Πρώτη επιλογή για το Δήμο Αρταίων, από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, μας λένε, είναι η βουλευτής ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ και ακολουθούν οι υπόλοιποι (που ακούγονται). Κάλλιο πρώτη στο χωριό…;;;

Δεν έχουν στο Θεό τους! Αφού… «εξάντλησαν» τα… «αποθέματα» πιθανών και απίθανων υποψηφίων δημάρχων Αρταίων, για να… «τρομοκρατηθεί» ο «τρισκατάρατος» ΠΑΠΑΛΕΞΗάν ο Μεγαλοπρεπής, ο «Καλλιγούλας» της τοπικής εξουσίας, «κορνιζάρισαν» και το όνομα του πρώην δημάρχου ΠΑΝΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ!

Ποιοι τον πλασάρουν; Ποιοι άλλοι από εκείνους που στην παντοδυναμία του τον καθύβριζαν, τον λοιδορούσαν και τώρα ξεδιάντροπα τον… «λιβανίζουν»;

Βέβαια ο Πάνος δεν… «μασάει», δεν… «τρικλοποδιάζεται»! Και προπαντός δεν… «προσφέρεται» για… «θυσία», στο βωμό... ικανοποίησης κάποιων προσωπικών και πολιτικών… απωθημένων!

Ο Πάνος Οικονομίδης δεν είναι από εκείνους που περπατάνε… «ξυπόλυτοι στα αγκάθια»! Ξέρει από πολιτική, ξέρει και τις καταστροφικές συνέπειες που έχει μια διάσπαση ενός χώρου, σε μια εκλογική αναμέτρηση! Δεν πάσχει από πολιτικό μαζοχισμό!

Άλλοι δεν ξέρουν και πορεύονται ή τους… «πορεύουν», σαν «πρόβατα επί… σφαγή»!

Πολιτικών… ακροβασιών (ή φιλοδοξιών), πάσα διάσπαση… τάφος!

Και κάθε ομοιότης… όχι τυχαία!!! 

Διαβάσαμε ακόμη ότι «βολιδοσκοπείται» ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ για να κατέλθει ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου, με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κ. Παπαδημούλης κατάγεται από την Ήπειρο (φέξε μου και γλίστρησα!), πρώην ευρωβουλευτής και νυν βουλευτής κ.λπ., κ.λπ.!

Ερώτημα αθώο: Η Ήπειρος έχει πληθυσμό κοντά στις 365.000! Οι «βολιδοσκόποι» αυτού του χώρου δεν βρίσκουν κάποιον από αυτούς, που να κάνει γιαυτή τη δουλειά και πρέπει να γίνει «μεταγραφή» από τη Β΄ Αθήνας… ενός καταγόμενου εξ Ηπείρου και γεννημένου, πριν από… 60 χρόνια;

Ακούγεται ότι για το Δήμο Αρταίων, θα γίνει και δημοσκόπηση από τη Ν.Δ., για το ποιόν θέλουν οι αρτινοί για δήμαρχο!!!

Ακούγεται! Και σε λίγο θα αρχίσουν να μας λένε, οι του Πατήλα, πρώτος ο Κώστας, οι του Τσιρογιάννη, πρώτος ο Χρήστος κ.λπ., κ.λπ.!

Κρατήστε τα… κ.λπ., γιατί εκεί στην Ν.Δ. θα τους κόψουν το ηλεκτρικό και το νερό, γιατί δεν πλήρωσαν τους λογαριασμούς και θα κάνουν δημοσκοπήσεις, για το Δήμο της Άρτας;

Για μας η κυρία Ν.Δ., αν είναι να κάνει δημοσκόπηση, προτιμότερο γιαυτήν  να κάνει π.χ. για την Αντιπεριφέρεια Άρτας και γενικότερα για την Περιφέρεια Ηπείρου, γιατί σε αυτές τις εκλογές το στοίχημα όλων των κομμάτων, θα παιχθεί σε αυτό το στίβο και όχι σε Δήμους σαν της Άρτας, του Λιανοκλαδίου, του Ζευγολατιού ή του Κατσικά!

Βέβαια τους υποψήφιους Αντιπεριφερειάρχες τους ορίζει ο επικεφαλής υποψήφιος Περιφερειάρχης κι όχι το κόμμα του! Τον Περιφερειάρχη βέβαια τον ορίζει το κόμμα! Ο διορισμένος, του διορισμένου, τον διορισμένον, ώ διορισμένοι!

Πάντως κάποιοι κομματικοί «συναγωνιστές» του νυν Αντιπεριφερειάρχη Άρτας ΒΑΣΙΛΗ ΨΑΘΑ, άρχισαν τις «τρικλοποδιές» τους και τα… «πριονίσματα» της καρέκλας του!

Και εκ των πραγμάτων τίθεται θέμα και για τον κ. Καχριμάνη, για το πρόσωπο του υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχη Άρτας, με το λογικό σκεπτικό και αιτιολογικό, ότι οι αρτινοί πολίτες ψήφισαν άλλον για το αξίωμα του Αντιπεριφερειάρχη και εξαιτίας ενός τραγικού θανάτου (του θανάτου του εκλεγέντος Κώστα Παππά), προέκυψε άλλος, ο κ. Ψαθάς!

Ο οποίος κ. Ψαθάς δεν ήταν και ο πλειοψηφών Περιφερειακός σύμβουλος, ώστε «δικαίως» να πάρει και το αξίωμα. Είναι «προϊόν» παραταξιακού και πολιτικού «μαγειρέματος» κι όχι επιλογής του εκλογικού σώματος της πλειοψηφίας.

Μια από τις αδυναμίες του ισχύοντος εκλογικού νόμου για τις Περιφέρειες.

Διότι άλλο Δήμος και άλλο Περιφέρεια, ώστε σε παρόμοια περίπτωση, η αντικατάσταση να γίνεται με ψηφοφορία των μελών του πλειοψηφούντος συνδυασμού!

Αλλά ας σταματήσουμε εδώ,, πριν μας χαρακτηρίσουν… «πολέμιους» του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας ή ότι «στρατευτήκαμε» από… αντιπάλους του, που ενδεχομένως… «ματιάζουν» την… καρέκλα του!

Ως «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» δικαιούμαστε να κρίνουμε τις δραστηριότητές του, (περί… «έργου», βέβαια, δεν γίνεται καν λόγος), αλλά μέχρι εκεί!

Και τις κρίναμε… κάποιες φορές, γιατί… «κάποιες» ήταν και οι αφορμές που μας δίνονταν, άξιες για σχολιασμό!

Από εδώ και εμπρός κι εφόσον ο κ. Ψαθάς θα είναι υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Άρτας, ο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» θα σεβαστεί τον αγώνα του και θα αποφύγει απόψεις, κρίσεις και εκτιμήσεις για το πρόσωπό του! Έτσι λειτουργούμε ως Μέσον Ενημέρωσης, αλλά και ως άτομα – μέλη της τοπικής κοινωνίας!

Διότι στους προεκλογικούς αγώνες, η αντιπαράθεση γίνεται μεταξύ των υποψηφίων και από αυτή την αντιπαράθεση, ο πολίτης – ψηφοφόρος θα βγάλει τα συμπεράσματά του! Δεν θα περιμένει από τους δημοσιογράφους «οδηγίες» για το τι θα πρέπει να ψηφίσει!

Πριν από 15 περίπου μέρες, ο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» έκανε λόγο για ενημέρωση όλων των μελών της δημοτικής ομάδας της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αρταίων, από τον ΧΡΗΣΤΟ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ, σχετικά φυσικά με την απόφασή του, να διεκδικήσει το αξίωμα του δημάρχου!

Και περιμέναμε επιβεβαίωση ή διάψευση, κυρίως από τον ΚΩΣΤΑ ΠΑΤΗΛΑ, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε!

Που σημαίνει κακώς, από τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, έγινε λόγος για «άδειασμα» του πρώτου από τον δεύτερο και την ομάδα του!

Βέβαια όλα αυτά πολύ λίγο ενδιαφέρουν αυτή την περίοδο τους δημότες, για να μην πούμε ότι δεν τους «καίγεται» και «καρφάκι»!

Όμως εκείνοι που φιλοδοξούν και θέλουν να υπηρετούν τα κοινά, κάποια στιγμή θα πρέπει να αντιληφθούν και την υποχρέωσή τους, περί… «ορθής» ενημέρωσης των πολιτών, στους οποίους απευθύνονται!

Καταργήθηκε η Δημοτική Αστυνομία και η άναρχη στάθμευση και κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της πόλης, έκανε ανυπόφορη τη ζωή των κατοίκων. Παρκαρίσματα πάνω σε πεζόδρομους, πεζοδρόμια, ευρυχώρια και πλατείες, ουρές στους δρόμους, άνω – κάτω η αγορά της Άρτας!

Μήπως η τοπική Αστυνομία θα μπορούσε να περιορίσει αυτό το οξυμένο πλέον πρόβλημα;

Λέμε μήπως, τουλάχιστον μέχρι να φύγει η κυβέρνηση των «μνημονίων» και έρθουν στην εξουσία οι «αντιμνημονιακοί» του ΣΥΡΙΖΑ και ξαναπροσλάβουν τους απολυμένους δημοτικούς αστυνομικούς, όπως… υποσχέθηκαν;

Λέμε μήπως!

Τυχαία συναντηθήκαμε με τον  βουλευτή Άρτας ΧΡΗΣΤΟ ΓΚΟΚΑ και «στο πόδι» συζητήσαμε διάφορα, όπως π.χ. τον πόλεμο που δέχεται από άλλο τοπικό πολιτικό γραφείο (γύρω από τον κίνδυνο απολύσεων εργαζομένων στο Νοσοκομείο) και τον οποίο σχολιάσαμε από αυτή τη στήλη, χωρίς να υπάρξει καμιά αντίδραση!

Και μου «απάντησε» ο κ. Γκόκας: «Ακόμη ΑΕΚτζής είσαι;»!

Και αν είμαι, τον ρωτάω, κινδυνεύω να μπω σε διαθεσιμότητα, κινητικότητα ή απόλυση; Να περάσω από το γραφείο σου;

Αν τολμάς, μην περνάς, μου είπε και με άφησε… «τρομοκρατημένο»! 

Επαλήθευση του… «πολέμου» του πρώτου πολιτικού γραφείου!

Δεν πρόλαβε να κλείσει και «άνοιξε» ο ΧΥΤΑ Βλαχέρνας, προς μεγάλη ικανοποίηση των δημάρχων και των κατοίκων της περιοχής μας!

Εν ριπή οφθαλμού βρέθηκαν 300.000 ευρώ, έναντι 1.500.000 της όλης οφειλής και ανεστάλη το κλείσιμο!

Όμως εξαιτίας αυτού του γεγονότος, του κλεισίματος του ΧΥΤΑ Βλαχέρνας, αναδείχτηκαν και τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που λόγω κρίσης, αντιμετωπίζουν και οι Δήμοι της περιοχής μας.

Διότι η κρίση έφερε περικοπές έως 60% στις χρηματοδοτήσεις και μείωση έως 50% των εσόδων όλων των Δήμων!

Κάτω λοιπόν από αυτές τις συνθήκες, δημιουργούνται και χρέη που προβληματίζουν!

Όπως π.χ. το χρέος του Δήμου Ζηρού, που ανέρχεται στις 500.000 ευρώ, σχεδόν το ήμισυ της συνολικής οφειλής προς τον ΧΥΤΑ, των πέντε Δήμων που εξυπηρετούνται αλλά και των ιδιωτών!

Πρόκειται περί κακής διαχείρισης από τον Δήμο Ζηρού; Πιστεύουμε, όχι! Πρόκειται περί αδυναμίας, ενδεχομένως παρά πολύ μεγαλύτερης από εκείνης των άλλων Δήμων!

Όμως τα παραπάνω σχόλια δεν γράφονται μόνο για ενημέρωση των αναγνωστών μας.

Γράφονται και για τα όσα ακούστηκαν, μόλις έγινε γνωστό το κλείσιμο του ΧΥΤΑ, σε βάρος του δημάρχου Αρταίων ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ, τον οποίο, από άγνοια, θεωρούσαν υπεύθυνο και αρμόδιο!

Από ποιους; Από τους ελαχίστους εκείνους γνωστούς, άγνωστους! Που γιαυτούς, πέφτει χαλάζι στο Γρίμποβο και φταίει ο δήμαρχος της Άρτας!

Σκεφτείτε τώρα να χρώσταγε τις 500.000 του Δήμου Ζηρού, ο Δήμος Αρταίων και να ήταν πρόεδρος του τοπικού Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ, τι… «χολή» και κακοήθεια, θα «ξοδεύονταν» σε βάρος του;

Βέβαια σε όλα δεν φταίνε οι θύτες του, αλλά και ο ίδιος, που τους αγκάλιασε, τους ανέδειξε, τους εμπιστεύτηκε! Δεν ήξερε, δεν ρώταγε;

Δεν άκουσε ποτέ του, το γνωστό απόφθεγμα του Καλλίμαχου: «Κανένας πιο βέβαιος εχθρός από εκείνον που ευεργετήθηκε…»;;;

Στης Ροδαυγής τον ανήφορο, κανέλα και γαρύφαλλο! Την καθιερωμένη γιορτή του «τσίπουρου και κάστανου», είχαν την Κυριακή που πέρασε οι Ροδαυγίτες, με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, παρουσία και πολλών επισήμων, βουλευτών, δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και εν δυνάμει υποψηφίων των ερχόμενων δημοτικών εκλογών.

Ομιλίες, χαιρετισμούς, πηγαδάκια και όλα εκείνα που λαμβάνουν χώρα σε τέτοιες εκδηλώσεις! Αυτά μας είπαν, αυτά σας μεταφέρουμε!

Συνέντευξη του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου του Δήμου ΓΙΑΝΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ φιλοξενεί ο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» και οφείλουμε να ομολογήσουμε, ότι στην ιστοσελίδα μας, αν και ήταν η αργία της Κυριακής, μέσα σε λίγες ώρες, οι επισκέψεις – αναγνώσεις του περιεχομένου, ήταν εντυπωσιακές!

Φτάσανε τις 266 πριν το τέλος της ημέρας και προβλέπουμε ότι αυτό το νούμερο τουλάχιστον θα διπλασιαστεί τη δεύτερη μέρα, που είναι και εργάσιμη και θα τριπλασιαστεί στις επόμενες! (Τη Δευτέρα το βράδυ οι αναγνώσεις έφτασαν τις 700 και προχωράνε)!

Γιατί κάνουμε αυτή την αναφορά; Διότι οι αναγνώσεις στην ιστοσελίδα μας, των κειμένων που αφορούν τις υποψηφιότητες για το Δήμο Αρταίων του ΠΑΥΛΟΥ ΣΤΑΣΙΝΟΥ και ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ, ήταν κατά πολύ λιγότερες, από εκείνες της συνέντευξης του ΓΙΑΝΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, αν αυτό κάτι μπορεί να λέει!

Και λέει! Διότι ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ είχε κάτι να πει και είπε πολλά στον «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ», τόσο για το Δήμο Αρταίων, όσο και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, χωρίς και να δηλώνει υποψήφιος δήμαρχος Αρταίων, σε αντίθετη βέβαια με τους… «δηλωσίες» υποψηφίους δημάρχους που αναφέραμε!

Οι οποίοι, χωρίς να πούνε έστω και έναν λόγο για το γιατί διεκδικούν το αξίωμα του δημάρχου, δηλώνουν… υποψήφιοι! Έτσι στα… χαλαρά, λες και διεκδικούν… χαλκομανίες, σε παιδικό παιχνίδι!

Αλήθεια πως μας… «βλέπουν»; Για «πειραγμένους»… δημαρχολάγνους… μιας χρήσης;

Μόλις κυκλοφόρησαν πληροφορίες περί μεταφοράς της Κτηματικής Υπηρεσίας Άρτας, ο βουλευτής ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΚΑΣ συνάντησε τον υπουργό Οικονομικών ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ και με τα επιχειρήματά του, του απέσπασε τη διαβεβαίωση ότι θα τύχει θετικής αντιμετώπισης! Σε άλλη δε συνάντηση με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, επικυρώθηκε η αρχική διαβεβαίωση και η εν λόγω υπηρεσία θα συνεχίσει να λειτουργεί στην Άρτα.

Σε αυτή την περίπτωση, δεν δικαιούται και ο κ. Γκόκας ένα… εύσημο, σαν αυτά που μοιράζονται απλόχερα σε άλλους τοπικούς παράγοντες και για «ψύλλου πήδημα»;

Βέβαια ποτέ δεν είμαστε της δημοσιογραφικής λογικής, περί απόδοσης ευσήμων και επαίνων, για αυτονόητες δράσεις και υποχρεώσεις, τόσο των βουλευτών, όσο και εκείνων που ασκούν τοπικά εξουσία, αλλά όταν κάποιοι σκορπούν εύσημα, σαν… χαρτοπετσέτες στα μπουζούκια, ας πετάξουν και… μία, για μια ουσιαστική και αποτελεσματική παρέμβαση, όπως αυτή του ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΚΟΚΑ, που προαναφέραμε! Έχουμε άδικο;

Δεν έχουμε! Διότι όταν ένας βουλευτής θέλει πραγματικά να διεκδικήσει ή να απαιτήσει λύση ενός τοπικού προβλήματος, δεν κάνει ερωτήσεις στη Βουλή, που συνήθως καταλήγουν σε κάλαθους αχρήστων, αλλά προχωρεί σε προσωπικές παραστάσεις και παρεμβάσεις σε αρμόδιους και συνηθέστατα πετυχαίνει θετικά αποτελέσματα!

Αν «βλέπει» ότι κάτι τέτοιο είναι δύσκολο ή αδύνατο, κοτσάρει μια ερώτηση στη Βουλή και «ξόφλησε» την υποχρέωσή του!

Μόνο που τις απαντήσεις για αυτές τις ερωτήσεις τους, ποτέ δεν τις δίνουν στη δημοσιότητα!

Και δεν τις δίνουν, γιατί συνήθως οι απαντήσεις των αρμοδίων τους… «αδειάζουν»!

Φίλοι μου, αυτή η συνταγή και μέθοδος των ερωτήσεων στη Βουλή, με το χαζό τελικό ερώτημα: «Τι προτίθεται ο κ. υπουργός να πράξει για… κ.λπ.», είναι το μεγαλύτερο «δούλεμα» που γίνεται σε βάρος των πολιτών, εκείνων φυσικά των πολιτών, που «πείθονται» με αυτές τις παλαιοκομματικές συνταγές!

Και όχι περιέργως, η ανάπτυξη της… «βιομηχανίας των ερωτήσεων» στη Βουλή, είναι έργο των κομμάτων της αντιπολίτευσης!

Τι θέλεις… πόμολο; Μουσικό Μέγαρο στο Διχομοίρι ή Όπερα στα Τζουμερκοχώρια; Εδώ είμαστε! Το αίτημά σου θα φθάσει στη Βουλή!

Από τη Βουλή θα «ταξιδέψει» στον αρμόδιο υπουργό, από τον αρμόδιο υπουργό, στον αρμόδιο υπηρεσιακό παράγοντα, από τον αρμόδιο υπηρεσιακό παράγοντα, στον αρμόδιο προϊστάμενο, από τον αρμόδιο προϊστάμενο, στον αρμόδιο υπάλληλο και από τον αρμόδιο υπάλληλο, στον κλητήρα και στον κάλαθο των αχρήστων!

Κι εσύ πόμολο, θα καμαρώνεις, γιατί το θέμα σου έφτασε στη Βουλή!

Άντε γειά σας!

Λ.Σ.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top