Με υπέροχο καιρό, κέφι τρελό και σε γιορτινή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε το 34ο Καρναβάλι των Γυναικών Άρτας, το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 7 το απόγευμα. 

19 γκρουπς και 5 άρματα παρέλασαν με ρυθμό και ζωντάνια στον κατάμεστο από κόσμο κεντρικό δρόμο της πόλης δίνοντας για άλλη μια φορά τον αποκριάτικο τόνο. Η αλλαγή της μέρας (από Τετάρτη σε Σάββατο) και η μικτή σύνθεση των γκρουπς έδωσαν τη δυνατότητα σε πολύ κόσμο να συμμετέχει στο καρναβάλι και να ζήσει αυτή την υπέροχη εμπειρία. 

Το καρναβάλι παρουσίασε με το ιδιαίτερο στυλ της η Μαρίνα Αγγελάκη, τις μουσικές επιλογές είχε ο ραδιοφωνικός παραγωγός του Amvrakia Fm 91,9 Αλέξης Κατσαδωράκης, την ηχητική κάλυψη ανέλαβε ο Σωτήρης Μαστρογιάννης και ο ART TV μετέδωσε απ’ ευθείας την παρέλαση.

Ο Δήμος Αρταίων και ιδιαίτερα ο Δήμαρχος κ. Χ. Τσιρογιάννης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού - Τουρισμού και Απασχόλησης κ. Ν. Λιόντος και το προσωπικό των Υπηρεσιών του Δήμου, υποστήριξαν τη διοργάνωση, έτσι ώστε να γίνει φέτος ένα επιτυχημένο καρναβάλι. Ο Δήμος Αρταίων χρηματοδότησε την ηχητική κάλυψη της παρέλασης, τη μεταφορά και την επισκευή των αρμάτων και ήταν αρωγός στις όλες προσπάθειες της Άτυπης Επιτροπής. 

Γυναίκες και άνδρες όλων των ηλικιών, μέλη συλλόγων, σχολών χορού, γυμναστηρίων και παιδιά σχολείων και φροντιστηρίων, έδωσαν ένα χαρούμενο παρόν σε αυτή την καθιερωμένη, εδώ και τριάντα τέσσερα χρόνια αποκριάτικη γιορτή. 

Το καρναβάλι ξεκίνησε με κεντρικό άρμα μια μεγάλη κόκκινη καρδιά, με θέμα «O έρωτας για την καρέκλα της εξουσίας» λόγω της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου και έκλεισε με το άρμα «Πολιορκημένη αλλά Ελεύθερη» δίνοντας το στίγμα της επικαιρότητας. 

Τα θέματα των γκρουπς ήταν: Έρωτες – Τρομοκράτες, Οι δύτες βγάλαν βόλτα τις τσούχτρες, Παριζιάνοι: Κέντρο Γαλλικών : Άννα Τσέτσου, Μαζορέτες και Καρδούλες: 5ο Γυμνάσιο Άρτας, Tα Σκιάχτρα είναι εδώ για να φύγει το κακό…και κάθε αρπακτικό, Τερατάκια: 5ο Δημοτικό Σχολείο Aρτας, Ζουλού στη Χαβάη: Χορευτικός Σύλλογος Αρμονία, Βάλαμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα: 11ο Νηπιαγωγείο Άρτας, Πάμε παραλία: Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Φιλοθέης, Αρχαίοι Έλληνες και Ελληνίδες: Φροντιστήριο Κοντοδήμα, Νότες: Πολιτιστικός Σύλλογος «Μακρυγιάννης», Kαπέλα, Γραβάτες και Κέφι Τρελό: Αθλητικός Σύλλογος Πύρρος - Τμήμα Ρυθμικής, Πάλκο: Της Πραμαντιώτσας τα καμώματα: Σύλλογος Πραμαντιωτών Άρτας «ΤΑ ΠΡΑΜΑΝΤΑ», Φουρνάρισσα – φουρνάρισσα σε είδα και λαχτάρησα: Σύλλογος Γυναικών Φιλοθέης «Εσπερίδες», Βαρουφα – Mέρκελ, Πεταλούδες: Γυμναστήριο Gym G, Ελεύθερες συμμετοχές, Τα μωρά στην εξουσία, Ονειροπαρμένοι: Μουσικοφιλολογικός Σύλλογος «Σκουφάς». 

Στο τέλος της παρέλασης, η Άτυπη Επιτροπή του Καρναβαλιού, πρόσφερε στο Δήμαρχο της πόλης ευχαριστώντας τον για την υποστήριξη, ως δώρο ένα πίνακα ζωγραφικής, στο πνεύμα της μέρας, τον οποίο φιλοτέχνησε η Μελίντα Πανταζή, μέλος της Άτυπης Επιτροπής. 

Η Άτυπη Επιτροπή του Καρναβαλιού Γυναικών Άρτας απευθύνει θερμές ευχαριστίες σε όλους όσους συνέβαλλαν, ο καθένας με τον τρόπο του, στη μεγάλη επιτυχία του φετινού καρναβαλιού.

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top