«Οι οδηγοί τροχοφόρων οφείλουν να αποκτήσουν γνώσεις για τα οχήματά τους, όχι μόνον για το κόστος χρήσης και κίνησης, αλλά και για τους κινδύνους που εγκυμονούν, τα νοθευμένα καύσιμα, τα αναποτελεσματικά λιπαντικά και η κακή συντήρησή τους».

Τα παραπάνω τόνισε στον «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» ο ιδιοκτήτης του Πρατηρίου Καυσίμων AEGEAN, στην πόλη της Άρτας, ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΛΑΠΑΤΗΣ, απαντώντας σε μια σειρά σχετικών ερωτήσεων μας, γύρω από το αντικείμενό του, όπως:

 

ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟ... ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ!

Γιατί AEGEAN;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Γιατί είναι μια από τις πιο αξιόπιστες εταιρίες διακίνησης καυσίμων στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο. Διαθέτει τον μεγαλύτερο εφοδιαστικό στόλο, είναι εισηγμένη στη WALL STREET και αποτελεί την 3η μεγαλύτερη εταιρία που ασχολείται με την αγορά πετρελαίου τόσο σε διεθνές όσο και σε εγχώριο επίπεδο. Εμφανίζει μηδενικά παράπονα από τους πελάτες της και μηδενικές παρατηρήσεις από τρίτα μέλη. Έχει 550 πρατήρια σε όλη την Ελλάδα.
Οι άνθρωποι της AEGEAN υπερβαίνουν τις προσδοκίες των πελατών της, τους οποίους εξυπηρετούν με υπερηφάνεια και επαγγελματισμό, έχοντας με το μέρος τους την υψηλή κατάρτιση, τα αυστηρότερα πρότυπα στον κλάδο και ξεχωρίζουν για τις ίδιες αρχές που κάνουν τα προϊόντα της μοναδικά σε ποιότητα και αξιοπιστία. Για αυτούς τους λόγους υπηρετώ πλέον στην περιοχή μας την AEGEAN».

Πολύς λόγος γίνεται στη χώρα μας για διακίνηση νοθευμένων καυσίμων. Τι πρέπει να προσέχουμε;

«Τα περισσότερα τέτοια περιστατικά οφείλονται, σε λάθος κριτήρια ανεφοδιασμού και συνήθως εντοπίζονται στις περιπτώσεις όπου κριτήριο είναι η χαμηλή τιμή του καυσίμου, που σίγουρα δεν διασφαλίζει και την καλύτερη δυνατή ποιότητα. Για να μην γίνονται θύματα οι οδηγοί, ας επιλέγουν αξιόπιστα πρατήρια καυσίμων, τα οποία γνωρίζουν και τα εμπιστεύονται!
Επίσης σημαντικό είναι να γνωρίζουμε ότι με τα νοθευμένα καύσιμα υπάρχει και σοβαρός κίνδυνος για μηχανική βλάβη στα τροχοφόρα, βλάβη που πολλές φορές μπορεί να αποβεί αρκετά ζημιογόνα».

Ποια είναι η συμβουλή σας για οικονομική οδήγηση;

«Η σωστή οδήγηση, είναι η απάντηση. Επηρεάζονται, ας πούμε, τα κόστη των καυσίμων, με την επιθετική επιτάχυνση και την άσκοπη χρήση «ρελαντί», με αποτέλεσμα να αδειάζουν τα ντεπόζιτα. Με θετική οδηγική συμπεριφορά ελαχιστοποιούνται όλες οι δαπάνες ενός τροχοφόρου και αυτή είναι η καλύτερη συμβουλή για τους οδηγούς.
Η οικονομική οδήγηση συμβάλλει σημαντικά και στην προστασία του περιβάλλοντος, λόγω της μείωσης της ρύπανσης. Με μείωση της κατανάλωσης των καυσίμων, εξοικονομούνται χρήματα και υπάρχουν τρόποι για να το πετύχουν, και αυτοί οι τρόποι πρέπει να αναζητηθούν και να αποκτηθούν από τον κάθε οδηγό τροχοφόρου.
Οικονομική οδήγηση, σημαίνει νέα οδική κουλτούρα, που αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις προηγμένες τεχνολογίες οχημάτων και παράλληλα βελτιώνει την οδική ασφάλεια».

Συμβουλές για το φωτιστικό πετρέλαιο και θέρμανσης;

«Ισχύουν τα ίδια που προείπα για τα καύσιμα. Επιλογή αξιόπιστων προϊόντων, επιλογές πρατηρίων καυσίμων, που τα γνωρίσατε και τα εμπιστεύεστε, αποφυγή επιλογής προϊόντων με πολύ χαμηλές τιμές, γιατί σίγουρα δεν είναι αξιόπιστα και γιατί όχι, δεν είναι και καθαρά! Τα ίδια βέβαια  ισχύουν και για τα λιπαντικά που χρησιμοποιούνται για τα αυτοκίνητα».

Η οικονομική κρίση έφερε ανατροπές στα προϊόντα σας;

«Όσον αφορά την ποιότητα, καμία απολύτως στην AEGEAN και πιστεύω και στις άλλες μεγάλες εταιρείες καυσίμων. Η κρίση επηρέασε την κατανάλωση. Δεν γίνονται πλέον σπατάλες από τους οδηγούς, με άσκοπες μετακινήσεις και οι διακινητές καυσίμων λειτουργούν με ευαισθησίες, απέναντί τους».

Ποιες είναι οι δυσκολίες στη δουλειά σας;

«Όλες οι δυσκολίες έχουν την ίδια αφετηρία και τον ίδιο τερματισμό. Λειτουργούμε με γνώμονα την απόλυτη εξυπηρέτηση των πελατών μας, σχεδόν επί 24ώρου βάσεως, αγόγγυστα κα ξεπερνώντας τους εαυτούς μας. Κι εμείς που δραστηριοποιούμαστε σε μικρές κοινωνίες, όπως είναι της Άρτας, δεν μας επιτρέπονται ούτε ανθρώπινα λάθη. Η παροχή των υπηρεσιών μας πρέπει να είναι άψογη. Πρέπει να κερδίσουμε την απόλυτη εμπιστοσύνη τους, την οποία άλλωστε και τη δικαιούνται. Κι αυτό κάνουμε»!

Είστε ευχαριστημένος από τους αρτινούς πελάτες σας;

«Ασφαλώς και είμαι και τους ευχαριστώ. Με τους περισσότερους γινόμαστε και φίλοι-συνεργάτες. Προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας, σύμφωνα με τις δικές τους απαιτήσεις και προσδοκίες και θέλω να πιστεύω ότι τα πάμε καλά»!

«Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ»!

Τον ελεύθερο χρόνο σας, τι κάνετε;

«Είμαι μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών του Δήμου Αρταίων (ΔΟΑΚ) και συμμετέχω εθελοντικά και σε άλλες δράσεις και εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην περιοχή μας. Λόγω της δουλειάς μου που απαιτεί πολλές ώρες εργασίας, δεν έχω περιθώρια και για άλλες ασχολίες».

Υπάρχουν πολλά τμήματα;

«Υπάρχει το Μηχανοκίνητο Τμήμα 4Χ4 στο οποίο είμαι και ομαδάρχης. Υπάρχουν ακόμη τμήματα όπως το Ορειβατικό, Υγρού Στοιχείου, Δασοπροστασίας – Δασοπυρόσβεσης, Πρώτων Βοηθειών και Ραδιο-Ερασιτεχνών».

Και ποιες είναι οι δραστηριότητες τους;

«Συμμετέχουμε σε επιχειρήσεις εξαφάνισης ατόμων, πνιγμών σε θάλασσες, λίμνες και ποτάμια, πλημμύρες, σε εκχιονισμούς, ακόμη και εκτός Νομού Άρτας αν μας ζητηθεί. Επίσης συμμετέχουμε και στη φύλαξη δασών σε συνεργασία με την Πυροσβεστική κ.α.».

Κι όλα αυτά με ποια εμπειρία;

«Όλοι οι εθελοντές είναι καταρτισμένοι για όλα τα τμήματα, παρακολουθούν σεμινάρια, ημερίδες, και συμμετέχουν σε σχετικές ασκήσεις. Ακόμη συμμετέχουμε ενεργά σε πολιτιστικές, αθλητικές και κοινωνικές δραστηριότητες, όπως στο «Δρόμο του Γιοφυριού», στον καθαρισμό των παραλίμνιων και παραποτάμιων εκτάσεων του Αράχθου, στο «Let’s do it Greece», πρόσφατα στον «Άθλο Τζουμέρκων» κ.α.» Η ομάδα μας είναι ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ και κάθε χρόνο βραβεύεται από διάφορους Φορείς της περιοχής μας για το έργο της, το οποίο είναι σημαντικό και αναγνωρίζεται από όλους.
Κι ένα μήνυμα: «Ο  Εθελοντισμός είναι πολιτισμός, είναι πανανθρώπινος, είναι τρόπος ζωής. Η συμμετοχή στην ΔΟΑΚ, είναι υποχρέωση κάθε υπεύθυνου και ενεργού πολίτη του τόπου μας».

Κάτι άλλο;

«Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά σε όλους. Εύχομαι να έρθει και η «ανάσταση» του λαού μας, από την οικονομική και κοινωνική κρίση που ταλαιπωρεί τα τελευταία χρόνια τη χώρα μας. Με τη δουλειά μας, θα σταθούμε όρθιοι κι ας μας αποκαλούν «τεμπέληδες» οι δανειστές μας!
Και με την ευκαιρία, ευχαριστώ τα μέλη της ΔΟΑΚ για τη άψογη συνεργασία που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια σε όλους τους τομείς»!


 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top