«Το έργο και οι δράσεις την 5ετία που πέρασε και οι στόχοι μας, για την επόμενη 4ετία, μου επιτρέπουν να ζητήσω ταπεινά και με αγάπη, την ψήφο των συνδημοτών μου, την Κυριακή στις 26 Μάη».

Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΑΚΛΙΑ, που συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «ΑΡΤΙΝΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», του υποψηφίου Δημάρχου Αρταίων ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ, σε πέντε επίκαιρες ερωτήσεις του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ», ερωτήσεις που δόθηκαν και σε άλλους συναδέλφους του, εν όψει των προσεχών δημοτικών εκλογών.

Ακολουθούν οι ερωτήσεις και οι αντίστοιχες απαντήσεις!

Το έργο σας και οι προσωπικές σας δράσεις στους τομείς ευθύνης που σας ανατέθηκαν και υπηρετήσατε στο Δήμο Αρταίων!

«Στις εκλογές του Μαΐου του 2014 εκλέχτηκα Δημοτικός  Σύμβουλος με τον συνδυασμό του νυν  και εκ νέου υποψηφίου Δημάρχου κου Χρήστου Τσιρογιάννη.
Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους κλήθηκα να αναλάβω την προεδρία του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου - Κ.Κ.Μ.Π.Α.Π (Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας Παιδείας Αθλητισμού Πολιτισμού) την οποία και κατείχα μέχρι τα μέσα Σεπτέμβρη 2016.
Απο εκείνη την περίοδο έως και τον Μάιο 2018 ανέλαβα τη θέση του Αντιδημάρχου με κατα τόπο καθήκοντα τον Καποδιστριακό Δήμο Αρταίων και καθ' ύλην αρμοδιότητα τον Πολιτισμό - Τουρισμό - Αθλητισμό Νέας Γενιά και Απασχόληση.

Απο τότε έως και σήμερα υπηρετώ τον Δήμο Αρταίων απο τη θέση του Προέδρου του Διαδημοτικού πλέον Λιμενικού Ταμείου.
Παράλληλα απο την αρχή σχεδόν της θητείας είμαι Αντιπρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Νομού Άρτας. Έχω συμμετέχει σε αρκετές επιτροπές άλλοτε ως πρόεδρος και άλλοτε ως μέλος».
Το 2014 κατήλθα για πρώτη φορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές για τον Δήμο Αρταίων στο πλευρό του Χρήστου Τσιρογιάννη με τον οποίο έχω συνεργαστεί και συνεργάζομαι άψογα. Γιατί πιστεύω πως η αυτοδιοίκηση αποτελεί μια συμπαγής αλυσίδα που δεν πρέπει να σπάσει, φυσικά προς όφελος της πόλης, προς όφελος των δημοτών.
Υπηρέτησα και θα συνεχίσω να υπηρετώ έως το τέλος της δημοτικής μας θητείας με ανιδιοτέλεια, με εντιμότητα και πάνω απο όλα ειλικρίνεια. Αναμφίβολα όποιος εργάζεται κάνει λάθη και φυσικά εγώ δεν θα μπορούσα να αποτελέσω εξαίρεση.
Έχω μεγαλώσει με τέτοιες αρχές απο την οικογένεια μου που έχω το σθένος να αντιλαμβάνομαι τα λάθη, και να τα αντιμετωπίζω. Όπως και τεκμηριωμένα να υποστηρίζω τις επιλογές μου, που γι' αυτές εξάλλου θα κριθώ απο τους συνδημότες μου μιας και θέτω εκ νέου τον εαυτό μου υποψήφιο στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν σε λίγες ημέρες.
Τα πέντε χρόνια που πέρασαν αποτέλεσαν για μένα ένα πολύ μεγάλο σχολείο. Κληθήκαμε να πάρουμε αποφάσεις σοβαρές για το μέλλον του τόπου μας. Αποφάσεις που ούτε για μια στιγμή δεν έκρυβαν πίσω τους δεύτερες ή άλλες σκέψεις πλην εκείνων του κοινού συμφέροντος.  
Ο τουρισμός για παράδειγμα αποτέλεσε για μας αλλά και για μένα προσωπικά ένα μεγάλο στοίχημα. Ένα στοίχημα όμως που δεν εξαργυρώνεται απο τη μια μέρα στην άλλη. Σε αυτή την προσπάθεια φυσικά δεν περισσεύει κανένας. Η συνεργασία όλων των φορέων όχι μόνο της πόλης αλλά και ολόκληρου του Νομού είναι πάνω απο όλα επιβεβλημένη, γιατί η Άρτα είναι για όλους μας ενιαία και όχι κομμάτι κάθε Δήμου ξεχωριστά.
Η αρχή έγινε με τη σύσταση τμήματος Τουρισμού που δεν υπήρχε έως τώρα στον Δήμο Αρταίων. Οργανωθήκαμε, ήρθαμε σε επαφή με επαγγελματίες που εξειδικεύονται στον τουριστικό τομέα, συστάθηκε μια διευρυμένη επιτροπή τουριστικής προβολής απο όλους σχεδόν τους φορείς του τόπου μας και δυναμικά προωθήσαμε την εξωστρέφεια του Δήμου μας, τόσο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.
Δώσαμε ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα τόσο του Πολιτισμού όσο και του Αθλητισμού. Με κινήσεις συντονισμένες προσπαθήσαμε να φέρουμε στην επιφάνεια και να ενισχύσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας. Η πλούσια πολιτιστική και πολιτισμική μας παράδοση, καθώς και η απείρου κάλλους φύση, αποτελεί για εμάς το σύγχρονο διαβατήριο στην προσέλκυση επισκεπτών δίνοντας με αυτόν τον τρόπο τόνωση στην τοπική μας οικονομία.
Δρώμενα αθλητικά όπως ο Δρόμος του Γιοφυριού, ο νυχτερινός αγώνας, ο διάπλους του Αμβρακικού έχουν βγει έξω απο τα στενά όρια της Ηπείρου με συμμετοχές απο όλες τις περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας.
Με άλλα λόγια δεν εφησυχάζουμε, είμαστε ακόμα σε αρχικό στάδιο παρόλο που τα πρώτα αποτελέσματα μας γεμίζουν αισιοδοξία».

 

Ποιοι προσωπικοί σας στόχοι επιτεύχθηκαν, ποιοι όχι και γιατί;

«Κάθε μέρα που περνάει είναι για όλους εμάς κι ένας νέος στόχος. Η καλύτερη και η τάχιστη επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας αποτελεί κι έναν στόχο με ιδιαίτερα βαρύ χαρακτήρα.
Αγαπάω υπερβολικά την πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα. Έχοντας ταξιδέψει πολύ, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, έχω γίνει δέκτης εκείνης της προσλαμβάνουσας που μπορεί να εφαρμοστεί - λαμβάνοντας υπόψη φυσικά και τα χαρακτηριστικά του Δήμου μας -  ώστε να δοθεί στην Άρτα εκείνη η ώθηση για να βρεθεί επιτέλους εκεί που της αξίζει.
Αλλά επειδή μου αρέσει να είμαι ρεαλιστής και να μην πετάω σε χαμηλό ύψος, γνωρίζω εκ των προτέρων πως ενδεχομένως κάποια απο τα σχέδια δεν είναι εφικτά, λόγω της παρατεταμένης κρίσης, να γίνουν πραγματικότητα. Τουλάχιστον στη δεδομένη στιγμή. Δεν μας πτοεί όμως αυτό και ούτε το παραθέτουμε ως καραμέλα για να δικαιολογηθούμε, αντιθέτως είμαστε ικανοί να εκμεταλλευτούμε όλα τα δυνατά χρηματοδοτικά εργαλεία που μας παρουσιάζονται. Εργαλεία που θα μεταφραστούν σε έργα παραδοτέα στην τοπική κοινωνία.
Σε μια σύγχρονη κοινωνία με τόσες απαιτήσεις είναι φυσικό επακόλουθο να επαναχαράξεις την πορεία σου όταν βρεθείς σε αδιέξοδο. Είμαστε περήφανοι σαν συνδυασμός που καταφέραμε να υλοποιήσουμε το προεκλογικό μας πρόγραμμα εκείνο του 2014, σε πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό. Αυτό έγινε γνωστό με τον πρόσφατο απολογισμό πεπραγμένων που παρουσιάστηκε σε ανοιχτή εκδήλωση στην αίθουσα του Μ/Φ Συλλόγου Σκουφάς πριν περίπου ένα μήνα».  

 

 

Ποιες κατά τη γνώμη σας πρέπει να είναι οι πρώτες προτεραιότητες της παράταξής σας, για την επόμενη τετραετία, αν θα σας ανανεωθεί η εντολή από τους δημότες;

«Όπως σας περιέγραψα και πιο πάνω στον απολογισμό των πεπραγμένων 2014-2019  αναφέρονται με μεγάλη λεπτομέρεια τα έργα και ενέργειες που είτε έχουν υλοποιηθεί ή είναι πια στη φάση της υλοποίησης. Δυστυχώς η ελληνική γραφειοκρατία είναι η συνήθης αιτία που κάποια απο αυτά έχουν ενδεχομένως έχουν καθυστερήσει.
Καταφέραμε ύστερα απο επίμονες προσπάθειες καθώς και ατελείωτων ωρών εργασίας να επαναφέρουμε στο προσκήνιο έργα πνοής για τον τόπο, έργα που είχαν κολλήσει στο χρονοντούλαπο.
Σίγουρα μια απο τις πολλές προτεραιότητες μας σε περίπτωση επανεκλογής είναι όλα αυτά να περάσουν στην επόμενή τους φάση, που δεν είναι άλλη απο την απόδοσή τους στους Αρτινούς και τις Αρτινές».

Πείτε μας τρείς λόγους για τους οποίους «δικαιούται» την ψήφο των δημοτών ο συνδυασμός σας και έναν για τον σταυρό προτίμησης στο πρόσωπό σας.

«Θα μου επιτρέψετε να μην ακολουθήσω το αριθμητικό σας παράδειγμα γιατί πιστεύω πως ίσως κάτι λησμονήσω, και αυτό θα ήταν άδικο για τους υπόλοιπους συναδέλφους μου που όλοι μαζί συμβάλλαμε σε αυτή την προσπάθεια.
Το 2014 ως πρώτη φορά εμπλεκόμενος στα κοινά της ιδιαίτερής μου πατρίδας είχα αναφερθεί πολλάκις στην πίστη απέναντι στο κριτήριο των συνδημοτών μου. Πέντε χρόνια πλέον μετά και έχοντας θητεύσει σε θέσεις ευθύνης μπορώ να πω πως αυτό το κριτήριο είναι πολύ ισχυρό. Δεν σου χαρίζεται και δεν σε αφήνει να επαναπαυτείς. Συνεχώς περιμένει απο εμάς, απο εμένα απο τον καθένα που τον στέλνει να τον εκπροσωπήσει στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου ολοένα και παραπάνω.
Το μοντέλο της σύγχρονης τοπικής αυτοδιοίκησης έχει αλλάξει κατα πολύ απο εκείνα περασμένων δεκαετιών. Βρίσκεσαι στη θέση του Δημοτικού Συμβούλου και πρέπει να αντιληφθείς πως δεν είναι ένα προσωπικό σου οφίτσιο αλλά αυτομάτως εισέρχεσαι στην υπηρεσία των συνδημοτών σου.
Όσο για μένα και τον σταυρό προτίμησης στο πρόσωπό μου θα σας απαντήσω εντελώς λακωνικά. Δεν θέλω να μου χαριστεί. Θέλω να τον κερδίσω επάξια κρινόμενος για την έως τώρα πορεία μου. Αυτό και μόνον αυτό».

Το προσωπικό σας μήνυμα για την ώρα της κάλπης;
      

«Να είμαστε περήφανοι που ζούμε σε αυτό τον ωραίο τόπο. Έχω θέσει τον εαυτό μου στην υπηρεσία του Δήμου με σκοπό ανιδιοτελή και με διάθεση για προσφορά. Ύστερα απο την 5ετια που ολοκληρώνεται σε λίγους μήνες απο τώρα νιώθω πολύ πιο έμπειρος και φυσικά περισσότερο έτοιμος απο ποτέ ώστε αυτή η προσφορά να συνεχιστεί να γίνεται πράξη.  
Ως εκ τούτου και αναλογιζόμενος την τεράστια ευθύνη αυτής της απόφασης να θέσω εκ νέου υποψηφιότητα για τον Δήμο Αρταίων ζητάω με ταπεινότητα και αγάπη την ψήφο των συνδημοτών μου την Κυριακή στις 26 του Μάη».  

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top