* Μου το μετέφεραν, εν γνώση, των πληροφοριοδοτών μου και το μεταφέρω, με περισσή επιφύλαξη, ότι κάποιοι… «αντιΤσιρογιαννικοί», επιδίωξαν να «στρατεύσουν» άτομο, για υποψήφιο Δήμαρχο Αρταίων.

* Και το άτομο αυτό λογικά και εύγλωττα, ρώτησε τους «στρατολόγους» του: «Τη δαπάνη των εκλογών ποιοι θα την καλύψουν;».

* Και οι εν λόγω «στρατολόγοι» την έκαναν… «με ελαφρά πηδηματάκια»!

* Βέβαια για αυτές τις περιπτώσεις (των υποψηφίων δημάρχων) ακούγονται… νούμερα που «ζαλίζουν» ή που «φρενάρουν» κάθε «αγαθό» και ευγενικό ενδιαφέρον για το δημαρχηλίκι!

* Ακούς νούμερα 70, 100, 150 χιλιάδων ευρώ. Λόγω πολύχρονης εμπειρίας και αποδεδειγμένης γνώσης, λέμε ότι όλα αυτά είναι… μπούρδες.

* Και με 20.000 € γίνεται ένας αξιοπρεπής προεκλογικός αγώνας, για έναν υποψήφιο δήμαρχο, καθόσον ένα μεγάλο μέρος των προεκλογικών δαπανών, καλύπτονται από τους υποψήφιους συμβούλους κι όχι μόνον! Πάμε παρακάτω.

* Παρακολουθώντας την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για τις περιβόητες και «ανούσιες» υποκλοπές, για μια ακόμη φορά δικαιώνεται ο αξέχαστος ΧΑΡΥ ΚΛΥΝ, που έλεγε: «Οι ηλίθιοι πολιτικοί και οι βλάκες ψηφοφόροι, είναι γεννημένοι ο ένας για τον άλλον…»!

* Γιατί όταν ακούς βουλευτές να μιλούν στη Βουλή, με καφενόβια επιχειρήματα και υπαινιγμούς και να μην το αντιλαμβάνονται, πώς να τους χαρακτηρίσεις;

* Θα μου πείτε, ο περισσότεροι από αυτούς είναι… «κασετόφωνα» των κομμάτων τους. Παπαγαλίζουν αυτά που λέει το κόμμα τους.

* Δεν έχουν ούτε δική τους άποψη και γνώμη, ούτε θάρρος για να την πούνε!

* Στις 1 Φεβρουαρίου του 2013, τρία χρόνια πρίν διαπραχθεί το γνωστό «έγκλημα» του ΚΑΣ για το ΞΕΝΙΑ, είχαμε προβλέψει αυτή την κατάληξη.

* Είχαμε γράψει: «… Το ΞΕΝΙΑ ακόμα δεν έχει παραχωρηθεί, ενώ υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι επενδυτές για να το αξιοποιήσουν»!!!

* Και… ειρωνικά σχολιάσαμε για αυτό, λέγοντας: «Κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνήσει, κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ αντισταθεί και σε αυτό το… «ξεπούλημα»;

* Και ώ, της τότε αγωνίας μας, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιστάθηκε κατά του… «ξεπουλήματος» κι όταν έγινε κυβέρνηση, το 2016, το έκανε και πράξη, χάρη της ΣΥΡΙΖΑικής ιδεοληψίας και 10-13 «προοδευτικών αρτινών».

* Μάλιστα αυτοί οι 10-13 και στην περίπτωση της μίσθωσης του δημοτικού καταστήματος «ΒΥΖΑΝΤΙΟ» την ίδια ακριβώς περίοδο, ζητούσαν αυτός ο ζωτικός χώρος να γίνει βιβλιοθήκη και αναγνωστήριο, να γίνει Πνευματικό Κέντρο!

* Και νάτανε όλοι αυτοί και … βιβλιοφάγοι, θα το καταλαβαίναμε!

* Αλλά και για τα «Ψαροπλιά», το ίδιο ζητούσαν!

* Κομματικές ιδεοληψίες και αγκυλώσεις προηγούμενων αιώνων.

* Έχουν άδικο εκείνοι που φιλοσόφησαν το ελληνικό πολιτικό γίγνεσθαι, με… καυστικές παρομοιώσεις όπως:

* ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ: Έχεις δύο αγελάδες και δίνεις μία στο γείτονά σου.

* ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ: Έχεις δύο αγελάδες, η κυβέρνηση παίρνει και τις δύο και σου δίνει λίγο γάλα.

* ΦΑΣΙΣΜΟΣ: Έχεις δύο αγελάδες, η κυβέρνηση τις παίρνει και τις δύο και σου πουλάει λίγο γάλα.

* ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ: Έχεις δύο αγελάδες, η κυβέρνηση παίρνει και τις δύο. Σκοτώνει τη μία, αρμέγει την άλλη και στο τέλος πετά το γάλα.

* ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΔΕΚΟ: Έχεις δύο αγελάδες και κλέβεις και τις αγελάδες του γείτονα!

* ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις δύο αγελάδες, τις πουλάς όσο – όσο, πας διακοπές ή δίνει προκαταβολή και αγοράζεις αυτοκίνητο, σε 1200 δόσεις.

* Τελικά μήπως βλέπουν την  Ελλάδα, σαν… αγελάδα;

* Μάλλον!



 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top