Δια των ψιθύρων (μέθοδος υποψηφίων δημάρχων άνευ διδασκάλου) προαναγγέλλονται συνεντεύξεις ενδιαφερόμενων για το Δήμο Αρταίων, όπως του ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ και του ΠΑΥΛΟΥ ΣΤΑΣΙΝΟΥ.

Ενδιαφέρονται; Ή συνεχίζουν να… «παίζουν» την ανέξοδη δημοσιότητα τους; Καλοπροαίρετα δεχόμαστε το πρώτο! Ενδιαφέρονται!!!

Μόνο που γίνεται λόγος για δύο υποψηφιότητες, που κινούνται… μεταξύ σφύρας και άκμονος. Ξεκινούν από πολύ δύσκολη θέση!

Και για να κυριολεκτούμε, σήκωσαν «αντάρτικο» κατά των κομμάτων τους, χωρίς τουλάχιστον να… «πατάνε» σε κάτι ή σε κάποιους!

Μπορεί να κάνουμε λάθος και μακάρι να κάνουμε!

Όσο πιο πολλοί υποψήφιοι για το Δήμο μας, τόσο πιο άνετα θα εκφραστούμε στην κάλπη!

Αλλά να έχουμε να κάνουμε με υποψηφίους, που έχουν κάτι διαφορετικό να πούνε, κάτι νέο, κάτι ελκυστικό! Και με ποιους θα πορευτούν!

Υποψήφιοι για τους βέβαιους υποψήφιους, λίγο ενδιαφέρουν!

Ας αρχίσουμε από τον ΧΡΗΣΤΟ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ, ο οποίος τοποθετείται στο χώρο της Ν.Δ. Αν αυτό το κόμμα, έστω και έμμεσα, στηρίξει κάποια άλλη υποψηφιότητα, αν η σημερινή δημοτική ομάδα, υπό τον ΚΩΣΤΑ ΠΑΤΗΛΑ, που έχει και τον πρώτο λόγο σε αυτόν το χώρο, επιλέξει δικό της υποψήφιο δήμαρχο, σε τι μπορεί εκλογικά να ελπίζει ο κ. Τσιρογιάννης;

Σε τηλεφωνική (κοινωνική) επαφή που είχαμε με τον κ. Τσιρογιάννη, διέψευσε τους ψιθύρους, περί τηλεοπτικής του συνέντευξης, αλλά κάτι άλλο ετοιμάζει…!

Βέβαια στην περίπτωσή του, υπάρχει πολιτικά και λογική. Διότι αν δεν υπάρξει άλλος υποψήφιος ή ενδιαφερόμενος, ποιος στη… χαρά του! Και σε αυτό προφανώς ποντάρει. Και… «έξυπνα» βγήκε στο κουρμπέτι!

Κάτι που σίγουρα δεν στέκει στην περίπτωση του ΠΑΥΛΟΥ ΣΤΑΣΙΝΟΥ, που ανήκει στο χώρο του ΠΑΣΟΚ. Διότι το ΠΑΣΟΚ έχει υποψήφιο, τον νυν δήμαρχο ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ και αυτό με τίποτε δεν αλλάζει.

Προσωπικά, όταν πρωτοακούστηκε η υποψηφιότητα του κ. Στασινού, το μυαλό μου πήγε για πιθανή συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που δεν θα ήταν και καθόλου κατακριτέο!

Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε τη θέση του, κατεβάζει δικό του υποψήφιο και βάζει τελεία και παύλα, στους ευσεβείς πόθους άλλων, προερχόμενων μάλιστα από άλλους χώρους!

Που σημαίνει ότι ο ΠΑΥΛΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ… «δεν έχει δρόμο να διαβεί»!

Σκέψεις κάνουμε και τίποτε περισσότερο!

Και ο κ. Τσιρογιάννης και ο κ. Στασινός, θα ανοίξουν τα χαρτιά τους, σύμφωνα βέβαια με τους ψιθύρους που κυκλοφορούν, με συνεντεύξεις τους, στον ART TV!

Θα προχωρήσουν ή κατόπιν ωρίμου σκέψεως, θα… αναθεωρήσουν την αρχική τους απόφαση;

Ίδωμεν! Αν όμως επιμείνουν, οφείλουν ορθάνοιχτα να ανοίξουν τα χαρτιά τους κι όχι πάλι μισόλογα και… αινίγματα!

Πάντως και στην πολιτική, ισχύει το γνωστό: «Να αυτοκτονήσω ή να κάνω καφέ»;

Χωρίς να προσπερνάμε και το ότι στην πολιτική, η απραξία είναι ένα είδος αυτοκτονίας! Να μην τους αδικούμε!

Περίπου 100.000 τόνοι πορτοκάλια και μανταρίνια της Άρτας, εκτιμάται ότι θα μείνουν αδιάθετοι! Αυτό ακούστηκε σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΑΘΑΣ, στην οποία παραβρέθηκαν παραγωγοί, έμποροι, συσκευαστές και εξαγωγείς της περιοχής μας.

Τι σημαίνει αυτό για την Άρτα; Τουλάχιστον 20.000.000 ευρώ μείον στην τοπική οικονομία! Πέραν των χαμένων μεροκάματων και των άμεσα αρνητικών επακόλουθων, από αυτή την ιστορία!

Μια ιστορία… «καρμπόν», από γεννήσεως της… της πορτοκαλέας στην Άρτα.

Στις 15 Ιανουαρίου 2014 θα γίνει η πλειοδοτική δημοπρασία της μίσθωσης του Δημοτικού Τουριστικού Περιπτέρου, του Λόφου Περάνθης, με ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς, τα 1.000 ευρώ μηνιαίως!!!

Τώρα εγώ αν πω ότι αυτή η δημοπρασία, θα αποβεί άκαρπη, θα χαρακτηριστώ… άπατρις;

Δήμαρχέ μας, το ελάχιστο όριο θα έπρεπε να είναι… 1 ευρώ!!! Και πολύ θα είναι! Πιστεύετε ότι θα βρεθεί ενοικιαστής, αυτή την περίοδο κρίσης που διανύουμε; Ακόμη και με χωρίς νοίκι;

Αλλά ας σοβαρευτούμε! Το Δημοτικό Τουριστικό Περίπτερο του Λόφου Περάνθης, δεν είχε προκοπή, ούτε στις εποχές των… «παχιών αγελάδων». Και όσοι το νοίκιασαν και μάλιστα «με το κλειδί στο χέρι», καταστράφηκαν πριν κλείσουν τριετία!

Τυχαίο; Δεν νομίζουμε!

Σήμερα αυτό το Περίπτερο, όπως και το ΞΕΝΙΑ, αφού λεηλατήθηκε, καταστράφηκε και έμειναν μόνον τα… θεμέλια! Ποιος θα επενδύσει κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ και πότε και πως θα τα αποσβέσει;

Θα μου πείτε και τι πρέπει να κάνει ο Δήμος; Να το αφήσει ανεκμετάλλευτο;

Τολμούμε να πούμε τι πρέπει να κάνει; Την ίδια στιγμή θα κατηγορηθούμε, ότι υπηρετούμε… συμφέροντα! Έτσι δεν είναι… «προοδευτικάριοι»;

Αλλά εμείς, δεν… χαμπαριάζουμε! Δεν είμαστε απλά ένα νήμα της τοπικής διαπλοκής, αλλά ένα… καραβόσχοινο!

Το κριτήριο επιλογής του Δημοτικού Περιπτέρου, δεν πρέπει να είναι το… νοίκι! Αλλά η πρόταση αξιοποίησης! Το νοίκι πρέπει να είναι το τελευταίο κριτήριο που θα πρέπει να αξιολογηθεί στην δημοπρασία!!! Κι αν θα βρεθεί και πάλι ενδιαφερόμενος!

Λοιπόν αδέρφια, κάποιοι βάλθηκαν να μας τρελάνουν. Διαβάζουμε ότι το Δίκτυο Αλληλεγγύης Ιωαννίνων (Λέγετέ το… ΣΥΡΙΖΑ), δια του ΣΥΡΙΖΑίου βουλευτή ΧΡ. ΜΑΝΤΑ, ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, την έγκριση ψηφίσματός του, κατά των πλειστηριασμών, ΑΞΙΩΝΟΝΤΑΣ(!!!) από το δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, να δεσμευτούν ότι θα εμποδίσουν οποιαδήποτε έξωση!

Ωραία δεν ακούγονται όλα αυτά;

Και ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, έκαναν αποδεκτό το εν λόγω ψήφισμα του… «Δικτύου» (επαναλαμβάνω του ΣΥΡΙΖΑ), που σημαίνει ότι εκεί στα Γιάννενα, τέρμα οι πλειστηριασμοί, τέρμα οι εξώσεις, ΠΑΣ Γιάννενα ολέ, ολέ!!!

Μη γελάτε αδέρφια! Θα μπορούσαν οι του Δικτύου Αλληλεγγύης Ιωαννίνων, να ΑΞΙΩΣΟΥΝ και την απαγόρευση της κυκλοφορίας των… «μνημονιακών» στην περιοχή τους!

Τα ίδια ψηφίσματα ψήφιζαν εκεί στα Γιάννενα και για την μη ιδιωτικοποίηση της «ΔΩΔΩΝΗΣ», ντουζίνες από τέτοια ψηφίσματα και η ίδια η «ΔΩΔΩΝΗ» τα… «βαρέθηκε». Και… «ξεστράτισε»!!!

Κι εδώ θα μου πείτε: «Τότε γιατί τα δέχονται ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι;»!

Για να τους ξεφορτωθούν, αδέρφια! Ψηφίσματα θέλουν, ψηφίσματα… λαμβάνουν!

Οι «ζαχαρένιες» τους να μην χαλάνε!

Τέρμα λοιπόν στα Γιάννενα οι πλειστηριασμοί, τέρμα οι εξώσεις!

Όχι παίζουμε! Τρέμετε Τρόικα, Μέρκελ και… μνημονιακοί!

Από τα Γιάννενα ξεκινάει η «ανατροπή» της μνημονιακής «συμμορίας»!

Ακόμη διαβάζουμε ότι «άμεση ήταν η ανταπόκριση των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ΟΛΓΑΣ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ, ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΝΤΑ και ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΡΚΑ, στην καταγγελία των πυροσβεστών της Περιφέρειας, περί έλλειψης πετρελαίου για την κίνηση των οχημάτων τους και τη θέρμανσή τους….»!

Ανταποκρίθηκαν στην «κραυγή αγωνίας» τους! Και κατέθεσαν σχετική ερώτηση στη Βουλή!!!

Ερώτηση στη Βουλή δια πάσα περίπτωση και πάσα… κραυγή αγωνίας»!

Επί εξουσίας Ν.Δ., οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεταν σωρηδόν ερωτήσεις δια πάσα κ.λπ., κ.λπ., κ.λπ.!

Επί εξουσίας ΠΑΣΟΚ, οι βουλευτές της Ν.Δ., πουλάγανε το ίδιο παραμύθι!

Σήμερα, επί συγκυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., οι ΣΥΡΙΖΑίοι κάνουν ακριβώς το ίδιο!

Κι εσύ «πόμολο» κάνεις ακριβώς τα ίδια, τους πιστεύεις!

Και τους… ψηφίζεις!

Οι ερωτήσεις των βουλευτών στη Βουλή, είναι σαν τις επιτροπές που «σκάρωνε» στην παντοδυναμία του το ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν είχε λύσεις στα προβλήματα!

Κοροϊδία του κερατά!

Και ο Δήμος Αρταίων στη διαδικασία επανασύνδεσης της ηλεκτροδότησης της ΔΕΗ. Η αρμόδια αντιδήμαρχος ΒΙΚΥ ΒΑΣΙΛΑΚΗ πανταχού παρούσα!!! Της… «αλλάξανε τα φώτα»! Τρέχει και δεν φτάνει!

Βίκυ, μην ξεχάσεις και ο γράφων έχει… κομμένο το ρεύμα!

Κι εμείς οι… «διαπλεκόμενοι», έχουμε… ψυχή!

Εμείς του… «αόρατου νήματος»!

Μόνο το 20% των πολυκατοικιών της Άρτας, θερμαίνονται με πετρέλαιο, σύμφωνα με τα λεγόμενα της προέδρου των Βενζινοπωλών ΤΖΕΝΗΣ ΚΟΙΛΙΑ – ΤΑΜΠΡΑΝΤΖΗ!

Πάντως στον δικό μου περίγυρο, ούτε ένας δεν συγκαταλέγεται στους προνομιούχους του… 20%!

Μας λένε ότι θύμα της οικονομικής κρίσης, είναι η νέα γενιά! Μας λένε ότι μέσα σε τέσσερα χρόνια, οι επιδόσεις των μαθητών μας υποχώρησαν, με αποτέλεσμα από την 25η θέση, που είχαμε ως χώρα, κατρακυλήσαμε στην 43η! Λίγο πιο πάνω από το Μαυροβούνι και την Αλβανία!

Όμως οι επιδόσεις τους στα καφέ, τα κλαμπ και τα ίντερνετ, δεν… πιάνονται!

Εδώ στην Άρτα, πατείς με, πατώ σε!

Είχαμε τόσο… «λίπος»; Καλές γιορτές, Καλά Χριστούγεννα!!!

ΛΕ-ΣΤΑΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top