κομματικές διαδικασίες να το μάθουμε….»!

Μα συνάδελφε Ν.Α.Σ., το είπε ο… Γόρης! Γιατί να περιμένουμε και τις κομματικές διαδικασίες;

Ο οποίος Γόρης, αν δεν πέφτω έξω, είναι ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου της βουλευτού ΟΛΓΑΣ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ! Κάνω λάθος;

Ο οποίος πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, που ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος δήμαρχος, είναι ο ΠΑΥΛΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ! Κάνω λάθος;

Και δεν πρέπει να κάνω λάθος!

Μπορεί η εκτίμησή μας, περί συμπόρευσής του με τον ΣΥΡΙΖΑ να πέφτει έξω, όμως ο ΣΥΡΙΖΑ, ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη ποιεί την νήσσαν περί αυτού!

Εκτός κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ Άρτας, είναι ο Γόρης!!! Οπότε πάμε πάσο  και με φουλ του άσσου!

Όμως ο ΠΑΥΛΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ, θέλουμε να πιστεύουμε, ότι με κάτι τέτοια και πέραν της δικής μας εκτίμησης, πιθανά και λαθεμένης, δεν το έχει και σε τίποτε για να πάρει… «ανάποδες»! Το απέδειξε ως εν ενεργεία βουλευτής και θα το φοβηθεί ως… πιθανός υποψήφιος δήμαρχος Αρταίων;

Πάντως ο νυν δημοτικός σύμβουλος ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ και σε απάντηση σε άρθρο μας, γύρω από την πιθανή υποψηφιότητα του κ. Στασινού, απάντησε αρκούντως ευγενικά, αλλά ορθά – κοφτά: «Φίλος ο Παύλος, φιλτάτη η Αυτοδιοίκηση»!

Και σε ελεύθερη μετάφραση… «Ευχαριστώ, αλλά δεν θα πάρω»!

Λ.Σ.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top