Ο μεγάλος εχθρός της κοινωνίας αυτήν την περίοδο είναι η ακρίβεια και οι τιμές που καλπάζουν.

Μια πραγματικότητα που βιώσαμε στο αποκριάτικο καλάθι και στο σαρακοστιανό τραπέζι. Και παρόλα αυτά, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς καμία συναίσθηση για τα προβλήματα των πολιτών θριαμβολογεί στα ΜΜΕ. Είναι τραγική αυτή η πραγματικότητα και αμείλικτη, αλλά παρόλα αυτά το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής κρατάει υπεύθυνη στάση και δεν "εκλογολογεί" στην πλάτη και την τσέπη των πολιτών.
Το ΠΑΣΟΚ Κίνημα αλλαγής, έχει προτάσεις ουσίας, που μπορούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα. Το διαφημιζόμενο "καλάθι του νοικοκυριού", που διαφημίσει η κυβέρνηση, εκτός από θλιβερό, είναι και αναποτελεσματικό. Εξίσου θλίψη προκαλεί το γεγονός ότι την πρώτη ημέρα 700.000 συμπολίτες μας έσπευσαν να κάνουν αίτηση στην εφαρμογή του marketpass...
Στον πόλεμο κατά του πληθωρισμού, δεν χωράνε "καθρεφτάκια για ιθαγενείς". Στους πολίτες οφείλουμε όλοι σοβαρότητα και αληθινά μέτρα, όχι στάχτη στα μάτια: έχουμε προτείνει την μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής, με ταυτόχρονους ελέγχους, προκειμένου οι επιχειρήσεις μην το μετακυλήσουν στα κέρδη τους. Πρέπει να δοθεί έμφαση και υποστήριξη στη μεσαία εισοδηματική τάξη, στην οποία βασίζεται η εθνική μας οικονομία. Μια τάξη, που είναι το μόνιμο θύμα της πολιτικής ανεύθυνων κυβερνήσεων, όπως του ΣΥΡΙΖΑ που με την άγρια φορολόγηση αγροτών και εμπόρων, την φτωχοποίησαν και έρχεται τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ να την αποτελειώσει με την διατήρηση του υψηλού ΦΠΑ.
Και όλα αυτά, παράλληλα με την ανεξέλεγκτη τιμή ρεύματος, ανασφάλεια στην προστασία της πρώτης κατοικίας, έλλειψη μέτρων φορολογικής δικαιοσύνης...
Εμείς έχουμε τις προτάσεις, αλλά το κυριότερο, πιστεύουμε στην δυνατότητα της ελληνικής κοινωνίας, να επανέλθει... Δεν την θέλουμε όμηρο των αναγκών της. Και εκεί διαφέρουμε.

 

Χριστίνα Μαρέτη
Φαρμακοποιός
Υπ. Βουλευτής Άρτας ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top