Πάνω από 500 ήταν οι αναγνώσεις κειμένου στην ιστοσελίδα «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ GR», που αφορούσε την κατάσταση που επικρατεί στη Ν.Δ. Άρτας, όσον αφορά την επιλογή προσώπου, που θα ηγηθεί ψηφοδελτίου για το Δήμο Αρταίων.

Που σημαίνει ότι οι απλοί αρτινοί Νεοδημοκράτες κι όχι μόνο, αγωνιούν για το τέλμα που επικρατεί σε αυτόν το χώρο, ενόψει των δημοτικών εκλογών του ερχόμενου Μαϊου!

Εκείνοι που δεν αγωνιούν, είναι εκείνοι ακριβώς που θα έπρεπε να νοιάζονται.

Και αυτοί είναι συγκεκριμένοι. Είναι οι της τοπικής ΝΟΔΕ, είναι ο βουλευτής ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ, είναι τα μέλη της νυν δημοτικής ομάδας, της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου!

Άκρα της… Ν.Δ., σιωπή!

Και μη μας πούνε ότι είναι νωρίς!

Διότι η συγκρότηση ψηφοδελτίου… 150 και πλέον ατόμων, δεν είναι απλή υπόθεση, είναι… Γολγοθάς!

Και όσο ο καιρός κυλάει προς αυτές τις εκλογές, τόσο οι ενδιαφερόμενοι θα… αραιώνουν!

Επίσης να μην μας πούνε ότι η Ν.Δ. σε αυτές τις εκλογές δεν θα μοιράσει «χρίσματα» και δεν θα προσφέρει στήριξη σε πρόσωπα και σε συνδυασμούς, γιατί δεν θα γίνουν πιστευτοί!

Σιωπηρά, μια ακόμη από τα ίδια, θα έχουν και αυτές οι εκλογές! Απλά θα αποφευχθεί το «μπογιάτισμα» του χάρτη της χώρας, την επομένη των εκλογών, γιατί όλα τα κόμματα μείνανε από… «μπογιές»! Ξεθώριασαν!

Δύο άλλα κείμενα του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ GR», που αφορούσαν την ανεξάρτητη κάθοδο στις εν λόγω εκλογές, του πρώην βουλευτή Άρτας του ΠΑΣΟΚ, ΠΑΥΛΟΥ ΣΤΑΣΙΝΟΥ, έσπασαν τα κοντέρ στις… αναγνώσεις! Το πρώτο «χτύπησε» τις… 1945 και το δεύτερο τις… 1451!!!

Σημειώνουμε ότι και τα δύο αυτά κείμενα ήταν «αρνητικά» και επικριτικά για τον ίδιο! Ήταν απόψεις και εκτιμήσεις του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ», τις οποίες είχαμε προαναγγείλει, όταν έντονα ψιθυρίζονταν το όνομά του.

Μάλιστα κάποιοι βιάστηκαν να βγάλουν και συμπεράσματα για αυτές τις θέσεις μας! Και άλλοι προεξόφλησαν ότι στη συνέχεια θα είμαστε και… απέναντί του!

Για το τελευταίο, εμείς πιστεύουμε ότι δεν θα… χρειαστεί και ο νοών, νοήτω!

Ο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» έχει… γνώμη, την καταθέτει, χωρίς εμπάθεια και κακεντρέχεια και κύρια δεν «μαγειρεύει» και ας… «πεινάει»!!!

Θυμίζουμε ότι ο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» και σε ανύποπτο χρόνο, ήταν το μόνο τοπικό Μέσο Ενημέρωσης, που καυτηρίασε την παραίτηση του ΠΑΥΛΟΥ ΣΤΑΣΙΝΟΥ, από το αξίωμα του βουλευτή, γιατί πιστεύουμε ότι ουδείς αιρετός ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ να παραιτείται, εκτός κι αν συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας.

Οι αρτινοί ψήφισαν τον κ. Στασινό για βουλευτή τους κι όχι τον κ. Γκόκα, που τον… διαδέχτηκε!

Ο οποίος κ. Στασινός ψήφισε το πρώτο μνημόνιο, που ήταν και το πιο επώδυνο, και διαφώνησε για το δεύτερο, με γειά του, με χαρά του. Ήταν δικαίωμά του! Όχι όμως και να παραιτηθεί! Να παραμείνει βουλευτής και να παλέψει για τα πιστεύω του, ανεξαρτητοποιημένος ή αποστασιοποιημένος κι όχι… παραιτημένος!

Αυτή ήταν η εντολή των ψηφοφόρων του!

Και αυτή ήταν, είναι και θα παραμείνει, η δική μας ένσταση!

Προσθέτουμε και μια ακόμη! Δια του ΠΑΣΟΚ και δια των αρτινών ψηφοφόρων, που στην πλειοψηφία τους ήταν ΠΑΣΟΚ, έγινε βουλευτής Άρτας. Παραιτείται στη συνέχεια από βουλευτής και κατέρχεται ως υποψήφιος δήμαρχος, επιφέροντας διάσπαση στο χώρο που τον ανέδειξε! Όλα αυτά… «καταπίνονται»;

Και αν καταπίνονται. «χωνεύονται»; Από εμάς, όχι!

Μιας και ο λόγος περί… «διασπάσεων», ένα πρόσφατο σχετικό κείμενό μας, στην ιστοσελίδα του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ». έχει παρακαλώ πάνω από… 700  αναγνώσεις!

Που σημαίνει ότι οι δημότες ασχολούνται και «τρομάζουν» με τις διασπάσεις από… κομματικούς «αντάρτες»!

Ενώ κείμενα που αφορούν δηλώσεις, δράσεις και δραστηριότητες δημάρχων, αντιπεριφερειαρχών, βουλευτών και κομμάτων συγκεντρώνουν το πολύ… διψήφια νούμερα στις αναγνώσεις!

Και μιας και ο λόγος περί… νούμερων, έχουμε και λέμε, μέχρι στιγμής για το Δήμο Αρταίων έχουμε τέσσερις υποψήφιους και πιθανούς υποψήφιους δημάρχους και… «προπονούνται» και άλλοι… δύο, από Ν.Δ. και ΚΚΕ! Σούμα… έξι!!!

Τώρα ας πούμε ότι στο τέλος, από αυτούς τους έξι θα… «λαγαρίσουν» τέσσερις ή πέντε υποψήφιοι δήμαρχοι! (Και βάζουμε και στοίχημα γιαυτό)!

Ας πούμε τέσσερις, επί 150 υποψήφιους συμβούλους ο καθένας, σούμα 600!!! Και αν είναι πέντε, κάπου 750!!! Έχουμε πληθυσμό κοντά τις 43.000 και ψηφίζουν κοντά στις… 25.000!!! Δηλαδή οι τρεις στους εκατό, θα είναι υποψήφιοι! Που θα βρεθούν; Πακιστανούς θα βάλουν;

Γιαυτό σας ρωτάμε, πόσοι πιστεύετε από τους υποψήφιους αυτούς δημάρχους, στο τέλος θα «λαγαρίσουν»;

Πιο εύκολα παίζεται το «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ»!

Διαβάζουμε και αποτελέσματα… «μυστικής» δημοσκόπησης για το Δήμο μας! Απίθανα… αποτελέσματα!!!

Τώρα θα μου πείτε ποιος βλαξ ή πιο ηλίθιο κόμμα, θα έκανε «μυστική» δημοσκόπηση για ιδίαν – εννοείται – χρήση και θα την έκανε «βούκινο» και για… κοινή χρήση;

Στην περίπτωση δεν ισχύει το πίστευε και μη… ερεύνα. Είναι… «μούσια», που «αναδύονται» κάθε προεκλογική περίοδο!

Σαν μια δημοσκόπηση τοπικού SITE, που έκανε προεκλογικά το 2006 για το Δήμο Αρταίων και εμφάνιζε διεκδικητή του χρίσματος του υποψηφίου δημάρχου Αρταίων, από τη Ν.Δ., να συγκεντρώνει ποσοστό… 90%!!! Επί… δέκα ερωτηθέντων!!!

Διαβάζουμε σε Δελτίο Τύπου της Αντιπεριφέρειας Άρτας, που δημοσιεύτηκε στον τοπικό Τύπο, ότι ο Αντιπεριφερειάρχης μας ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΑΘΑΣ, ζήτησε με… γράμμα του, από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, να προχωρήσει σε σειρά παρεμβάσεων, για τη στήριξη των πορτοκαλοπαραγωγών της περιοχής μας!!!!

Το αίτημα «κατετέθη» στις 16 Δεκεμβρίου και την Πρωτοχρονιά «καλυτέρευσαν» οι συνθήκες διάθεσης μανταρινιών και πορτοκαλιών, κατά δήλωση φυσικά του Αντιπεριφερειάρχη μας!

Γιορτές ήταν αδέρφια, πουλήθηκαν και προωθήθηκαν περισσότερα μανταρίνια και πορτοκάλια, όπως το ίδιο έγινε και με όλα τα αγροτικά προϊόντα!

Όμως οι μεγάλες ποσότητες κρέμονται ακόμη στα δέντρα ή σαπίζουν στο χώμα!

Και ο υπουργός κ. Αντιπεριφερειάρχα μας, τι είδους παρεμβάσεις μπορεί να κάνει; Κανένα τηλεοπτικό σποτάκι του τύπου: «Ένα πορτοκάλι την ημέρα, κάνει το γιατρό σας… πέρα…»;

Χρόνια σας πολλά άρχοντές μας κι ας μας γυρίζετε στις δεκαετίες του ΄50 και του ΄60!!!

Σαν περιοδεύοντας θίασος, οι τοπικές Αρχές, έκαναν τσάρκα πρωτοχρονιάτικα και απλόχερα μοίρασαν ευχές, σε Νοσοκομείο, Γηροκομείο κ.λπ., κ.λπ., κ.λπ.!

Ρίγη συγκίνησης! Κάθε χρόνο η ίδια… «θυσία»!

Τις γιορτές των φετινών Χριστουγέννων, περισσότεροι ήταν οι πελάτες στα εμπορικά της Άρτας, αλλά μικρότερος ο τζίρος τους! Φάτε μάτια… ψώνια!

Έριξαν τον πομπό της ΕΡΑ Ηπείρου, αντιδράσεις από εργαζόμενους και κόμματα, κλυδωνίζεται η κυβέρνηση, για «φίμωση» κάνει λόγω ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, αποκλείστηκε η ΑΕΚ από τον Αγροτικό Αστέρα!

Σε τι κόσμο, θα φέρουμε τα παιδιά μας, κατά πως συνήθιζε να λέει και ο συμπατριώτης μας ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΜΤΣΙΚΑΣ.

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα έστειλε φέτος και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ. Και ήταν μήνυμα… ουσίας κι όχι μόνο ευχολόγιο!

Σε αντίθεση με τα μηνύματα πολιτικών προσώπων, που και τα φετινά ήταν ίδια με τα περσινά, τα περσινά ίδια με τα προπέρσινα και τα προπέρσινα, ίδια με τα προ Χριστού, μηνύματα των πολιτικών εκείνης της εποχής!

Έγινε από το Δήμο Αρταίων η αγορά του ισογείου του παλιού Δημαρχείου και του αρχοντικού Παπακώστα και μάλιστα σε τιμές απόλυτα λογικές. Η απόφαση ήταν ομόφωνη για το δεύτερο και κατά πλειοψηφία για το πρώτο. Η «Δημοτική Αλλαγή» το πήγε και πάλι… ΣΥΡΙΖΑτα!

Πως… «θα έκανε τη διαφορά»; Πηδώντας από την… «ψηλή καμάρα»;

Και μιας και ο λόγος τώρα για τον ΣΥΡΙΖΑ, που θα στηρίξει τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ για το Δήμο Αρταίων και δια της Δημοτικής Αλλαγής, τον υποψήφιο Δήμαρχό της  ΗΛΙΑ ΚΑΡΑΜΠΙΚΑ, κάτι να πούμε για  αυτή την περίπτωση!

Καταρχάς οφείλω να πω ότι ο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» είχε άριστη συνεργασία με τον ιδρυτή αυτής της δημοτικής παράταξης, ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΟΛΔΑΣΗ, τον στήριξε ανεπιφύλακτα στις δημοτικές εκλογές του 2002. Επίσης καλή συνεργασία είχε και στις δημοτικές εκλογές του 2006 και του 2010, με τότε υποψήφια δήμαρχο και νυν βουλευτή, ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι και ο διάδοχός τους, ο ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΜΠΙΚΑΣ, τον οποίο δεν γνωρίζουμε και ιδιαίτερα, θα επιδείξει τις ίδιες πολιτισμένες συμπεριφορές με τους προκατόχους του, της δημοτικής παράταξης που τώρα θα ηγηθεί στις εκλογές του ερχόμενου Μαϊου!

Τα λέμε αυτά, γιατί τα δεδομένα άλλαξαν. Οι «προκάτοχοί» του είχαν πίσω τους ένα ΣΥΡΙΖΑ του 4% και ο διάδοχός τους έναν ΣΥΡΙΖΑ, ντυμένο με το «φράκο» της εξουσίας!

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΜΠΙΚΑΣ, δεν θα παρασυρθεί από τις κομματικές συμπεριφορές του «φρακάτου» πλέον κόμματος, που τον στηρίζει!

Θέλουμε επίσης να πιστεύουμε ότι θα λειτουργήσει με αυτοδιοικητικούς όρους και κανόνες και όχι «ταμπουρωμένος» πίσω από αντιμνημονιακές δάφνες, κορώνες και ΣΥΡΙΖΑιϊκές μεγαλοστομίες!

Κληρονόμησε μια αυτοδιοικητική παράταξη, την μοναδική, όπως πάντα λέμε, με αρχή, συνέχεια και προοπτική στην περιοχή μας και πιστεύουμε ότι ελάχιστες τέτοιες υπάρχουν σε πανελλαδικό επίπεδο!

Βαριά κληρονομιά, πολλές οι ευθύνες, σοβαρή η δοκιμασία για τον ίδιο και για εκείνους που τον εμπιστεύτηκαν!

Από καρδιάς του ευχόμαστε, να έχει την επιτυχή αυτοδιοικητική πορεία του ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΟΛΔΑΣΗ και της ΟΛΓΑΣ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ και γιατί όχι και να την… ξεπεράσει φθάνοντας και στο αξίωμα του πρώτου πολίτη του Δήμου μας!

Καλή σου επιτυχία ΗΛΙΑ ΚΑΡΑΜΠΙΚΑ και το εννοούμε!

Κάτι που δεν μπορούμε να πούμε και για την περίπτωση του πρώην βουλευτή ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΣΙΩΖΟΥ, που κάποιοι, αμέτι – μουχαμέτι, μας τον «σπρώχνουν» για υποψήφιο δήμαρχο Αρταίων!

Έλεος αδέρφια! Ήταν δήμαρχος, στο Νεοχώρι, έγινε βουλευτής των αρτινών, στη Βουλή των Ελλήνων, μας τον «μοστράρετε» και για δήμαρχο Αρταίων; Παντός αξιώματος ο κ. Παπασιώζος; Αναντικατάστατος; Έλεος, έλεος, έλεος!!!

Και αυτή, η μίνι έκρηξή μας, δεν έχει καμιά σχέση με τον ίδιο τον ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΣΙΩΖΟ, αλλά με εκείνους που του «πουλάνε»… εκδούλευση, με εκείνους που… πουλάνε… εκδούλευση, σαν να πουλάνε… χαρτομάντηλα!!!

Θα ήταν απόλυτα λογικό, να ακούγαμε ότι ο κ. Παπασιώζος θα διεκδικήσει το αξίωμα του δημάρχου της περιοχής του, του Δήμου «Ν. ΣΚΟΥΦΑ», αλλά είναι εντελώς παράλογο να τον εμφανίζουμε διεκδικητή του Δήμου Αρταίων!

Τόση πολιτική λειψανδρία έχει ο Δήμος μας, των 43.000 κατοίκων και αναγκαζόμαστε να καταφύγουμε σε «μεταγραφή» υποψηφίου δημάρχου, από Δήμο 10.000 κατοίκων;

Λίγη σοβαρότητα, δεν βλάπτει!

Πριν από αρκετούς μήνες, οι κατά συρροή ντόπιοι «εκδουλευτάδες» πολιτικών προσώπων, εμφάνιζαν την κοινωνία του Δήμου Αρταίων, να αναμένει τη «σωτηρία» της, από το Δήμαρχο του Δήμου «Ν. ΣΚΟΥΦΑΣ», ΕΥΣΤΑΘΙΟ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ!

Όλοι οι αρτινοί ζούσαν με το όνειρο, να διεκδικήσει ο κ. Γιαννούλης το Δήμο Αρταίων!

Ο οποίος ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ, τουλάχιστον δεν… «εκδουλεύεται»!

Τουλάχιστον δεν καβάλησε το καλάμι, ξέρει τι του γίνεται, ξέρει μέχρι που φθάνει!

Κοντολογίς, ο Δήμος Αρταίων έχει δήμαρχο, έχει υποψήφιους δημάρχους που είναι δημότες του δήμου μας, έχει και δημότες, που δεν θεωρούν το Δήμο τους, ποδοσφαιρική ομάδα, που χρειάζεται μεταγραφές από άλλους Δήμους, για να προκόψει!

Ούτε βέβαια από περιφερόμενους διεκδικητές αξιωμάτων! Από πολιτικούς παντός, επαναλαμβάνουμε, αξιώματος!

Την μια βουλευτής, την άλλη δήμαρχος, την επόμενη… μητροπολίτης!

Φλουριά Κωνσταντινάτα, είναι;

ΛΕ-ΣΤΑΣ

Από εταιρία μπαταριών οχημάτων MODILE BATTERY EE που εδρεύει στην Αθήνα.

Ζητείται άτομο για εργασία στο υποκατάστημα της ΑΡΤΑΣ (ΓΕΦΥΡΑ ΑΡΤΑΣ Τ.Κ 47100) για πλήρες ωράριο. Απαραίτητη προϋπόθεση δίπλωμα μοτοσυκλέτας & αυτοκίνητου ηλικίας, έως 40 ετών.

Επικοινωνία στα τηλ. 210-5762834-6937028489

e-mail. για βιογραφικό. info@modilebattery.gr

www.modilebattery.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top