«Η οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής μας, δεν είναι μια και απλή προτεραιότητα, αλλά βασικός κανόνας και συνεχής στόχος της κάθε δημοτικής Αρχής »!

Αυτά τόνισε στον «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» η υποψήφια δημοτική σύμβουλος ΚΑΛΛΙΡΟΗ (Ρούλα) ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ, η οποία συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ για το Δήμο Αρταίων», με υποψήφιο δήμαρχο τον ΓΙΩΡΓΟ ΜΠΑΛΑΓΚΑ.

Πιο συγκεκριμένα μας είπε:

Κυρία Μαργαρίτη, είστε επιχειρηματίας στον τομέα των τροφίμων με μεγάλη δραστηριότητα στην περιοχή μας, που σημαίνει λίγος χρόνος, για άλλες ασχολίες και πολύ περισσότερο με τα κοινά. Ποιοι λόγοι σας οδήγησαν στην απόφαση να διεκδικήσετε μια θέση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων;

«Θα μπορούσα να πω ένα λόγο. Η αγάπη μου για την Άρτα, για την πόλη που ζω. Όμως οι λόγοι είναι πολλοί και κυρίως της καθημερινότητάς μας, της ποιότητας της ζωής μας, της προστασία του περιβάλλοντος που ζούμε και αναπνέουμε. Έχω επισκεφθεί πολλούς δήμους της χώρας, της ίδιας πληθυσμιακής δυναμικότητας, με αυτής του δικού μας δήμου, με τα ίδια χαρακτηριστικά, με τις ίδιες δυνατότητες και προοπτικές ανάπτυξης της οικονομίας και της κοινωνίας, αλλά με αποτελέσματα που μου προκάλεσαν απογοήτευση και με φόρτωσαν με ερωτήματα. Γιατί μένουμε τόσο πίσω εμείς στις εξελίξεις;  Έψαξα να μάθω αυτό το γιατί, αλλά δεν βρήκα πειστικές απαντήσεις, κυρίως από αυτούς που ασχολήθηκαν και ασχολούνται με τα κοινά. Και αυτές τις απαντήσεις τις βρήκα από μόνη μου. Υπάρχουν καλές προθέσεις, αλλά όχι σχέδιο, αποφασιστικότητα, αποτελεσματικότητα, πείσμα!
Πιστεύω ότι οι αρτινοί είναι δημιουργικοί άνθρωποι, αλλά δεν υπάρχει σωστή καθοδήγηση, δεν υπάρχει συγκροτημένος βηματισμός προς την πρόοδο. Αυτές οι σκέψεις και αυτοί οι προβληματισμοί με οδήγησαν στην απόφαση να ασχοληθώ με την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Και η απόφασή σας να συμμετάσχετε στο ψηφοδέλτιο του κ. Μπαλάγκα;

«Το βιογραφικό του κ. Μπαλάγκα, δεν είναι απλά πλούσιο, αλλά και εγγύηση για έναν αυριανό αποτελεσματικό δήμαρχο Αρταίων. Αλλά και ως χαρακτήρας, εμπνέει  εμπιστοσύνη και σεβασμό. Είναι δίκαιος, τόμπρος, ειλικρινής και εργατικός. Έχει εκείνα τα γνωρίσματα που πρέπει να διακρίνουν τον δήμαρχό μας, τον πρώτο πολίτη του δήμου μας. Και η Άρτα δεν έχει ανάγκη από δήμαρχο διαχειριστή, αλλά από δήμαρχο αγωνιστή..».

Ποιες πιστεύετε ότι πρέπει να είναι οι πρώτες προτεραιότητες του επόμενου δημάρχου Αρταίων;

«Λόγω του επαγγέλματός μου, έχω καθημερινή επαφή, με μεγάλο αριθμό συνδημοτών μας, ακούω και μαθαίνω τις αγωνίες, τα προβλήματα και τα όνειρά τους, από πρώτο χέρι, ξέρουν πλέον τις ανάγκες τους και ότι ζητάνε από μια δημοτική Αρχή. Εκείνο όμως που με εντυπωσιάζει από αυτές τις επαφές μου, είναι οι ανθρώπινες ευαισθησίες των συνδημοτών μας, οι οποίες έχουν αναπτυγμένη την αλληλεγγύη. Για αυτό θεωρώ, ότι πέραν των προβλημάτων της καθημερινότητας και της ποιότητας της ζωής, πρώτη προτεραιότητά μας πρέπει να είναι η πρόνοια για τις ευάλωτες ομάδες, η αλληλεγγύη προς όλους εκείνους που την έχουν ανάγκη και ο εθελοντισμός, σαν τρόπος ζωής όλων των μελών της τοπικής κοινωνίας. Βέβαια ο τομέας της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης προηγείται των πάντων και δεν είναι μια κάποια προτεραιότητα, αλλά ο βασικός κανόνας και συνεχής στόχος της κάθε δημοτικής Αρχής».

 

Ποιες είναι οι εκτιμήσεις σας για το εκλογικό αποτέλεσμα;

 

«Πιστεύω ότι δεν υπάρχουν φαβορί. Πιστεύω ακόμη ότι σε αυτές τις εκλογές θα πρυτανεύσουν ο ρεαλισμός, η ευθύνη και η υποχρέωση για το δήμο μας, για την περιοχή μας, για όλους μας, ώστε να καταλήξουμε στην σωστή και επωφελή εκλογή εκείνων που μπορούν και εγγυώνται καλύτερες ημέρες για όλους τους κατοίκους της περιοχής μας. Πιστεύω στην νίκη ου συνδυασμού μας και εκτιμώ ότι θα είμαστε και οι νικητές σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση».

Το προσωπικό σας μήνυμα;

«Οι καρδιές όλων μας να χτυπάνε για την Άρτα, γιατί αγαπάμε την Άρτα, γιατί θέλουμε να καμαρώνουμε για την Άρτα  μας, για την Άρτα της καρδιάς μας.
Αυτά τα λέω και τα νοιώθω και θέλω να πιστεύω ότι είμαστε πολλοί, πάρα πολλοί, για να αλλάξουμε σελίδα για το Δήμο μας, για όλους μας και για τον καθένα μας χωριστά. Ευχαριστώ»!ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΤΟΥ DADA ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ Facebook του DADA ΕΔΩ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top