Σε συνέχεια προηγούμενης σχετικής, αδικαιολόγητης και λάθος απόφασής του, και μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε, ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.ΑΔ.Ε.) με την υπ’ αριθμ. Δ.ΟΡΓ.Α 1038031 ΕΞ 2022 (ΦΕΚ 2199 Β΄) τροποποιεί την υπ’ αριθμ. Δ.ΟΡΓ.Α 1035451 ΕΞ2022/21-04-2022, επίσης απόφασή του, σχετικά με τον Ανακαθορισμό της χωρικής αρμοδιότητας ορισμένων Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ.).

Συγκεκριμένα, με τη νεότερη απόφαση, αναστέλλεται η ισχύς των διατάξεων για μεταφορά ορισμένων περιοχών σε άλλη Δ.Ο.Υ., και μεταξύ άλλων της Τοπικής Κοινότητας Μελισσουργών, με ταχυδρομικό κώδικα Πραμάντων, καθώς και των Τοπικών Κοινοτήτων Στρογγυλής, Αμμότοπου, Καμπής και Παντάνασσας, αλλά και των οικισμών Αμπέλια, Ανωγειατά και Υδροηλεκτρικού Σταθμού Λούρου, με ταχυδρομικό κώδικα Φιλιππιάδας.

Ο κ. Γκόκας μετά από την αντίδραση της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Άρτας-Φιλιππιάδας, και άλλων τοπικών φορέων, και με βάση το Δελτίο Τύπου της εν λόγω Ένωσης κατέθεσε, στις 3 Μαΐου, σχετική Αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών, εκφράζοντας την αντίθεσή του για τη μεταφορά ορισμένων περιοχών της Άρτας σε άλλες Δ.Ο.Υ. με μοναδικό κριτήριο τον Ταχυδρομικό Κώδικα, ζητώντας από τον κ. Υπουργό να ανακληθεί η συγκεκριμένη απόφαση και να μην εφαρμοστεί.

Η νέα Απόφαση με την αναστολή δίνει μια προσωρινή λύση στο θέμα μέχρι να «…εναρμονιστούν ορισμένοι ταχυδρομικοί κώδικες (Τ.Κ.) με τα διοικητικά όρια των Περιφερειακών Ενοτήτων της επικράτειας.», όπως άλλωστε είχε προτείνει και ο κ. Γκόκας στη Δήλωσή του στις 3 Μαΐου. Θα πρέπει όμως, όπως υπογραμμίζει ο κ. Γκόκας, αυτό το ζήτημα να επιλυθεί οριστικά, για να μην ταλαιπωρηθούν οι πολίτες με μακρινές μετακινήσεις.

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top