Με πλήθος κόσμου έγινε η επιστημονική εκδήλωση στα πλαίσια των γιορτών Σέλτσου 2015 στην ιστορική έδρα του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη με θέμα: "άνθρωπος και ζωονόσοι".

Ο κτηνίατρος και προϊστάμενος της κτηνιατρικής υπηρεσίας Άρτας κος Μανώλης Άγγελος ανέλυσε τις πιο συχνές ζωονόσους και στην συνέχεια ο καθηγητής κος Μπασιούκας Κων/νος παρουσίασε τις δερματολογικές επιπτώσεις τους,ενώ ο παθολόγος κος Αρκουμάνης Νίκος παρουσίασε τις συχνότερες απ'αυτές που προσβάλουν τον άνθρωπο. Την εκδήλωση καθώς και την συζήτηση που ακολούθησε συντόνισε ο καρδιολόγος και συγγραφέας κος Βασίλης Κοίλιας,που άνοιξε την εκδήλωση συνδέοντάς την με το νόημα των ευρύτερων εκδηλώσεων λέγοντας: «14 του Γενάρη 1804,ξεχύθηκαν 8000 Τουρκαλβανοί στην Βρεστενίτσα κάτω,κι από ψηλά αγνάντεψαν οι Σουλιώτες την μοίρα τους,έμελε να μην ησυχάσουν,1148 ψυχές, μάχιμοι και άμαχοι φέροντες όπλο όλοι,εκτός από την ψυχή τους…

Τους κράτησαν μέχρι τον Απρίλη,κι έγραψαν μια ακόμη θυσία, απ’αυτές που οι αδούλωτες ψυχές διαλέγουν μακριά από την ατίμωση. 

Κι αυτοί που χάθηκαν στα γκρεμνά του Νιγκοζιού,και οι άλλοι στα νερά του Άσπρου, κι αυτοί που γαντζώθηκαν στην ζωή με τα απομεινάρια του κορμιού τους και περίσσευμα απ’την ψυχή τους,κούρνιαξαν για λίγο στους Έλληνες, που τους αγκάλιασαν κρυφά,και περίμεναν να μπολιάσουν τα χρόνια που έρχονταν…». Τους καλεσμένους καλωσόρισε και ευχαρίστησε για την βοήθειά τους ο Δήμαρχος Γ. Καραϊσκάκη κος Περικλής Μίγδος.

 

Από εταιρία μπαταριών οχημάτων MODILE BATTERY EE που εδρεύει στην Αθήνα.

Ζητείται άτομο για εργασία στο υποκατάστημα της ΑΡΤΑΣ (ΓΕΦΥΡΑ ΑΡΤΑΣ Τ.Κ 47100) για πλήρες ωράριο. Απαραίτητη προϋπόθεση δίπλωμα μοτοσυκλέτας & αυτοκίνητου ηλικίας, έως 40 ετών.

Επικοινωνία στα τηλ. 210-5762834-6937028489

e-mail. για βιογραφικό. info@modilebattery.gr

www.modilebattery.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top