Και το όνομα αυτού, ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΜΠΙΚΑΣ! Υποψήφιος δήμαρχος Αρταίων, με «βούλα»… ΣΥΡΙΖΑ! Ο πρώτος… «χρισματούχος» υποψήφιος!

Το όνομά του «έπαιζε» εξαρχής και η δημοσιοποίησή του, κανέναν δεν εξέπληξε! Οι κομματικές διαδικασίες που προηγήθηκαν ήταν απλά η… «ανθοδέσμη» της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ! Ευχές για το… καλύτερο!

Από την άλλη τώρα πλευρά, από την πλευρά του νυν, αλλά και εκ νέου υποψηφίου δημάρχου Αρταίων ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ, τα πάντα κινούνται σε ρυθμούς Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς: Και μετά το εναρκτήριο λάκτισμα της προεκλογικής δράσης του συνδυασμού «ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»!

Και με πρώτη κίνηση, προσκλητήριο όλων των συμμετασχόντων στο ψηφοδέλτιο του εν λόγω συνδυασμού, της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης.

Προσκλητήριο του επικεφαλής ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ, για έναν ολοκληρωμένο απολογισμό του έργου της δημοτικής ομάδας και για συζήτηση και διάλογο ενόψει της νέας αναμέτρησης.

Κατά πληροφορίες μας, ο κ. Παπαλέξης θα ζητήσει από τους «συναγωνιστές» του, της πρώτης εκλογικής δοκιμασίας, να του κάνουν γνωστές τις προθέσεις τους και για την ερχόμενη, όπως  άλλωστε οφείλει να κάνει, ως επικεφαλής του συνδυασμού, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα μοιράσει και «χρίσματα» υποψηφίων συμβούλων!

Κατά τον ίδιο, η επιλογή των προσώπων που θα συγκροτήσουν το νέο συνδυασμό, αυτή τη φορά θα είναι ιδιαίτερα προσεκτική, ώστε να μην επαναληφθούν νέα «παρατράγουδα» και στην επόμενη δημοτική ομάδα!

Κάηκε στη σούπα, τώρα θα… φυσάει και το γιαούρτι!

Εκεί στα ορεινά και στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων, μετά τον επιχειρηματία ΝΙΚΟ ΤΖΟΥΜΑΚΑ και ο φαρμακοποιός ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΑΝΑΚΑΣ, δημοσιοποίησε τις αποφάσεις του, περί διεκδίκησης του δημαρχιακού αξιώματος. Και οι δύο, με συνεντεύξεις τους στον «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ»! Ποιανού θα είμαστε το… «γούρι»;

Πάντως ο νυν δήμαρχος αυτού του Δήμου, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΣΙΑΚΟΣ, επίσημα δεν έκανε καμιά σχετική ανακοίνωση, οι δε άλλες δύο υποψηφιότητες που ακούστηκαν, μέχρι στιγμής κινούνται(;) ανεπίσημα!

Για το Δήμο «Ν. ΣΚΟΥΦΑΣ», ο νυν δήμαρχος ΣΤΑΘΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ακόμη απολαμβάνει τη… «μοναξιά» του! Βέβαια και σε αυτόν το Δήμο, ο ΣΥΡΙΖΑ «ράβει κουστούμι» σε δικό του υποψήφιο!

Παίζει και το όνομα του πρώην δημάρχου και πρώην βουλευτή ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΣΙΩΖΟΥ. Ο… καμπάρχης μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει!

Είπαμε επίσημα «χρίσματα», θα δώσουν μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ!
 
ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. θα το αποφύγουν και οι υπόλοιποι, με τους… «κηδεμόνες» τους, όπου… «κολλήσουν»!

Τα περί μνημονιακών εναντίον αντιμνημονιακών και το αντίθετο, δεν βρίσκουν έδαφος, ούτε να… «ανθίσουν»! Κι αυτό θα συμβεί σε όλους τους Δήμους της Άρτας και πιστεύουμε και όλης της χώρας. Αυτά τα «μέτωπα»… από μόνα τους κούρασαν, από μόνα τους… ακυρώθηκαν!

Βαρέθηκαν οι πολίτες να ακούνε ότι για όλα τα δεινά τους, φταίνε τα μνημόνια και για όλα τα «καλά» τους, τα αντιμνημόνια!

Το πολύ το κύριε ελέησον, το βαριέται και ο Θεός, κατά πως λέει και ο λαός μας!

Πριν από τέσσερις μήνες, στις 2 του περασμένου Αυγούστου, είχαμε γράψει στον «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ»: «ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΑΡΤΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ» και αναφερόμασταν στον συμπολίτη μας ΕΥΑΓΓΕΛΟ (ΑΚΗ) ΘΕΟΧΑΡΗ!

Και δεν ήταν υπερβολικό εκείνο το κείμενό μας, ήταν πολιτική εκτίμηση, με βάση συγκεκριμένα δεδομένα!

Τότε είχαμε πει ότι σε μια περίοδο γενικευμένης απαξίωσης της πολιτικής και των πολιτικών μας, υπάρχουν ακόμα περιθώρια και προοπτικές αναστροφής του κλίματος, με ανανεώσεις σε πρόσωπα και ιδέες, ώστε να σπάσει το φράγμα της δυσπιστίας στα πάντα.

Και υπογραμμίσαμε: «Την πολιτική που ξέρουμε, κάποιοι αγωνίζονται και προσπαθούν να την αντικαταστήσουν με την πολιτική που θέλουμε»!

Και ανάμεσα σε αυτούς τους «κάποιους», ξεχωρίσαμε το όνομα του νεαρού αρτινού μηχανικού ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΘΕΟΧΑΡΗ, ο οποίος, όπως γράφουμε, μέσα από τις κομματικές οργανώσεις της Ν.Δ., ΔΑΠ και ΟΝΝΕΔ, ανεβαίνει με σταθερά βήματα, τα σκαλοπάτια που οδηγούν στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας!

Ακόμη είχαμε πει ότι η εποχή των πολιτικών με κληρονομικό δικαίωμα και κομματικό «χρίσμα», βρίσκεται στο τέλος της και ότι τα νέα πολιτικά πρόσωπα, θα αναδεικνύονται με συνεχείς δοκιμασίες στον πολιτικό στίβο κι όχι με τις ευλογίες «βαρόνων» και κατεστημένων καταστάσεων.

Ο ΑΚΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ ανήκει σε αυτή τη γενιά, στη γενιά της συνεχούς σύγκρουσης με τον παλαιοκομματισμό και της συνεχούς δοκιμασίας, εντός και εκτός κόμματος.

Εντός κόμματος έχει να παρουσιάσει μια εντυπωσιακή πορεία στις κομματικές οργανώσεις (ΔΑΠ και ΟΝΝΕΔ) και εκτός κόμματος, πήρε το «βάπτισμα του πυρός», με τη συμμετοχή του, στις πρόσφατες εκλογές για το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας. Με άνεση εκλέχτηκε στην Κεντρική Αντιπροσωπεία αυτού του φορέα, από τους αρτινούς συναδέλφους του, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των 121, σε σύνολο 199, αν θυμόμαστε καλά!

Βέβαια η περίπτωση του ΑΚΗ ΘΕΟΧΑΡΗ δεν είναι η μοναδική. Υπάρχουν και άλλα αρτινόπουλα, που ακολουθούν αυτή την πολιτική τακτική. Εμείς του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» γνωρίσαμε μόνο τη δική του, αλλά θα αναζητήσουμε και τις αντίστοιχες άλλων παιδιών της περιοχής μας και θα τις προβάλλουμε!

Διότι στην πολιτική, η ανανέωση είναι… «γιατρειά», είναι στίβος ευγενών φιλοδοξιών και πραγματικών ανθρώπινων αξιών!

Πάντα διαχρονικά τα σχόλια αυτής της στήλης, όπως αυτά που ακολουθούν και γράφτηκαν πριν από αρκετό καιρό. Έχουν την αξία του παλιού κρασιού!

Κατασχέσεις μισθών, συντάξεων και καταθέσεων για οφειλές στο Δημόσιο!

Και ακολουθεί εκτέλεση δια… κρεμάλας!

Κάθε εβδομάδα και σε όλες τις συνεδριάσεις των δικαστηρίων της Άρτας, οι εννέα στις δέκα υποθέσεις αφορούν χρέη προς το Δημόσιο, το ΙΚΑ και το ΤΕΒΕ!

Κάθε εβδομάδα συμπολίτες μας δικάζονται με πολύμηνες φυλακίσεις για… χρέη!!!

Πολίτες άρχοντες, μέχρι την ώρα της οικονομικής κρίσης!

Ο ένας στους δύο «κουβαλάει» κάποια ποινή φυλάκισης και αυτές οι ποινές δεν εκτελούνται για λόγους γραφειοκρατίας και κυρίως λόγω έλλειψης προσωπικού στα δικαστήρια και στα αστυνομικά τμήματα!

Δεν συλλαμβάνονται, γιατί δεν χωράνε στις υπάρχουσες φυλακές!

Τυχεροί αυτοί οι άτυχοι της κρίσης!

Τώρα αν έχουν τίποτα ακίνητα, ας τα χάσουν. Και που τα έχουν, τα χρέη τους μεγαλώνουν!

Απελπισία σας λέω και έτυχε να παρακολουθήσω τέτοιες υποθέσεις στα τοπικά δικαστήρια!

Αλλά και της ΔΕΗ τα καμώματα, τα βλέπει ο Θεός και… ξεβαπτίζεται! Και ο άνθρωπος… δαιμονίζεται! Και να γιατί!!!

Σε ευρεία κλίμακα οι διακοπές ρεύματος της ΔΕΗ, στην περιοχή μας!

Χωρίς καμιά προειδοποίηση κατέβηκαν οι διακόπτες!

Οικονομικά αδύναμοι και ανήμποροι δεν βρίσκουν κατανόηση. Ζητάνε ρύθμιση της οφειλής, με βάση τις οικονομικές τους δυνατότητες και η ΔΕΗ παρέχει ρύθμιση με βάση τις δικές της ανάγκες.

Αν ο λογαριασμός είναι από ρύθμιση, πρέπει να δώσεις τα μισά! Και τα υπόλοιπα στον επόμενο λογαριασμό!

Κι αυτό βέβαια δεν λέγεται… ρύθμιση! Η ΔΕΗ τον βαπτίζει ρύθμιση! Χρωστάς 10, δώσε τα 5, σου… λένε!

Μια ανοικτή… παλάμη!

Και εννοείτε ότι η ΔΕΗ είναι Κοινωφελής Οργανισμός!

Τότε οι καταναλωτές της, τι είναι; Νυχτερίδες για να ζούνε στο σκοτάδι;

Και τι θέλουμε να πούμε; Ένας πελάτης της ΔΕΗ, ας πούμε 30 χρόνων, με τους πιο μέτριους υπολογισμούς, έχει πληρώσει στον «Κοινωφελή του Οργανισμό», τουλάχιστον 20.000 ευρώ. Έχει καταθέσει και χρηματική εγγύηση, την οποία άτοκα και επί 30 χρόνια εκμεταλλεύεται η ΔΕΗ.

Τώρα αυτός ο καταναλωτής αν χρωστάει στη ΔΕΗ και αδυνατεί να τα πληρώσει, «αδυνατεί» και η επιχείρηση να του παρέχει ρεύμα!

Ρωτάμε τώρα, ποια επιχείρηση σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου, που θα είχε έναν πελάτη στα μεγέθη ενός πελάτη της ΔΕΗ, δεν θα του έκανε πίστωση… 500 ευρώ; Όσο ανάλγητη και απάνθρωπη και αν είναι;

Λευτεριά στους «φυλακισμένους» καταναλωτές της!

Και έρχονται και οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς!

Καταντήσαμε χώρα του… μαγκαλιού!

Από χώρα του σκάτς, του τούρμπο, του… κοψιδιού και του… τσιφτεντελιού.

Τζακικιστάν!

ΛΕ-ΣΤΑΣ

Από εταιρία μπαταριών οχημάτων MODILE BATTERY EE που εδρεύει στην Αθήνα.

Ζητείται άτομο για εργασία στο υποκατάστημα της ΑΡΤΑΣ (ΓΕΦΥΡΑ ΑΡΤΑΣ Τ.Κ 47100) για πλήρες ωράριο. Απαραίτητη προϋπόθεση δίπλωμα μοτοσυκλέτας & αυτοκίνητου ηλικίας, έως 40 ετών.

Επικοινωνία στα τηλ. 210-5762834-6937028489

e-mail. για βιογραφικό. info@modilebattery.gr

www.modilebattery.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top