Η Λαμπρίνα Σκορίλα μιλάει στον «Π» για τις Δημοτικές Εκλογές και τη συμμετοχή της με τη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΛΛΩΝΗ.

ΕΡ.: Γιατί επιλέξατε να στηρίξετε τη Λαϊκή Συσπείρωση και να δηλώσετε υποψηφιότητα με αυτόν και όχι κάποιον άλλο συνδυασμό;

Καταρχάς θα ήθελα να πω ότι είναι τιμή μου να βρίσκομαι σε αυτόν τον συνδυασμό και ότι δε θα μπορούσα ποτέ να βρίσκομαι κάπου αλλού, και θα εξηγήσω αμέσως το γιατί. Γιατί η Λαική Συσπείρωση έχει συγκεντρώσει γύρω από το ψηφοδέλτιο  και τη δράση της ανθρώπους οι οποίοι είναι αγωνιστές, που έχουν  δώσει μάχες σε χώρους δουλειάς, που παλεύουν με την ανεργία, που έχουν βρεθεί απέναντι σε κάθε αντιλαική πολιτική. Δε θα βρείτε μέσα σε αυτό το ψηφοδέλτιο ελιτίστικους σωτήρες που γεννήθηκαν μέσα σε μια νύχτα για να αναλάβουν και να σώσουν τον τόπο. Τα προβλήματα του δήμου και της περιφέρειας δεν είναι σε καμία περίπτωση αποδεσμευμένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει συνολικά η κοινωνία μας και ειδικά τα λαικά στρώματα, κατ’ επέκταση η δράση και οι μάχες που δίνουμε απέναντι σε κάθε αντιλαική πολιτική πρέπει να αποτυπωθεί και στους δήμους και στις περιφέρεις. Επιπλέον, στηρίζω τη Λαικη Συσπείρωση γιατί σε όσους δήμους ήρθε πρώτη και ανέλαβε την προηγούμενη τετραετία συγκρούστηκε με μνημονιακές αποφάσεις, είχε διεκδικήσεις σε χώρους δουλειάς, ανέδειξε χώρους πολιτισμού και παιδείας και κατάφερε πράγματα τα οποία στα μάτια των πολλών φαντάζουν απίθανα. Στηρίζω λοιπόν τη Λαική Συσπείρωση για τις θέσεις της και τους ανθρώπους της, για τις διεκδικήσεις που μπορούμε να έχουμε σε κάθε δήμο και περιφέρεια και γιατί δε θα σταματήσουμε να παλεύουμε για αυτά που μας αξίζουν μέσα και έξω από τα δημοτικά συμβούλια.

ΕΡ.:  Τι σημαίνει για εσάς η Άρτα και τι διαφορετικό οραματίζεστε για αυτήν την πόλη;

Βλέποντας τις απαντήσεις που έχουν δώσει άλλοι συνδυασμοί σε αντίστοιχες ερωτήσεις πραγματικά νιώθω ότι μένουμε σε διαφορετική πόλη.  Η Άρτα δε θεωρώ ότι είναι ένα ακατέργαστο διαμάντι που δε βρέθηκε ακόμα στα κατάλληλα χέρια για να αναδειχτεί, και ας μου συγχωρεθεί η ειρωνεία αυτής της φράσης. Κι αυτό το λέω όχι γιατί δεν αγαπάμε αυτήν την πόλη, αλλά ακριβώς επειδή την αγαπάμε. Και τι σημαίνει στην τελική το να αγαπάς και  να νοιάζεσαι για τον τόπο σου αν αυτό δεν έχει την ερμηνεία του να νοιάζεσαι για τους ανθρώπους αυτού του τόπου και για τα προβλήματά τους; Έχουν αναγάγει την Άρτα στις  προεκλογικές τους θέσεις στο επίπεδο του ιδεατού, και η Άρτα ως έννοια πόλης έχει καπελώσει τους ίδους τους ανθρώπους της. Η Άρτα για εμάς είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που αγωνίζονται για καλύτερες εργασιακές συνθήκες, όλοι αυτοί οι νέοι που επέστρεψαν εδώ και παλεύουν καθημερινά  με  την ανεργία,εργαζόμενοι και συνταξιούχοι που έχουν τσακιστεί τα τελευταία χρόνια από τους φόρους και  όλοι αυτοί  που προσπαθούν με πολιτιστικές δράσεις να κρατήσουν ζωντανά κομμάτια παράδοσης και να προωθούν στο βαθμό που μπορούν το θέατρο, τη μουσική, το χορό και τον κινηματογράφο. Αυτή είναι η Άρτα και η κάθε Άρτα, και δε θα γίνει ποτέ πιο όμορφη αν οι δεν καλυτερεύσουν οι συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων της. Όπως είπε και πολύ σωστά ο υποψήφιος δήμαρχος με τη Λαική Συσπείρωση για την Άρτα, Στράτος Καλλώνης, ‘’δεν μπορεί να υπάρξει όμορφη πόλη με δυστυχισμένους ανθρώπους’’.

ΕΡ.: Παρατηρούμε ότι στο ψηφοδέλτιο της Λαικής Συσπείρωσης  υπάρχει μεγάλη συμμετοχή νέων ανθρώπων, σε σύγκριση βέβαια και με τα ψηφοδέλτια των άλλων συνδυασμών. Πως θα σχολιάζατε αυτή τη δυναμική συμμετοχή της νεολαίας, και δώστε μας και ένα επιπλέον σχόλιο για την αποχή από τις εκλογές που αφορά πιο πολύ το νέο κομμάτι της κοινωνίας.


Αδιαμφισβήτητα είναι κάτι πολύ θετικό να βλέπεις νέους ανθρώπους να βγαίνουν μπροστά, μπροστά και στους αγώνες  για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.  Κι αν θέλετε, θεωρώ ότι οι νέοι των λαικών στρωμάτων δεν έχουν και άλλη επιλογή πέρα από το να παλέψουν και να διεκδικήσουν όλα αυτά που μας έχουν καταργήσει, το δικαίωμα στη δουλειά, το δικαίωμα στην αξιοπρεπή δουλειά με μισθό και ασφάλιση, το δικαίωμα στην παιδεία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Και φυσικά όταν μιλάμε για νέους ας μην ξεχνάμε με ποια πλευρά παλεύουν. Θέλουμε νέους που να παλεύουν για τα δικαιώματα τους και για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης ή νέους που να ακολουθούν μνημονιακές πολιτικές και ναζιστικά μορφώματα; Όσον αφορά την αποχή, δεν θεωρώ ότι είναι λύση, είναι στρουθοκαμηλισμός. Το να κλείνεις τα μάτια σου απέναντι στο πρόβλημα και να χώνεις το κεφάλι στο χώμα, δεν καταργεί το πρόβλημα. Εμείς καλούμε τους νέους εργαζομένους και τους ανέργους που παλεύουν και αγωνίζονται στους δρόμους και στους χώρους δουλειάς, να αποτυπώσουν αυτή την αγανάκτηση τους και στις κάλπες.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Λαμπρίνα Σκορίλα γεννήθηκε στην Άρτα στις 28/12/1992. Το 2010 αποφοίτησε από το 1ο Γενικό Λύκειο Άρτας. Σπούδασε στη Θεσσαλονίκη στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ στο τμήμα Φιλολογίας. Κατά την διάρκεια των σπουδών της είχε αναπτύξει συνδικαλιστική και πολιτιστική δράση ως φοιτήτρια και ως εργαζόμενη. Τα τελευταία οκτώ χρόνια έχει εργαστεί ως φωτογράφος, σε χώρους εστίασης και ως ηθοποιός σε παιδικό θέατρο. Ως φοιτήτρια είχε βοηθήσει στην ίδρυση θεατρικής ομάδας του τμήματος Φιλολογίας  και συμμετείχε σε διάφορες πολιτισμικές ομάδες. Από το 2017 μένει μόνιμα στην Άρτα όπου εργάζεται ως φωτογράφος και σε χώρους εστίασης, συμμετέχει σε θεατρικές ομάδες της πόλης, ενώ παράλληλα σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Πατρών στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΤΟΥ DADA ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ Facebook του DADA ΕΔΩ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top