«Όταν η ανεργία στην Άρτα φθάνει το 50% του ενεργού πληθυσμού της, οι δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις που έγιναν στο Δημόσιο, από το «παράθυρο», ημετέρων, κομματικών στελεχών, συγγενών και φίλων, από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, αποτελούν πρόκληση και προκαλούν οργή και αγανάκτηση σε όλους μας και περισσότερο σε εκείνους που βλέπουν την αναξιοκρατία και το βόλεμα να «εγκαθίστανται» στη ζωή τους παρά τις σθεναρές προεκλογικές υποσχέσεις περί το αντιθέτου»

Τα παραπάνω τόνισε η υποψήφια βουλευτής Άρτας ΕΥΗ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ, σε συνέντευξή της που παραχώρησε στον έντυπο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» και στην διαδικτυακή του έκδοση.

Και πρόσθεσε: «Όταν μειώνονται οι συντάξεις, όταν ψαλιδίζεται το ΕΚΑΣ κατά 50% και σε πολλές περιπτώσεις και ολόκληρο, όταν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα κατρακυλούν σε επίπεδα Βουλγαρίας και οι απολύσεις πλησιάζουν τις 40.000, οι πολιτικές των σημερινών «Μαυρογυαλούρων», θα φέρουν γενικευμένες κοινωνικές εκρήξεις…».

Ακόμη η κ. Καραμπίνα διατυπώνει την εκτίμησή της ότι «το 2017 θα είναι χρονιά αλλαγών του σημερινού πολιτικού σκηνικού, που θα φέρουν και πρόωρες εκλογές, κάτω από την αδυναμία της κυβέρνησης, να αντιμετωπίσει τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τις πολιτικές της…», λέγοντας:

«…Τα πάρα πολλά ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία αντιλαμβάνονται πλέον και οι πιο ευκολόπιστοι ψηφοφόροι αυτού του κόμματος, η ανεπάρκεια των κυβερνητικών στελεχών και οι ιδεοληψίες που τους συνοδεύουν, είναι οι βασικοί λόγοι της δημοσκοπικής κατάρρευσής του, η οποία αναπόδραστα θα συνεχιστεί».  

 

Το περιεχόμενο αυτής της συνέντευξης έχει ως ακολούθως:

 

Πριν από έξι περίπου μήνες είχατε πει στον «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» ότι «…τον προσεχή Σεπτέμβριο μας περιμένουν και άλλα επώδυνα μέτρα και άλλα προαπαιτούμενα της επερχόμενης αξιολόγησης…» και δικαιωθήκατε. Η συνέχεια ποια θα είναι;

 

«Μετά την αμαχητί παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας, στους δανειστές, για τα επόμενα 99 χρόνια, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποιες θα είναι οι νέες υποχωρήσεις και τα νέα επώδυνα μέτρα που μας περιμένουν, για να κλείσει η αξιολόγηση. Εκτιμώ ότι ή «θα τα δώσουν όλα», και όσο αντέξουν στην εξουσία ή θα προχωρήσουν σε εκλογές για να περισώσουν ότι μπορούν προς όφελος του κόμματός τους, καταγγέλλοντας βέβαια τον Σόιμπλε, το ΔΝΤ και τη Ν.Δ., ως υπαίτιους των δεινών που μαστίζει επί των ημερών τους, τη χώρα μας. Και στις δύο περιπτώσεις οι σύντομες εκλογές είναι αναπόφευκτες. Ο λαός δεν αντέχει και άλλα βάρη, γονάτισε ήδη και οι κοινωνικές εκρήξεις και οι ανεξέλεγκτες καταστάσεις θα επιβάλουν προσφυγή στις κάλπες».

 

Εντός του 2017;

 

«Το 2017 θα είναι το έτος απαλλαγής της χώρας μας, από την πρώτη φορά κυβέρνηση της Αριστεράς. Η επιστροφή της Ν.Δ. στην εξουσία είναι πλέον επιβεβλημένη, γιατί μόνο με τη Ν.Δ. υπάρχει ελπίδα σωτηρίας της χώρας».

 

Με αυτοδυναμία ή σε συνεργασία με άλλα κόμματα και με ποια;

 

«Η αυτοδυναμία είναι ζητούμενο, είναι και στόχος μας και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνουν οι δυνατότητες επίτευξης αυτού του στόχου. Όμως τα προβλήματα που προέκυψαν από την κρίση και διογκώθηκαν επικίνδυνα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι πολλά και δύσκολα. Για να αντιμετωπισθούν χρειάζονται συνεργασίες με τις πολιτικές εκείνες δυνάμεις, που πιστεύουν στην Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μας. Με ή χωρίς αυτοδυναμία, η Ν.Δ. θα επιδιώξει κάθε δυνατή συνεργασία, διότι η σωτηρία της χώρας είναι το μοναδικό ζητούμενο για εμάς».

 

Αν κλείσει η αξιολόγηση, δεν απομακρύνεται το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών;

 

«Είτε κλείσει είτε όχι η νέα αξιολόγηση, η κατάσταση στην οικονομία δεν αντιμετωπίζεται με τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας θα αναγκαστεί να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, για να διαχειριστεί την ήττα του. Και αυτό κάνουν το τελευταίο διάστημα οι του ΣΥΡΙΖΑ. Προετοιμάζουν μια «ηρωική» έξοδο και ότι περισσότερα περισώσουν».

 

Το «παρών» στη Βουλή των βουλευτών του κόμματός σας, για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων, μήπως ήταν πολιτικό «λάθος»;

 

«Η Ν.Δ. δεν λαϊκίζει και δεν είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων και όχι μόνον. Επισημάναμε τους κινδύνους που εγκυμονούσε η μονομερής αυτή ενέργεια, από πλευράς κυβέρνησης, ενόψει της αξιολόγησης και δικαιωθήκαμε. Η επιστολή μετάνοιας και υποτέλειας στους δανειστές, του υπουργού Οικονομικών, γι αυτήν ακριβώς την ενέργεια και η υπόσχεση να μην επαναληφθεί, ήταν μια ακόμη ταπείνωση της χώρας μας. Έτσι η αξιολόγηση δοκιμάζεται και εξαιτίας αυτής της ενέργειας και κανείς δεν γνωρίζει που θα καταλήξει».

 

Σύμφωνα με επίσημη έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ, από το δεύτερο τρίμηνο του 2015 έως το δεύτερο τρίμηνο του 2016, ο αριθμός των Δημοσίων υπαλλήλων αυξήθηκε κατά 27.700, χωρίς να υπολογιστούν και οι αποχωρήσεις, ενώ στον ιδιωτικό τομέα, οι απολύσεις ξεπερνούν τις 35.000. Η κυβέρνηση κάνει λόγο για προσλήψεις κυρίως στους Τομείς της Υγείας και της Παιδείας. Η δική σας άποψη;

 

«Πράγματι πρόκειται για μεγάλη πρόκληση, ειδικότερα για την περιοχή της Άρτας, της οποίας η ανεργία, στον ενεργό πληθυσμό ξεπερνάει το 50%, ακόμη περισσότερο δε όταν ο κ. Τσίπρας και κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης κατάγονται από την περιοχή μας. Και όταν μειώνονται οι συντάξεις, όταν ψαλιδίζεται το ΕΚΑΣ κατά 50% και σε πολλές περιπτώσεις και ολόκληρο, όταν οι μισθοί στον Ιδιωτικό Τομέα κατρακυλούν σε επίπεδα Βουλγαρίας, αυτές οι πολιτικές των σημερινών «Μαυρογυαλούρων» της Αριστεράς, θα φέρουν γενικευμένες κοινωνικές εκρήξεις. Το «βόλεμα» ημετέρων, κομματικών στελεχών, συγγενών και φίλων, σε βάρος όλων των άλλων και πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων, είναι παλαιοκομματικές συνταγές, που φέρουν αντίθετα, από τα επιδιωκόμενα, αποτελέσματα. Η ανεργία στο «κόκκινο» και οι προσλήψεις ημετέρων στο «πράσινο». Αυτό και αν είναι ένδειξη για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες».

 

Αν αυτές οι προσλήψεις αφορούν την Υγεία και την Παιδεία;

 

«Ακόμη και σε αυτές τις περιπτώσεις, οι όποιες προσλήψεις πρέπει να γίνουν με διαφάνεια και αξιοκρατία και μέσω του ΑΣΕΠ. Αλλά δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, γιατί αυτοί ειδικά οι τομείς εξαιρούνται από την σχετική έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ».

 

Σε πρόσφατη επίσκεψη υπουργών της κυβέρνησης στην Άρτα, έγιναν αρκετές εξαγγελίες έργων που αφορούν την περιοχή μας. Πως τις κρίνετε;

 

«Αόριστες, ανέξοδες και σχεδιασμοί επί χάρτου. Τίποτε το ουσιώδες και συγκεκριμένο. Στα δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ, στην Άρτα δεν έγινε απολύτως τίποτε. Και ότι γίνεται είναι δρομολογημένα ή εν εξελίξει έργα, από τις προηγούμενες κυβερνήσεις».

 

Τι μπορεί να περιμένει η Περιφέρεια της Άρτας, από μια αυριανή κυβέρνηση της Ν.Δ., σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση, δεν αφήνει περιθώρια αναπτυξιακών δράσεων στον Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα;

 

«Η περιοχή της Άρτας είναι ευλογημένος τόπος, είναι το σταυροδρόμι όλης της Βορειοδυτικής Ελλάδας, έχει πλούσια και παραγωγική γη, έχει ανήσυχους και δημιουργικούς ανθρώπους, έχει πολλές δυνατότητες και προοπτικές οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης. Η ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού, αλλά και της Εγνατίας, η οδική σύνδεσή μας με τη Θεσσαλία, η Ζεύξη Ακτίου – Πρέβεζας, τα λιμάνια Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας και τα αεροδρόμια Ακτίου και Ιωαννίνων, είναι υποδομές που ευθέως επηρεάζουν θετικά, κάθε είδους αναπτυξιακών δράσεων στην περιοχή μας. Και στο πρόγραμμα της Ν.Δ., για έξοδο από την κρίση και αντιμετώπιση της φτώχειας και της ανεργίας, η προσέλκυση επενδύσεων και η γενικότερη ανάπτυξη σε όλους τους παραγωγικός τομείς, βρίσκονται στις πρώτες προτεραιότητές μας».

 

Η δική σας συμβολή προς αυτή την κατεύθυνση ποια θα είναι;

 

«Όπως σας έχω πει και σε προγενέστερη συνέντευξή μας, οι προσωπικές μου φιλοδοξίες είναι φιλοδοξίες προσφοράς στον τόπο μου, την Άρτα και στους συντοπίτες μου Αρτινούς, μέσα σε πλαίσια απόλυτης ειλικρίνειας και αποφασιστικότητας και χωρίς εκπτώσεις».

 

Ένας χρόνος στο τιμόνι της Ν.Δ. ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τι το νέο έφερε στο κόμμα σας και στην πολιτική ζωή του τόπου;

 

«Πριν από ένα χρόνο, πάνω από 400.000 συμπολίτες μας και μέσα από μια ανοιχτή και διάφανη διαδικασία, εξέλεξαν στην ηγεσία της Ν.Δ., τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η εκλογή του άλλαξε το πολιτικό σκηνικό,  έφερε μια νέα προοπτική για τη Ν.Δ. και τη χώρα μας και ο ίδιος αναγνωρίστηκε πλέον ως ο πιο αξιόπιστος, αποφασιστικός και αποτελεσματικός πολιτικός ηγέτης, ακόμη και από τους αντιπάλους μας. 

Όλα αυτά βέβαια δεν μας εφησυχάζουν, αντίθετα αυξάνουν τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις μας, έναντι του κόμματός μας και του λαού μας.

Η «Συμφωνία Αλήθειας» αποτελεί το πολιτικό και ιδεολογικό μας χρέος.

Με σαφείς προτάσεις, εφικτούς στόχους και αποφασιστικές και άμεσες κινήσεις και δράσεις, ο τόπος μας θα ξαναβρεί τον βηματισμό του. Η ειλικρίνεια, το χαρακτηριστικό γνώρισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, μας ενώνει, μας συσπειρώνει, μας οδηγεί! Και μόνον ο δρόμος της ειλικρίνειας, θα φέρει τη συνεννόηση μεταξύ μας και την αξιοπιστία μας σε όλη την Ευρώπη, αναγκαία προϋπόθεση για να ξεπεράσουμε την κρίση και τα προβλήματα που τη συνοδεύουν. Προσωπικά νοιώθω ιδιαίτερα υπερήφανη για τη σημερινή ηγεσία της Ν.Δ. και πολιτικά νοιώθω ευτυχής, που ενεργά συμμετέχω στην προσπάθεια σωτηρίας της χώρας μας». 

 

Τι άλλο θα θέλατε να προσθέσετε;

 

«Οι αρτινοί πολίτες, όλοι οι έλληνες πολίτες, θα πρέπει να είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο και κυρίως για εκείνο των πρόωρων εκλογών. Η αποχή θα είναι ασυγχώρητη και οι λάθος επιλογές προσώπων και κομματικών φορέων, το ίδιο. Δεν έχουμε την πολυτέλεια και άλλων πειραματισμών. Δοκιμάστηκε η Αριστερά και παταγωδώς απέτυχε. Οι λαϊκισμοί, τα ψέματα, οι αυταπάτες, οι Δονκιχωτισμοί και οι παρωπιδικές ιδεοληψίες, θα πρέπει με την ψήφο μας, να καταδικαστούν την ώρα της κάλπης. Καλή χρονιά, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία σε όλους τους αρτινούς, όπου και αν βρίσκονται».      

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top