Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 14ο συνέδριο της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος και Πρωθυπουργός της χώρας «Η Ελλάδα και η Νέα Δημοκρατία θα είναι πάντα σπουδαίες, πάντα δημοκρατικές, πάντα προοδευτικές.

Με όλους εσάς καθημερινούς, ακούραστους πρωταγωνιστές. Δίπλα σε κάθε πολίτη. Και με τη δική μου προσωπική δέσμευση να κατατίθεται ρητά ενώπιόν σας: Δηλώνω παρών στο μέλλον της χώρας».

Ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Άρτας κ. Νίκος Σπύρου έδωσε το δικό του παρών αναλύοντας τις πολιτικές για τους νέους και ειδικότερα της πολιτικές της κυβέρνησης που θέτουν τους νέους ανθρώπους στο επίκεντρο. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας του.

«Είναι μεγάλη μου χαρά αλλά και τιμή να συμμετέχω σήμερα στο 14 Συνέδριο της ΝΔ με την ιδιότητα του προέδρου της ΔΕΕΠ Άρτας εκπροσωπώντας το σύνολο των μελών μας, τόσο αυτούς που παρευρίσκονται εδώ όσο και εκείνους που δεν κατάφεραν για δικούς τους λόγους να δώσουν το παρών.

Κυρίες και κύριοι, μου δίνεται σήμερα η ευκαιρία να αναφερθώ στις πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη που απευθύνονται κυρίως στην νέα γενιά. Ένα συνεκτικό πλαίσιο πολιτικών που αφορούν ουσιαστικά και κατά προτεραιότητα τους νέους μας.

Στον περιορισμένο χρόνο που διαθέτω θα αναδείξω κάποιες από τις σπουδαιότερες πρωτοβουλίες της κυβέρνησής μας.

Μια από αυτές και η πολιτική μας για το πρώτο ένσημο. Μια εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε νέο να βρει δουλειά, δίνοντας ταυτόχρονα και το αντίστοιχο ποσό στον εργοδότη, ο οποίος θα προσλάβει τον νέο για να ξεκινήσει την πρώτη του δουλειά. Παράλληλα επιστρατεύουμε τα πολύ σημαντικά προγράμματα του ΟΑΕΔ με τις επιδοτούμενες θέσεις εργασίας, τα οποία εξασφαλίζουν την απασχόληση και αποκλιμακώνουν την ανεργία. Να σημειώσω ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατόρθωσε και τριπλασίασε τα προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Επιπλέον, διαμορφώνουμε τις συνθήκες και εξασφαλίζουμε πραγματικές προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης για όσους νέους έχουν αποδημήσει στο εξωτερικό. Στοχεύουμε στην επιστροφή της νέας γενιάς και από το braindrain να επιτύχουμε το braingain. 

Για τον λόγο αυτόν η κυβέρνηση της ΝΔ παρέχει ειδικά φορολογικά κίνητρα σε νέους ανθρώπους οι οποίοι έφυγαν στα χρόνια της κρίσης, από τη στιγμή που θα επιλέξουν να γυρίσουν στην πατρίδα τους.

Δίνουμε όμως και την απαραίτητη προσοχή στον πρωτογενή μας τομέα. Θέλουμε οι νέοι αγρότες να παραμείνουν στον τόπο τους. Γι αυτό και τους δίνουμε την δυνατότητα να εξελιχθούν σε σύγχρονους αγρότες. Το πρόγραμμα «Νέων Γεωργών» ύψους 420 εκατομμυρίων ευρώ εξασφαλίζει σημαντική οικονομική ενίσχυση έως και 40.000 ευρώ έτσι ώστε οι νέοι να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα και να προωθήσουν τα προϊόντα τους τόσο στην εγχώρια όσο και στην διεθνή αγορά.

Η πολιτική μας για τη νέα γενιά ξεκινά από καλές σπουδές εξελίσσεται σε καλές δουλειές και καταλήγει σε καλή ζωή. Και η καλή ζωή σημαίνει ποιότητα ζωής με άδειες πατρότητας για τους νέους πατεράδες και με καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Όλα αυτά, λοιπόν, συγκροτούν ένα πλαίσιο πολιτικών που έχει στραμμένο το βλέμμα της στους νέους μας και το μέλλον τους. Γιατί το μέλλον ανήκει στην νέα γενιά η οποία θα είναι αυτή που τελικά θα χτίσει την Ελλάδα της επόμενης δεκαετίας. Μία Ελλάδα με αυτοπεποίθηση, παραγωγική και εξωστρεφής που θα αποπνέει εμπιστοσύνη!

Σας ευχαριστώ πολύ».

 

 

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top